Meniul nostru de Craciun
Bine v-am gasit, dragi prieteni la propunerile pe care ne gandim sa le facem pentru Meniu de Craciun!
Gata suntem si cu meniul, de fapt de prajituri m-am apucat de ieri, una deja e gata, mai am de pus glazura deasupra, a doua o finalizasem pana la jumatate – adica facusem crema si blatul dar al doilea a patit urmatorul pocinog….

si trebuie sa-l fac iar!!!
De Craciun o sa fim pe ici pe colo, asa ca meniul nostru nu este unul foarte incarcat, de altfel nici nu ne place sa mancam pana la lesin – nici macar de Craciun. Mai degraba sa fim impreuna, sa mergem la biserica, sa cantam colinde, sa citim povestea Nasterii din Biblie si sa ne jucam, asta este pentru noi o sarbatoare crestina in familie. Pentru ca, sa nu uitam….
Revenind la tema postarii noastre, ne-am gandit la cateva preparate ce nici nu necesita foarte mult timp.
Aperitive si gustari: pe langa obisnuitele porcesti: cartabos, carnati, toba care sunt in fiecare frigider in aceasta perioada, vreau sa mai fac niste pasta de peste, oua umplute (cu banala umplutura de pateu) si ciuperci cu maioneza care este unul din aperitivele noastre favorite.
Pentru pranz, ce poate fi mai nimerit decat …o supica de curcan cu galuste – ok, n-o fi cea mai craciuneasca varianta dar noi am zis ca asta poftim. Felul doi – tochitura de porc cu pireu de cartofi, sfecla rosie cu hrean si salata de muraturi asortate.
M-am gandit la trei prajituri – doua am facut (sau, in fine, a doua e aproape gata) – Kinder Pingui (dupa reteta Laurei Laurentiu – e o prajitura fabuloasa, trebuie sa-mi fac timp o data sa o postez si pe blog) si prajitura alba cu nuca de cocos (pe care sper ca voi apuca s-o postez maine pe blog), maine sper sa o fac si pe a treia: in plan e un tort Dobos care ar fi la a doua preparare (sper sa fiu in forma si sa ma mobilizez si pentru poze ca sa public reteta pe blog pas cu pas – ca taaaare buna a fost prima data cand am facut-o dar n-am avut timp sa-i fac poze).
Am reusit sa termin ieri si zona planificata pentru curatenie, astazi parca n-am avut acelasi spor, toata dimineata am fost cu facutul mancarii. Abia acum,, dupa masa, incep curatenia. Voi cum stati cu pregatirile?