Mazare in sos de marar

Mazare in sos cu marar este o reteta simpla, vegana, care reuseste sa pun in valoare ingredientele in cel mai natural mod cu putinta. Este o reteta rapida, perfecta atat vara cu mazare proaspata cat si iarna (mai ales daca folositi mazare congelata).

mazare in sos cu marar

Mai toata lumea gateste mazare in sos de rosii. Mie imi place foarte si aceasta reteta de mazare in sos de marar, e super cu conditia sa va placa….mararul.

Reteta o am de la soacra mea. Ea pune foarte putin marar pentru ca socrul nu prea agreaza aceasta verdeata. Dar in aceasta reteta il tolereaza, asta pentru ca aici face casa buna cu mazarea.

O gatesc in special de post caci imi place la nebunie cu paine prajita. Miam miam.

Mazare in sos cu marar – reteta completa, printabila

Mazare in sos de marar

Mazare in sos de marar

O reteta vegana/ de post, simpla, gustoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie vegana, de post, ovo-lacto-vegetariana
Cuvinte cheie mazare in sos de marar, reteta cu mazare
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Portii 4 portii
Calorii 140kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 800 gr mazare Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, numi plac deloc cele la borcan si nici cele la conserva.
  • 2 - 3 ceapa marime potrivita
  • 1 lingura faina
  • marar dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

  • Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie.
  • Adaugam faina si amestecam bine.
  • Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel.
  • Punem si mazarea congelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat).
  • Verificam daca mazarea e gata – cum altfel decat gustand un bob doua. De obicei e gata repede caci mazarea congelata e prefiarta dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam.
  • E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat.
  • Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata.

Notes

Totul dureaza 20 de minute maxim, va zic.
CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit - 22 - 28 august ~ Casuta Laurei

  2. Ramona V. says:

    Am încercat-o în seara aceasta! Foarte bună! Eu am folosit mazăre de la cutie, Valfrutta vapore (aș mânca-o și goală). Doar că la mine a fost pe post de garnitură. Mâine dimineață, restul rămas va fi tot garnitură pe lângă un ou ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.