|

Mic dejun satios si dieteticos: Quiche lorraine

Quiche lorraine

publicitate
Pe www.myowndukanrecipes.com, am gasit reteta asta de Quiche lorraine adaptata la dieta Dukan.
Nu sunt o fana a tartelor dar in cautarea unor retete cat mai variate in dieta am zis s-o incerc.
Nu mi-a parut deloc rau. Imi place la nebunie si, alaturi de Pizza 5 minute, a devenit una din optiunile foarte tentante de mic dejun in stil Dukan zi de zi.
Se prepara foarte usor si destul de repede, nu cuprinde aluat de tarta dar e gustoasa.
Eu prefer s-o fac seara inainte de culcare, pana sta la cuptor, eu mai butonez la calculator. Si dimineata am micul dejun la minut. Mai nou, dimineata pun deasupra nitel cascaval ras (dietetic) si o incalzesc putin la cuptor dar poate fi consumata foarte bine si rece.

Quiche Lorraine in stil Dukan – reteta completa, printabila

Quiche Lorraine - varianta dietetica

Mic dejun satios si dieteticos: Quiche lorraine

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un aperitiv usor de facut, satios si gustos - marca Dukan
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie Dukan
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 bucati ou intregi
  • 2 bucati albus de ou
  • 200 gr. sunca – eu am folosit parizer de curcan
  • 1/2 bucata ceapa foarte fin tocata
  • 8 linguri branza de vaci in reteta originara erau 6 linguri de branza philadelphia light si 2 linguri de branza quark – varianta light presupun. Eu am folosit de cateva ori branza de vaci si e foarte buna.
  • 150 ml lapte ­ degresat
  • sare , alte condimente dupa gust – cand am avut am mai pus si verdeata: patrunjel, marar fin tocate.
  • piper
  • 3 linguri tarate de ovaz asta e adaugare personala la reteta. Mi-am zis ca daca la prajitura desteapta tarate s-au asezat singure pe post de blat de ce nu ar face-o si reteta asta. Si am avut dreptate. In plus, a facut quiche-ul mai satios.

Mod de preparare
 

  • Intr-un bol, amestecam ouale si albusurile cu branza cu restul ingredientelor (taratele, sunca, lapte, branza, ceapa), potrivim la gust cu sare, piper, verdeata.
  • O turnam in vasul de copt. Acesta poate fi o forma de tarta, forma de silicon etc. Eu am folosit un vas yena.
  • In mod normal, preincalzim cuptorul. Eu, avand vas de sticla, am bagat intai tarta si abia apoi am dat drumul la foc, dureaza sa se faca circa o jumatate de ora. Atunci e momentul sa o verificam – cum anume? Agitam nitel tava, compozitia trebuie sa mai aiba o usoara textura …nici nu stiu cum sa spun…semi-lichida, asemanatoare gelatinei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se va aseza si capata textura cat timp se va raci – ne asigura reteta. Eu am facut asa la prima incercare (vezi poza de sus) dar la urmatoarele preparari am lasat-o sa se raceasca in cuptor. Ce sa fac….mie imi plac mancarurile nitel mai rumenite cu nitica crusta. Oricum si prima data a fost gustoasa dar mai rumenit e mai pe gustul meu.
    blank
  • Dupa cum va mai spuneam, se poate manca la temperatura camerei sau rece dar se poate si reincalzi – eu prefer ultima varianta cu nitel cascaval ras deasupra. Yummiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

Notite bine de stiut

Pentru ca am pus trei linguri de cereale, intr-o zi, pentru dukanei, portia poate fi de maxim jumatate din tarta. Deci avem portii pentru doua zile.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

_DSC2955

publicitate

Similar Posts

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.