Ce aflati din aceasta postare

Marinata de feta sau telemea este o reteta cu iz mediteranean ce preface si duce gustul la un nou nivel de rafinament si arome.

Reteta aceasta am gasit-o in revista “Secretele bucatariei” si poate n-as fi incercat-o daca, imprumutand revista unei prietene, aceasta n-ar fi incercat-o, declarandu-se entuziasta. Ma alatur laudelor, adaugand ca este o reteta perfecta pentru vara, branzica marinata e delicioasa cu legume proaspete dar o puteti folosi si in diverse salate. Nu doar branza e gustoasa ci si uleiul, nu ezitati sa-l adaugati in salate, e foarte aromat. De un lucru trebuie sa tineti seama in primul rand pentru reusita retetei: uleiul de masline sa fie de o calitate cat mai buna, acesta este un detaliu la care nu trebuie sa va zgarciti. Puteti folosi si branza telemea in loc de feta, eu una o prefer pe cea din urma pentru aceasta reteta.
Marinata de feta sau telemea – reteta completa, printabila

Marinata de feta sau telemea
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 400 gr. branza feta
- 6 catei usturoi
- 2 ardei iuti rosii
- 1 lingurita piper boabe
- 1 frunza dafin
- 1 ramurica rozmarin
- ulei de masline
- 1 ramurica cimbru
Mod de preparare
- Se taie cuburi branza si se aseaza intr-un borcan in care am pus in prealabil cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin.
- Intre diferitele straturi de branza, presaram si cateii de usturoi feliati, ardeii iuti maruntiti si piperul.
- Turnam deasupra uleiul pana acoperim stratul de deasupra al branzei, inchidem borcanul ermetic,
- Il lasam doua zile la temperatura camerei sa se imbibe toate aromele si gusturile laolalta dupa care este numai bun de folosit.
- Trebuie sa avem grija sa-l pastram la frigider si sa-l consumam in 2 –3 saptamani.
Calorii si nutrienti
Si daca tot ati vazut reteta noastra de marinata de telemea,poate va tenteaza si marinata de peste, reteta maestrului bucatar Horia Varlan.
Pofta buna!
ce bun trebuie sa fie! Arata si foarte bine.Felicitari!
Notez reteta, multumesc!
uleiul de masline trebuie sa fie extravirgin?as vrea sa o incerc si eu..
Gaby, e delicioasa!:)))
N-ai pentru ce, Alexandrina.
Kryss, nu ca ar trebui dar e recomandabil, fiind cel mai bun si mai sanatos ulei. Putin mai scump dar merita.