Mazare in sos cu marar – VIDEO
Mazare in sos cu marar este o reteta simpla, vegana, care reuseste sa pun in valoare ingredientele in cel mai natural mod cu putinta. Este o reteta rapida, perfecta atat vara cu mazare proaspata cat si iarna (mai ales daca folositi mazare congelata).

Mai toata lumea gateste mazare in sos de rosii. Mie imi place foarte si aceasta reteta de mazare in sos de marar, e super cu conditia sa va placa….mararul.
Reteta o am de la soacra mea. Ea pune foarte putin marar pentru ca socrul nu prea agreaza aceasta verdeata. Dar in aceasta reteta il tolereaza, asta pentru ca aici face casa buna cu mazarea.
O gatesc in special de post caci imi place la nebunie cu paine prajita. Miam miam.
Ca lichid pentru sos, am pus in reteta video de mai jos lapte vegetal de orez. Puteti folosi orice lapte vegetal cu gust neutru – cel de soia sau cel de orez e cel mai usor de gatit. Daca nu aveti lapte vegetal, puteti folosi apa simpla sau supa clara, concentrata de legume.
Mazare in sos cu marar – reteta completa, printabila, VIDEO

Mazare in sos de marar
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 800 gr mazare Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, numi plac deloc cele la borcan si nici cele la conserva.
- 1 l lichid – lapte vegetal cu gust neutru, apa sau supa clara de legume
- 2 – 3 ceapa marime potrivita
- 2 – 3 linguri faina
- 1 legatura marar proaspat sau uscat
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Pregatim ingredientele
- Curatam si taiem ceapa cubulete
- Spalam si uscam mararul, dupa care il taiem marunt
- Daca dorim, tot acum putem pune mazarea la fiert in apa cu putin sare. Daca fierbem mazarea separat, cel mai bine e sa o adaugam in sos, bine scursa de apa, chiar inainte de a lua mancarea de pe foc, dupa ce sosul s-a ingrosat. Le mai lasam 1 minut sa fiarba, doar cat sa se imprieteneasca la gust.
Preparare mazare in sos de marar
- Incingem uleiul intr-o oala incapatoare si rajim ceapa taiata solzisori pana incepe sa se inmoaie.
- Adaugam faina si amestecam bine.
- Stingem cu un pahar cu lichid, lasam sa fiarba nitel. Nu punem din start toata cantitatea prevazuta la ingrediente. Punem maxim 500ml si apoi ajustam in functie de preferinte.
- Punem si mazarea congelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat).
- Verificam daca mazarea e gata – cum altfel decat gustand un bob doua. De obicei e gata repede caci mazarea congelata e prefiarta dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam.
- Amestecam des, mai ales spre final, deoarece sosul ingrosat tinde sa se lipeasca de oala si sa se arda.
- Potrivim cu sare, piper dupa gust.
- Luam de pe foc. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Foarte interesanta reteta, cred ca a fost tare buna!
Este, este, confirm.
Am încercat-o în seara aceasta! Foarte bună! Eu am folosit mazăre de la cutie, Valfrutta vapore (aș mânca-o și goală). Doar că la mine a fost pe post de garnitură. Mâine dimineață, restul rămas va fi tot garnitură pe lângă un ou ochi.
Oooo, da, minunata mazarichea. Sa-ti fie de bine! 🙂
it is a simple recipe but it is very tasty.