Ce aflati din aceasta postare

Am preparat aceasta marinata de vinete…din curiozitate. La gustare, am concluzionat ca nu e genul meu preferat de reteta dar…ce sa vezi, sotul si copiii (!!!!) au devorat-o. Asadar a trecut testul cu brio dat fiind ca cei doi mofturosi ai casei au aprobat-o.
Aceasta mancare e mai degraba o garnitura decat orice altceva, nu e nici conserva de iarna (desi cu mici ajustari poate deveni) si se prepara cu minim o ora inainte de a fi servita.
O alta mancare interesanta si, dupa gustul meu, gustoasa este salata de vinete coapte cu usturoi, o mancare de vara.
Vinete marinate – reteta completa, video si printabila

Vinete marinate
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 30 g stafide adica - in medie - o lingura cu varf
- 1 - 3 ardei iuti taiati marunt
- 50 g muguri de pin prajiti, doua linguri cu varf
- zeama de lamaie
- 3 cuisoare
- 15 ml otet
- 3 dafin
- ulei de masline
Mod de preparare
- Am feliat vinetele subtire, am pus o foaie de copt intr-o tava si le-am asezat peste.
- Am stropit cu niscaiva ulei de masline si am dat la cuptorul preincalzit pana cand s-au patruns. Le-as fi putut si intoarce dar nu e obligatoriu.
- Intr-un bol mai mult plat decat adanc (pentru ca vinetele sa ajunga cat mai usor in contact cu marinata), am amestecat restul ingredientelor: oi de dafin, cuisoare, stafide, mugurii de pin, ardei iute murat (care nu pisca deloc altfel aveam sanse minuscule spre zero sa guste baietii), am adaugat sare, piper, ulei de masline.
- Am adaugat vinetele coapte vinetele in bolul cu marinata si le-am amestecat cu sosul bine bine.
- Le acoperim cu o folie alimentara si le lasam deoparte cel putin o ora inainte de a le servi.
Notite bine de stiut
In reteta originara era si otet, eu n-am pus, considerand ca sucul de lamaie e suficient. Voi puteti sa puneti si otet daca doriti.
Calorii si nutrienti
Si daca tot suntem in sezon, va propun sa explorati si alte idei de retete cu vinete.