blank
|

Limba cu smantana si tarhon, reteta simpla si foarte savuroasa

Limba cu smantana si tarhon, reteta simpla cu limba in sos de smantana aromat cu verdeata.

limba cu smantana si si tarhon

Stiti probabil deja ca imi place limba. Normal ca stiti, am deja cateva retete cu acest ingredient. Nimeni nu e asa masochist sa gateasca atatea retete cu un ingredient pe care nu il agreaza.

Si daca tot e sa ma laud cu retete, va recomand reteta de topping cu limba pentru sandwichuri, o reteta din cartea bunicii, carte de bucate de la 1925. Super buna este si reteta de limba cu sos tartar, pe cat de simpla, pe atat de apetisanta.

Am lasat la urma reteta pe care am facut-o cel mai des pana acum. La o adica, a ramas la coada pentru ca seamana mult cu actuala reteta, cu mici diferente. Reteta cu Bechamel am invatat-o de la soacra-mea si e o combinatie excelenta.

Dar am vazut limba cu smantana la Laura Laurentiu si nu am putut rezista sa nu o incerc. Cum era de asteptat, a iesit excelent, recomand, seamana mult cu reteta in sos alb a soacrei dar e nitelus altfel. Laura foloseste alta verdeata dar eu am gasit la supermarket tarhon verde. Sa lesin de emotie cand l-am vazut, nu alta. De obicei fac respectiva reteta cu tarhon din otet, scurg bine si merge excelent. D-apoi acum ca am avut proaspat, zici ca am prins Sfantul Gral de piciorul de aur.

limba cu smantana si tarhon

Cum se pregateste limba pentru retete diverse

Eu n-am o postare speciala pe tema asta dar gasiti un tutorial la Laura Laurentiu, va recomand musai sa dati o raita pe acolo.

Are o postare detaliata pe tema curatarii si prepararii limbii – fie ea de vaca, porc, sau oaie – de ce trebuie tinuta in apa rece, de ce trebuie curatata imediat dupa fierbere, adica toata pregatirea obligatorie inainte de a o include in vreo reteta. Ma bazez ca va uitati inainte pe acolo ca sa nu fiu eu nevoita sa intru in prea multe detalii.

Limba cu smantana si tarhon – reteta completa, printabila

Limba cu smantana si si tarhon reteta simpla

Limba cu smantana si verdeata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Limba in sos de smantana cu tarhon, reteta aromata, delicioasa. La timpul de preparare am adaugat si perioada dedicata prepararii limbii dar daca o aveti deja pregatita si fiarta, restul retetei e floare la ureche.
timp de pregatire 2 hours
timp de gatire 20 minutes
timp total 2 hours 20 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie romaneasca
portii 2 portii
calorii 311 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 bucati limba de porc sau de vita
  • 500 ml supa concentrata de pui
  • 150 ml smantana de gatit – eu am folosit La Dorna
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 2 – 3 linguri tarhon tocat marunt
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 varf cutit ienibahar optional

Mod de preparare
 

Pregatirea limbii pentru preparare

  • Limba se spală bine sub jet de apă rece, de preferință cu o perie aspră, se clateste in cateva ape si se tine cateva ore in apa rece, schimbandu-se apa de cateva ori.
  • Se pune la fiert in apa rece cu sare, la foc mic. E gata intre o ora si chiar 4 ore in functie de cat de batran era animalul si ce tip de animal era.
  • Se fierbe pana se inmoaie si devine frageda. Toata operatiunea am facut-o cu o seara inainte.
  • Tot atunci am curatat si limba de pielite, se recomanda a se face cat e calda inca, se indeparteaza mai usor.

Pregatirea limbii in sos de smantana cu tarhon

  • Se curata ceapa si se taie marunt. 
  • Se curata si cateii de usturoi si se maruntesc.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie si punem ceapa si usturoiul, putina sare.
  • Calim la foc mic pana se inmoaie.
  • Adaugam faina, amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam supa in fir subtire, amestecand contiincios ca sa prevenim formarea de cocoloase.
  • Am adaugat si feliile de limba deja curatate si taiate, apoi am aturnat smantana si am dat focul foarte incet, amestecand sa se omogenizeze.
  • Se mai fierbe la foc mic vreo 8 minute, timp in care supraveghem sa nu ajunga sa se ingroase sosul prea tare, caz in care trebuie sa mai diluam cu un polonic de supa adaugat fix atat cat trebuie ca sa mentinem o consistenta asemenatoare cu a unei smantana fluide.
  • O data timpul trecut, stingem focul, asezonam dupa gust cu sare, piper, ienibahar.
  • La final adaugam tarhonul taiat marunt. 

Notite bine de stiut

Am savurat limba cu smantana cu niste cartofi natur, pregatiti simplu. Genul asta de mancare cere o garnitura nepretentioasa caci ea in sine e suficient de consistenta si aromata cat sa nu mai necesite alte adaugiri sofisticate.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Delicioasa aceasta reteta de limba cu smantana si tarhon! Musai sa o incercati!

blank

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.