L

Limba fiarta in sos alb cu tarhon

Limba fiarta in sos de tarhon

Limba fiarta in sos alb cu tarhon, o reteta culinara usoara si consistenta, gustoasa si cu arome interesante

limba fiarta in sos alb cu tarhon

O reteta de la mama soacra, foarte simpla de facut si foarte gustoasa. Sau cel putin asa mi s-a parut mie . As spune ca ingredientele de mai jos ajung pentru doua- trei persoane in functie si de apetitul fiecaruia.

Oricum eu am gatit-o cu placere, imi place mult limba si cumpar si gatesc de cate ori am ocazia. Nu e singura reteta continand acest ingredient, aici aveti o reteta foarte buna de limba cu sos tartar limba in sos de smantana sau toppingul pentru un sandwich picant.

Daca aveti nevoie de indicatii pentru pregatirea obligatorie a limbii inainte de a o adauga in retete, e musai sa cititi foarte detaliatul tutorial pe tema al Laurei Laurentiu. Extrem de util si plin de informatii.

Limba fiarta in sos alb cu tarhon – reteta completa, printabila

Limba fiarta in sos de tarhon

Limba de porc in sos alb cu tarhon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla si savuroasa cu limba de porc in sos alb cu tarhon
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course fel principal
Cuisine clasica
Servings 2 portii
Calories 28 kcal

Reteta VIDEO

Ingredients
  

  • 1 limba
  • sos Bechamel
  • 2 - 3 linguri tarhon – proaspat daca aveti, eu una am folosit tarhon din otet scurs foarte bine
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Instructions
 

  • Limba se spală bine sub jet de apă rece, de preferință cu o perie aspră, se clateste in cateva ape si se tine cateva ore in apa rece, schimbandu-se apa de cateva ori.
  • Punem limba la fiert in apa cu sare, la mine a durat o ora sa fie gata dar cat fierbe depinde foarte mult de tipil de carne - vita, porc dar si cat de batran era animalul. 
    blank
  • Cand este gata, o scoatem si o lasam putin sa se racoreasca dar nu prea mult, pielita de deasupra se curata mai usor cat timp carnea e calda inca. 
    blank
  • Dupa ce am razuit pielita, am taiat limba felii (pot fi mai groase sau mai subtiri – cum preferam).
  • Preparam sosul Bechamel dupa tipicul despre care deja v-am povestit, am vrut un sos subtire si asta am si obtinut. 
  • La sfarsit, am luat niste tarhon din otet, l-am scurs foarte bine si l-am taiat marunt. 
  • Am folosit doua linguri de tarhon, puteti pune si mai putin, dupa gust. 
  • Amestecam putin sosul in care am varsat deja carnea si tarhonul. 
    limba de porc in sos alb cu tarhon
  • Verificam la gust, asezonam cu sare si piper daca mai este nevoie. 
  • Ca garnitura am fiert niste ciuperci (circa 150 grame pe portie) care au mers de minune cu restul retetei.
Keyword limba fiarta in sos Bechamel

Sa ne fie de bine!!

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.