Mancare de dovlecel
| |

Mancare de dovlecel

Mancare de dovlecel, o reteta foarte simpla, ce pune in evidenta gusturile naturale, poate fi si de post daca renuntam la iaurt.

Mancare de dovlecel

O reteta foarte simpla si de sezon.  Sezonul fiind vara, cand avem legume si fructe proaspete din belsug, pline de arome si savoare.

Dovlecelul este o leguma ieftina si foarte spornica si versatila. Cei mai buni dovlecei sunt de marime mica si mijlocie, tari ca textura cand ii pipaim la alegere, cu o coaja neteda si lucioasa. Dovleceii foarte mari si bulbosi sunt de evitat deoarece pot fi aposi si fibrosi. Cand pregatim dovlecelul nu e musai sa inlaturam coaja, ci doar sa spalam bine leguma inainte de a o gati dar asta e la alegerea fiecaruia. Cea mai usoara metoda de a decoji dovlecelu, este cu un cutit special de legume. Eu una cred ca singura reteta la care am inlaturat coaja a fost dulceata de dovlecei. In rest il gatesc cu coaja.

Mancare de dovlecel – reteta completa, printabila

Mancare de dovlecel

Mancare de dovlecel

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O mancare simpla, cu savoare naturala
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie de post
portii 4 portii
calorii 49.3 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 dovlecel
  • 2 - 3 ardei grasi
  • 2 ceapa
  • 2 rosii
  • 3 - 4 catei usturoi (sau mai multi daca va plac)
  • marar proaspat, taiat marunt
  • 1 pahar iaurt

Mod de preparare
 

  • Curatam ceapa si ardeii, le spalam, le taiem solzisori subtiri si le punem la calit laolalta intr-o craticioara.
  • Taiem si dovlecelul felii nu mai groase de un centimetru - eu le tai cam la jumatate de cm. grosime. 
  • Adaugam feliile de dovlecel peste ceapa si ardeiul calite.
  • Adaugam deasupra niste apa, presaram si niste sare, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
  • Cand e aproape gata, se adauga si rosiile taiate cubulete si usturoiul taiat marunt, mai lasam cateva minute pe foc si stingem.
  • Potrivim la gust daca mai trebuie cu sare.
  • Preparam si un sos de iaurt – foarte simplu: un iaurt se amesteca cu marar taiat foarte fin, sar piper, merge de minune cu mancarica de dovlecel. 
  • Eu am mancat-o cu felii de branza si sos de iaurt. Cred ca ar fi minunata si alaturi de o mamaliguta sau de paine prajita cu usturoi…..Si alte idei pot a ne tot vina.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Buuuun.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.