Limba cu sos tartar, reteta aperitiv clasica, savuroasa si usor de facut
Limba rasol cu sos tartar, o reteta simpla dar savuroasa. Cum se prepara limba rasol. Cum se prepara limba rasol cu sos tartar.
Cred ca v-ati dat seama pana acum ca imi place sa mananc limba. Daca nu v-ati dat seama, va spun eu acum. Nu gasesc asa des cat as vrea, ca as manca mai des.
Cand o cumpar ma uit adesea sa fie si cu niscaiva ganglioni la radacina, ca tare buni sunt si aceia. Da, stiu, sunt cam ciudata, adevarul e ca m-am obisnuit din copilarie cu unele mancaruri pe care altii observ ca le refuzau constant. Mie imi placea limba, si organele, si creierul…..
Pentru a ne bucura pe deplin de gust, e musai sa invatam sa o preparam cum trebuie. Nu am o postare speciala pe tema asta dar gasiti una larga si cuprinzatoare la Laura Laurentiu, fix pe tema cum o pregatim pentru preparare – de care o fi ea, de vaca, de porc. Cititi-o, e destul de importanta partea asta.
Cateva recomandari
Limba cu sos tartar este una din retetele noi care au devenit preferate.
Daca sunteti curiosi ce alte reteta pe tematica am mai facut, puteti vedea aici gustoasa gatita rasol in sos alb cu tarhon, reteta soacrei, dar si reteta in sos de smantana
Sau salata – reteta de la 1925. Eu am gatit o varianta conforma dietei Dukan. E musai sa incerc si reteta originara in viitor.
Sosul tartar l-am pregatit deja pe aici, cu video cu tot, tare bun sosulet iasa si foarte versatil.
Limba cu sos tartar – reteta completa, printabila

Limba rasol in sos tartar
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 limba cu radacina cu tot
- sare
sos tartar
- 200 ml maioneza
- 2 linguri capere
- 1 castravete acru mediu
- 1 albus de ou fiert
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 1 lingurita tarhon tocat fin sau tarhon uscat
- zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie nu punem toata cantitatea ci dozat, cu lingurita, dupa gust
- 1/2 lingurita sare
- piper dupa gust
Mod de preparare
Cum gatim limba de porc sau vita
- Pentru inceput, trebuie sa curatam limba bine, frecand-o cu o perie după care se clateste bine sub un jet de apa curata. Teoretic acum se elimina glandele salivare și grăsimile de la radacina limbii dar….eu nu o fac pentru ca imi placeau inca din copilarie, pandeam cand gatea mama si fix din partile acelea ciupeam.
- Pentru a îndepărta resturile de sânge din carne, o punem la inmuiat în apă rece timp de cel puțin 2 ore. După o astfel de procedură, carnea va avea o textura mai delicată și mai gustoasă.
- Punem limba in apa fiartasi o gatim intr-un litru jumatate de apa si o gatim la foc mic 2-2,5 ore. Eu am pus doar sare dar puteti sa adăugați la gust orice condimente sau plante aromatice (usturoi, ierburi). Daca fierbeti limba in oala sub presiune, timpul de fierbere se reduce la o ora.
- Am scos limba tocmai fiarta si am curatat-o, folosind un cuțit pentru a razui si uneori tăia pielea de la bază. Se curata foarte usor de pielita cand e foarte fierbinte.
Asamblare limba cu sos tartar
- Cat fierbe limba, pregatim si sosul tartar conform retetei pe care o aveti deja aici.
- Limba curatata de pielite o feliem dupa care turnam deasupra sosul tartar, acoperind toate feliile cu sos.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.