Maioneza de post din telina. Voi ati incercat?

DSCF2857  Am auzit de mai multe variante de maioneze de post, vreau sa le testez pe toate, am inceput cu cea de telina, e foarte usor de facut, am folosit un sfert de radacina de telina, am taiat coaja, am taiat-o in cubulete si am pus-o la fiert. Cand a fost gata, am scurs-o si am pus-o in bol unde am maruntit-o cu blenderul de mana. Am amestecat-DSCF2861 o apoi cu o lingura de lemn ca pe maioneza normala, am mai adaugat o lingura de mustar si ulei, cate un strop treptat. La final, mi s-a parut a avea un gust pregnant de telina, poate am folosit prea multa sau asa e normal, nu stiu de aceea va intreb si pe voi daca ati pregatit-o si vi s-a parut la fel. Dat fiind gustul puternic de telina, cred ca trebuie asortata cu ingrediente care sa se potriveasca la gust. Eu am mai adaugat nitel morcov crud ras, niste mar ras si am mancat-o ca o salatica pe o felie de paine prajita. A fost delicioasa.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 12

  1. nu tin post in stil crestin , dar tocmai citeam de o maioneza de post si m-am gandit sa iti spun poate iti va folosi.
    maioneza din pufuleti:se inmoie pufuletii de porumb in apa , se scurg, li se adauga mustar si treptata cate putin ulei si se freaca asemenea maionezei normala. sursa e o pritena foarte dulce si in post cu maioneza de asta face salata de vinete. poate iti foloseste cumva.o zi super faina!

  2. aaa si a mai citi de un blog , nu ma intreba insa care , nu stiu, maioneza din lapte de soya. se punea lapte de soya si ulei si robotul de bucatarie in functiune sa le bata si iesea maioneza.

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp