L

Limba cu sos tartar

Limba rasol cu sos tartar, o reteta simpla dar savuroasa. Cum se prepara limba rasol. Cum se prepara limba rasol cu sos tartar.

limba cu sos tartar

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca imi place sa mananc limba. Daca nu v-ati dat seama, va spun eu acum. Nu gasesc asa des cat as vrea, ca as manca mai des.

Cand o cumpar ma uit adesea sa fie si cu niscaiva ganglioni la radacina, ca tare buni sunt si aceia. Da, stiu, sunt cam ciudata, adevarul e ca m-am obisnuit din copilarie cu unele mancaruri pe care altii observ ca le refuzau constant. Mie imi placea limba, si organele, si creierul…..

Pentru a ne bucura pe deplin de gsutul ei, e musai sa invatam sa o preparam cum trebuie. Nu am o postare speciala pe tema asta dar gasiti una larga si cuprinzatoare la Laura Laurentiu, fix pe tema cum pregatim pentru preparare limba – de care o fi ea, de vaca, de porc. Cititi-o, e destul de importanta partea asta.

Cateva recomandari

Daca sunteti curiosi ce alte reteta cu limba am mai facut, puteti vedea aici gustoasa limba rasol in sos alb cu tarhon, reteta soacrei, dar si reteta de limba in sos de smantana

Sau salata de limba– reteta de la 1925. Eu am gatit o varianta conforma dietei Dukan. E musai sa incerc si reteta originara in viitor.

Sosul tartar l-am pregatit deja pe aici, cu video cu tot, tare bun sosulet iasa si foarte versatil.

Limba cu sos tartar – reteta completa, printabila

Limba rasol in sos tartar

Un fel de mancare simplu si gustos
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie clasica
Cuvinte cheie limba cu sos tartar, limba fiarta cu sos tartar, limba rasol in sos tartar
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 2 hours
minim 2 hours
Timp total 2 hours 10 minutes
Portii 2 portii
Calorii 439kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 limba cu radacina cu tot
  • sare

sos tartar

  • 200 ml maioneza
  • 2 linguri capere
  • 1 castravete acru mediu
  • 1 albus de ou fiert
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1 lingurita tarhon tocat fin sau tarhon uscat
  • zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie nu punem toata cantitatea ci dozat, cu lingurita, dupa gust
  • 1/2 lingurita sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Cum gatim limba de porc sau vita

  • Pentru inceput, trebuie sa curatam limba bine, frecand-o cu o perie după care se clateste bine sub un jet de apa curata. Teoretic acum se  elimina glandele salivare și grăsimile  de la radacina limbii dar….eu nu o fac pentru ca imi placeau inca din copilarie, pandeam cand gatea mama si fix din partile acelea ciupeam.
  • Pentru a îndepărta resturile de sânge din carne, o punem la inmuiat în apă rece timp de cel puțin 2 ore. După o astfel de procedură, carnea va avea o textura mai delicată și mai gustoasă.
  • Punem limba in apa fiartasi o gatim intr-un litru jumatate de apa si o gatim la foc mic 2-2,5 ore. Eu am pus doar sare dar puteti sa adăugați la gust orice condimente sau plante aromatice (usturoi, ierburi). Daca fierbeti limba in oala sub presiune, timpul de fierbere se reduce la o ora.
  • Am scos limba tocmai fiarta si am curatat-o, folosind un cuțit pentru a razui si uneori tăia pielea de la bază. Se curata foarte usor de pielita cand e foarte fierbinte.

Asamblare limba cu sos tartar

Notes

Aceasta mancare poate fi servita si ca aperitiv sau gustare iar cu niste garnitura alaturi este un fel principal satios si gustos.

Cum folosesti caseta de retete de mai sus

  1. Pingback:Limba cu smantana si tarhon , reteta simpla si savuroasa ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.