limba in sos alb cu tarhon
|

Limba in sos alb cu tarhon, rețeta gustoasa a soacrei mele VIDEO

O rețetă simpla si savuroasa cu limba in sos alb cu tarhon - 4 - 5 porții
limba in sos alb cu tarhon

Limba fiarta in sos alb cu tarhon, o rețetă culinara ușoară si consistenta, gustoasa si cu arome interesante.

limba in sos alb cu tarhon

Rețeta de fata o am de la mama soacra, de fapt nu rețeta ci ideea. Care este una foarte simpla, ușor de făcut si foarte gustoasa. Zic ca e idee pentru ca doar mi-a zis sa încerc combinația de limba, sos Bechamel si tarhon, fără cantități si alte detalii. Mâncărica de limba in sos alb rezultata m-a incantat, prima data când am făcut-o am pus si niște ciuperci, merge grozav si cu garnitura de orez sau de cartofi.

Ingredientul principal: limba

In cazul de fata, am avut o limba de vita dar, la fel de bine, se poate folosi si limba de porc, doar ca a doua este mai mica si avem nevoie de mai multe bucăți pentru a avea aceeași cantitate ca in rețeta de mai jos.. Nu știu voi dar mie mi place mult limba si cumpăr si o gătesc ori de cate ori am ocazia. De obicei le cumpăr de la anumite măcelării, n-as spune ca se găsesc peste tot dar nici prea dificil nu este.

Daca nu ați gustat pana acum si aveți nevoie de un imbold, trebuie sa va spun ca limba este un mușchi ce conține aproape zero grăsime dar si multe minerale si vitamine – printre care vitamina B12. Este o carne buna de consumat in anemie, ulcer, boli de inima dar e foarte recomandata si pentru gravidute si pentru mamele care alăptează.

Daca aveți nevoie de indicații pentru pregătirea obligatorie a limbii înainte de a o adăuga in rețete, e musai sa citiți foarte detaliatul tutorial pe tema al Laurei Laurentiu. Extrem de util si plin de informații.

Alta rețeta in care am folosit sosul Bechamel e lasagna cu carne tocata – delicioasa.

Tarhonul pe care l-am folosit in rețeta este unul conservat in oțet după rețeta de aici, daca aveți, folosiți din acela proaspăt, probabil ca si cel uscat e bun – eu nu am încercat încă, probabil pentru ca am tot timpul in casa din cel murat in oțet.

Reteta VIDEO

Limba in sos alb cu tarhon – rețeta scrisa

Mai jos aveți rețetaatât în format videocât și în formă scrisă, o puteți printa foarte ușor. Dacă vă place rețeta, vă aștept și pe canalul Youtube, vă puteți abona apăsând acest link și, dacă activați notificările, dând click pe clopoțel, Youtube vă va anunța ori de câte ori public ceva nou.

limba in sos alb cu tarhon
O rețetă simpla si savuroasa cu limba in sos alb cu tarhon – 4 – 5 porții
5 from 2 votes
pregatire 10 minutes
timp de preparare 20 minutes
timp total 30 minutes
fel Fel principal
bucatarie clasica
portii 4 porții
calorii 271 kcal

Ingrediente

  • 1 kg limba
  • 2 – 3 linguri tarhon
  • 1 linguriță sare

sos Bechamel

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • sare după gust
  • piper după gust
Vrei sa tinem legatura?Click pe Youtube si te abonezi imediat

Instructiuni

Pregătirea limbii pentru preparare

  • Limba se spală bine sub jet de apă rece, de preferință cu o perie aspră, se clătește in câteva ape si se tine câteva ore in apa rece, schimbând apa de câteva ori.
  • Punem limba la fiert in apa cu sare, la mine a durat o ora sa fie gata dar cat fierbe depinde foarte mult de tipul de carne – vita, porc dar si cat de bătrân era animalul.
  • Când este gata, o scoatem si o lăsăm puțin sa se răcorească dar nu prea mult, pielita de deasupra se curata mai ușor cat timp carnea e calda încă. Înlăturăm pielita de pe suprafața limbii.
  • O punem la cald, cat timp preparam sosul.

Sos alb cu tarhon

  • Intr-o cratiță încăpătoare, am topit 50 g unt la foc moderat. Potriviți focul încât sa se topească dar fără a se arde.
  • Când untul e topit, adaug faina si amestec energic. Instrumentul cu care fac cel mai ușor acest lucru este daca folosesc un tel tip para. IMPORTANT! Potriviți focul in așa fel încât amestecul sa se gătească dar fără sa se coloreze. Daca ajunge sa se coloreze, categoric nu vom mai avea un sos alb, deși e încă mâncabil.
  • Încep sa adaug treptat lapte, amestecând energic cu telul pentru a dizolva cocoloașele.
  • Fierbem la foc potrivit sosul timp de circa 10 minute, amestecând continuu pentru a nu se arde.
  • Când sosul e gata, îl luam de pe foc.

Asamblare limba in sos alb cu tarhon

  • Iau niște tarhon din oțet, l-am scurs foarte bine si l-am tăiat mărunt. Puteți folosi la fel de bine si tarhon proaspăt sau uscat. Am folosit cam doua linguri de tarhon, puteți pune si mai puțin, după gust.
  • Pun frunzele de tarhon tăiate in sos si amestec, potrivesc cu sare si piper (daca vreți piper) după gust.
  • Tai bucata de limba in felii de 1 – 2 cm grosime si le adaug fie direct in sos, fie pe farfurie turnând sosul peste ulterior. Feliile de carne pot fi puse in sos cat încă este pe foc dar mie mi se pare mai ușor sa le pun după.
  • Limba in sos alb de tarhon se servește calda, eu am avut alături o garnitura de orez, merge foarte bine si o garnitura de cartofi sau niște ciuperci. E foarte buna si a doua zi, doar aveți grija când încălziți sa mai adăugați un strop de lapte, sa amestecați si sa folosiți flacără mica spre medie, pentru a evita sa se ardă.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 271kcalProtein: 24.1gFat: 18.6g
Ai incercat reteta?Povesteste in comentarii cum ti-a iesit.!

Tare gustoasa si lejera a fost aceasta limba in sos alb cu tarhon. Sa ne fie de bine!!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *