Mocha Frappuccino
|

Mocha Frapuccino

Mocha Frapuccino, reteta simpla de bautura, vegana, cu cafea, nuca de cocos si ciocolata, usor de preparat, perfecta pentru o seara rece de iarna.

Mocha Frappuccino

Dupa cum ma stiti, sunt o mare amatoare de cafea. Asa ca nu mira pe nimeni ca atunci cand am vazut aceasta bautura pe Minimalist Baker, m-am indragostit instant.

Dana (gazda Minimalist Baker) e vegana. Ca atare, ingredietele bauturii ei pot parea exotice dar sunt usor inlocuibile la nevoie. Totusi sunt de retinut si in varianta originara (ca tot se apropie postul Craciunului).

Vezi si alte retete de bauturi dulci de pe Casuta Laurei

Pentru alte bauturici calde, cu aroma de iarna, va recomand calduros popularul Eggnog, lapticul Nochebuena, delicios si aromat sau savuroasa ciocolata calda Good Night Cocoa.

Sau ca sa fim pe aceeasi unda cu aceata reteta vegana, va recomand delicioasa ciocolata calda de post, o bunatate.

ciocolata calda din nuca de cocos

 

Mocha Frapuccino – reteta completa, printabila

Mocha Frappuccino

Mocha Frapuccino

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de bautura savuroasa, cu cafea si nuca de cocos
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 1 minute
timp total 11 minutes
fel de mancare Bauturi
bucatarie usoara
portii 1 portie
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 cana cafea
  • 8 cuburi lapte ­ sau 3 sferturi de cana lapte -­ varianta originara este lapte de cocos deci avem si varianta de post:)
  • 1/4 cana fulgi de cocos usor rumeniti
  • 1 - 2 lingurite zahar daca credeti ca mai e cazulsau alt indulcitor
  • 2 lingurite sos de ciocolata
  • 1 lingurita cocoa

Mod de preparare
 

  • Cu o seara inainte, punem la inghetat niste lapte in tavite din acelea pentru cuburi de gheata. Asta este vara, eu n-­am pus, si asa folosesc lapte de la frigider si fiind toamna, nu e cazul de gheata.
  • Dimineata, incingem cuptorul, presaram in tava, pe o foaie de copt, cateva linguri de fulgi de cocos si le bagam la cuptor cateva minute sa se rumeneasca.
  • Plasam toate ingredientele in blender si mixam pana la omogenizare. Mie fulgii de nuca de cocos nu mi s­-au blenduit foarte bine dar nu m-­a deranjat.
  • O savuram imediat. Daca vrem s-­o mai lungim, mai adaugam lapte, daca vrem s­-o ingrosam, adaugam cafea sau sirop de ciocolata.
  • Deasupra decoram cu niste sirop de ciocolata, fulgi de cocos, frisca daca vrem (eu n-­am pus pe motiv de calorii). Am adaugat si niste alune de padure usor coapte dar nesarate. S-au cam dus la fundul paharului dar mi­-a facut mare placere sa le gasesc in bautura si sa le rontai intre doua inghitaturi de frapuccino.

Notite bine de stiut

Sooo enjoy!

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.