blank

Masa de seara – o alta delicioasa vizita la doamna Comsa (1925)

Masa de seara – 1925 style –  noua lectie a doamnei Comsa despre cum sa fim gazde bune si primitoare. Ca de obicei, suntem tratati cu atentie si grija la detalii – fiecare avem nevoie ceva de invatat. Meniul este generos ci stomacelul si nemilos cu silueta, retetele sunt in carte, le vom incerca pe toate incetul cu incetul.

masa de seara

Vezi si cum se aranjeaza si ce se serveste pentru un supeu, la ceai

Masa de seara – text de la 1925

„Aranjamentul mesei va fi intocmit precum am mai indicat mai sus (adica la Masa de dejun), numai ca se va mai adauga pentru fiecare persoana inca cate o farfurie adanca, pentru supa si atatea pahare, cate feluri de vin se vor servi, exceptand paharele pentru champagne, cari  nu se vor pune la masa, decat in momentul cand se va servi champagnea. Dupa mexelurile indicate mai sus, cu care se incepe masa si dupa luarea farfuriilor si tacamurilor de mezeluri, – servim:
  1. Supa de manatarci imitate; muschi fript nabusit si garnisit; friptura de clapon cu salata; budinca torta; poame; cafea; liquer.
  1. Supa de consomme; rasol de peste; porumbei umpluti cu varza de Bruxel; strudel de mare; diferite prajituri; branzeturi; poame; cafea.
  1. Supa de ragout; pasteta de ficat de gasca cu aspic; rata pe cerc de orez; diferite prajituri cu crema; compot; cafea.
  1. Supa de raci; becase; spinare de miel garnisita; muschi umpluti; spuma de smeura; poame; cafea.
  1. Supa de budinca; rasol de raci cu mayoneza; spinare de iepure; pui umpluti; budinca cu satou; torta; inghetata.
 1. Supa cu prajitura imperiala; hospot; spinare de caprioara; clapon; omlete-soufle; poame; cafea.”

Similar Posts

One Comment

 1. Laura draga , i-ti mutumesc mult pentru vot si te rog din suflet daca doresti sa ma sustii sa-mi votezi reteta ‘Tort inimos’ e pe pagina a patra a concursului ti-as fi foarte recunoscatoare daca ma vei sustine pe parcursul concursului ,desigur poti conta si la ajutorul meu , multumesc frumos pentru implicare, pupici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.