M

Marinata de feta sau telemea

Marinata de feta sau telemea este o reteta cu iz mediteranean ce preface si duce gustul la un nou nivel de rafinament si arome.

Marinada de feta/telemea
Marinada de feta/telemea

Reteta aceasta am gasit-o in revista “Secretele bucatariei” si poate n-as fi incercat-o daca, imprumutand revista unei prietene, aceasta n-ar fi incercat-o, declarandu-se entuziasta. Ma alatur laudelor, adaugand ca este o reteta perfecta pentru vara, branzica marinata e delicioasa cu legume proaspete dar o puteti folosi si in diverse salate. Nu doar branza e gustoasa ci si uleiul, nu ezitati sa-l adaugati in salate, e foarte aromat. De un lucru trebuie sa tineti seama in primul rand pentru reusita retetei: uleiul de masline sa fie de o calitate cat mai buna, acesta este un detaliu la care nu trebuie sa va zgarciti. Puteti folosi si branza telemea in loc de feta, eu una o prefer pe cea din urma pentru aceasta reteta.

Marinata de feta sau telemea – reteta completa, printabila

Marinada de feta/telemea

Marinata de feta sau telemea

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O marinata de branza care duce gustul la un nou nivel de rafinament si arome.
timp de pregatire 15 mins
timp de marinare 14 mins
timp total 15 mins
fel de mancare Conserve
bucatarie mediteraneana
calorii 1106 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 400 gr. branza feta
  • 6 catei usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin
  • 1 ramurica rozmarin
  • ulei de masline
  • 1 ramurica cimbru

Mod de preparare
 

  • Se taie cuburi branza si se aseaza intr-un borcan in care am pus in prealabil cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin.
  • Intre diferitele straturi de branza, presaram si cateii de usturoi feliati, ardeii iuti maruntiti si piperul.
  • Turnam deasupra uleiul pana acoperim stratul de deasupra al branzei, inchidem borcanul ermetic,
  • Il lasam doua zile la temperatura camerei sa se imbibe toate aromele si gusturile laolalta dupa care este numai bun de folosit.
  • Trebuie sa avem grija sa-l pastram la frigider si sa-l consumam in 2 –3 saptamani.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Si daca tot ati vazut reteta noastra de marinata de telemea,poate va tenteaza si marinata de peste, reteta maestrului bucatar Horia Varlan.

Pofta buna!

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.