M

Marinata de vinete

Marinata de vinete

Am preparat aceasta marinata de vinete…din curiozitate. La gustare, am concluzionat ca nu e genul meu preferat de reteta dar…ce sa vezi, sotul si copiii (!!!!) au devorat-o. Asadar a trecut testul cu brio dat fiind ca cei doi mofturosi ai casei au aprobat-o.

Marinata de vinete

Aceasta mancare e mai degraba o garnitura decat orice altceva, nu e nici conserva de iarna (desi cu mici ajustari poate deveni) si se prepara cu minim o ora inainte de a fi servita.

O alta mancare interesanta si, dupa gustul meu, gustoasa este salata de vinete coapte cu usturoi, o mancare de vara.

Vinete marinate – reteta completa, video si printabila

Marinata de vinete

Vinete marinate

O reteta de marinata de vinete, o garnitura ce serveste perfect vara pe post de muratura ad-hoc
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Garnituri
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie Vinete marinate
Timp de pregatire 30 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii
Calorii 183kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 30 g stafide adica - in medie - o lingura cu varf
  • 1 - 3 ardei iuti taiati marunt
  • 50 g muguri de pin prajiti, doua linguri cu varf
  • zeama de lamaie
  • 3 cuisoare
  • 15 ml otet
  • 3 dafin
  • ulei de masline

Mod de preparare

  • Am feliat vinetele subtire, am pus o foaie de copt intr-o tava si le-am asezat peste.
  • Am stropit cu niscaiva ulei de masline si am dat la cuptorul preincalzit pana cand s-au patruns. Le-as fi putut si intoarce dar nu e obligatoriu.
  • Intr-un bol mai mult plat decat adanc (pentru ca vinetele sa ajunga cat mai usor in contact cu marinata), am amestecat restul ingredientelor: oi de dafin, cuisoare, stafide, mugurii de pin, ardei iute murat (care nu pisca deloc altfel aveam sanse minuscule spre zero sa guste baietii), am adaugat sare, piper, ulei de masline.
  • Am adaugat vinetele coapte vinetele in bolul cu marinata si le-am amestecat cu sosul bine bine.
  • Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam deoparte cel putin o ora inainte de a le servi.

Notes

Eu am gatit jumatate din cantitatea de mai sus.
In reteta originara era si otet, eu n-am pus, considerand ca sucul de lamaie e suficient. Voi puteti sa puneti si otet daca doriti.

Si daca tot suntem in sezon, va propun sa explorati si alte idei de retete cu vinete.

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.