Dupa cum ma stiti, sunt o mare amatoare de cafea, asa ca nu mira pe nimeni ca atunci cand am vazut acest Mocha Frappuccino pe Minimalist Baker, m-am indragostit instant. Dana (gazda Minimalist Baker) e vegana, asa ca ingredietele bauturii ei pot parea exotice dar sunt usor inlocuibile la nevoie, totusi sunt de retinut si in varianta originara (ca tot se apropie postul Craciunului).

Mocha Frapuccino
O reteta de bautura savuroasa, cu cafea si nuca de cocos
Ingrediente
- 1 cana cafea
- 8 cuburi de lapte sau 3 sferturi de cana lapte - varianta originara este lapte de cocos deci avem si varianta de post:)
- 1/4 cana fulgi de cocos usor rumeniti
- 1 - 2 lingurite zahar daca credeti ca mai e cazulsau alt indulcitor
- 2 lingurite sos de ciocolata
- 1 lingurita cocoa
Mod de preparare
- Cu o seara inainte, punem la inghetat niste lapte in tavite din acelea pentru cuburi de gheata. Asta este vara, eu n-am pus, si asa folosesc lapte de la frigider si fiind toamna, nu e cazul de gheata.
- Dimineata, incingem cuptorul, presaram in tava, pe o foaie de copt, cateva linguri de fulgi de cocos si le bagam la cuptor cateva minute sa se rumeneasca.
- Plasam toate ingredientele in blender si mixam pana la omogenizare. Mie fulgii de nuca de cocos nu mi s-au blenduit foarte bine dar nu m-a deranjat.
- O savuram imediat. Daca vrem s-o mai lungim, mai adaugam lapte, daca vrem s-o ingrosam, adaugam cafea sau sirop de ciocolata.
- Deasupra decoram cu niste sirop de ciocolata, fulgi de cocos, frisca daca vrem (eu n-am pus pe motiv de calorii). Am adaugat si niste alune de padure usor coapte dar nesarate. S-au cam dus la fundul paharului dar mi-a facut mare placere sa le gasesc in bautura si sa le rontai intre doua inghitaturi de frapuccino.
- Sooo enjoy!