M

Marinata de feta sau telemea

Marinata de feta sau telemea este o reteta cu iz mediteranean ce preface si duce gustul la un nou nivel de rafinament si arome.

Marinada de feta/telemea
Marinada de feta/telemea

Reteta aceasta am gasit-o in revista “Secretele bucatariei” si poate n-as fi incercat-o daca, imprumutand revista unei prietene, aceasta n-ar fi incercat-o, declarandu-se entuziasta. Ma alatur laudelor, adaugand ca este o reteta perfecta pentru vara, branzica marinata e delicioasa cu legume proaspete dar o puteti folosi si in diverse salate. Nu doar branza e gustoasa ci si uleiul, nu ezitati sa-l adaugati in salate, e foarte aromat. De un lucru trebuie sa tineti seama in primul rand pentru reusita retetei: uleiul de masline sa fie de o calitate cat mai buna, acesta este un detaliu la care nu trebuie sa va zgarciti. Puteti folosi si branza telemea in loc de feta, eu una o prefer pe cea din urma pentru aceasta reteta.

Marinata de feta sau telemea – reteta completa, printabila

Marinada de feta/telemea

Marinata de feta sau telemea

O marinata de branza care duce gustul la un nou nivel de rafinament si arome.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Conserve
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie branza feta marinata la borcan, branza feta marinata reteta simpla, marinata de feta, marinata de telemea
Timp de pregatire 15 minutes
timp de marinare 14 minutes
Timp total 15 minutes
Calorii 1106kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 400 gr. branza feta
  • 6 catei usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 frunza dafin
  • 1 ramurica rozmarin
  • ulei de masline
  • 1 ramurica cimbru

Mod de preparare

  • Se taie cuburi branza si se aseaza intr-un borcan in care am pus in prealabil cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin.
  • Intre diferitele straturi de branza, presaram si cateii de usturoi feliati, ardeii iuti maruntiti si piperul.
  • Turnam deasupra uleiul pana acoperim stratul de deasupra al branzei, inchidem borcanul ermetic,
  • Il lasam doua zile la temperatura camerei sa se imbibe toate aromele si gusturile laolalta dupa care este numai bun de folosit.
  • Trebuie sa avem grija sa-l pastram la frigider si sa-l consumam in 2 –3 saptamani.

Si daca tot ati vazut reteta noastra de marinata de telemea,poate va tenteaza si marinata de peste, reteta maestrului bucatar Horia Varlan.

Pofta buna!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Salata cu branza feta si rodie ~ Casuta Laurei

  2. Pingback:Salata greceasca, simpla, gustoasa, fresh - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.