Lasagna Dukan

Lasagna in stil Dukan, cu clatite fara faina in loc de paste si carne tocata.

Una din felurile mele preferate este lasagna, delicioasa dar calorica rau. Tot cotrobaind in stanga si in dreapta am gasit o reteta tip lasagna – dukanita. Cu oaresce indoiala am incercat-o si mi-a placut, asa ca o punem la retetar – musai cu placere.

Ce as schimba fata de reteta din fotografii – as folosi sos de rosii in loc de pasta de rosii. Nu de alta dar oricum e cam uscata din lipsa de grasime. Asa ca trebuie mai mult sos pentru mai multa savoare.

Ma gandeam sa refac pozele dar nu cred ca are rost. Reteta e gustoasa si poate fi incercata si de cei care nu tin Dukan dar sunt fani lasagna (ca mine). Care eventual doresc sa-si amageasca simturile cu o reteta ceva mai joasa caloric vorbind, lasand reteta clasica pentru zile de mare sarbatoare.

Lasagna Dukan

Reteta de clatite folosite in reteta pe post de foi de lasagna poate fi folosita si independent. Eu o prefer pe cea din tarate. Aceasta foloseste cam mult lapte praf degresat care nu e ieftin deloc. Sursa majora de inspiratiune pentru aceasta bunaciune este site-ul  Herei, un site aproape exclusiv dukanesc.

Lasagna Dukan – reteta completa, printabila

Lasagna Dukan

Lasagna Dukan

Lasagna gatita in stil dukan cu foi din tarate de ovaz
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie Dukan
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

Clatite Dukan

  • 6 linguri lapte praf degresat
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri amidon
  • 2 ou
  • sare

Umplutura de carne

  • 400 gr. carne tocata pui sau curcan
  • 2 ceapa tocate marunt
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura ierburi uscate amestecate dupa preferinte: cimbru, busuioc, oregano, la fiecare cum ii place. Cand am pun si proaspete dar trebuie sa fiu ateta la doyaj, nu-mi place sa copleseasca intreaga mancare.
  • 1 frunza dafin
  • 1 rosie
  • 1 sticla bulion de rosii
  • 1 lingurita indulcitor optional - depinde de gust
  • cascaval am pus cascaval indiferent de faza in care eram, nu m-a afectat la slabit.
  • alte condimente dupa gust nucsoara, scortisoara, nitica boia ß numai putin si numai cate unul
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Clatite

  • Clatitele se fac foarte usor: amestecam intr-un bol ouale, laptele praf, amidonul, apoi cate putin turnam apa, amestecand ca sa evitam cocoloasele. 
  • La sfarsit am pus sare dupa gust.
  • Am folosit o tigaie neaderenta, mai micuta ca dimensiune si n-am pus deloc ulei. 
  • Am asteptat sa se inchege inainte sa le intorc, se fac cam sase bucati, cinci le-am folosit la reteta si una am papalit-o cu niste telemea. Buuuuuuuna!

Umplutura

  • Pana se fac clatitele, ne facem timp si pentru umplutura: intr-o cratita incingem o lingura de ulei.
  • Adaugam ceapa si usturoiul curatate si taiate foarte marunt, ierburile, dafinul.
  • Turnam imediat o cana cu apa.
  • Adaugam si carnea (cu legume in cazul meu), am lasat cinci minute pe foc, am mai amestecat intre timp.
  • Am taiat si rosia marunt, am adaugat apa, am lasat la fiert pe foc mic vreo zece minute.
  • Am condimentat, am potrivit la gust sare, piper, eventual indulcitor.
  • Adaugam si sosul de rosii (de fapt, pasta de rosii) si am mai lasat la fiert pana a mai scazut din sos si s-a ingrosat nitel.

Asamblarea

  • Am copt lasagna dukan intr-un vas termorezistent rotund, asta este si unul din motivele pentru care am preferat varianta lasagna si nu cannelloni – la aceasta din urma, trebuia sa rulam clatite, e vorba de forma nu de fond. 
  • Pe fundul vasului, punem sos de rosii, eu am pus pasta de rosii – nu recomand din motive estetice mai ales; punem prima clatita, punem o treime din cantitatea de umplutura, nitel cascaval, a doua clatita, iar umplutura, iar cascaval, a treia clatita si tot asa pana terminam umplutura si clatitele. 
  • Peste ultima clatita am pus pasta de rosii (ma repet, mai bine folosim sos de rosii) si presaram cascaval – n-am avut am pus niste telemea. 
  • Bagam la cuptor, eu aprind focul doar dupa pentru ca nu vreau sa-mi stric vasul termorezistent, puteti preincazi daca folositi alt tip de vas. 
  • Nu mai dureaza mult pana e gata – vreo jumatate de ora, va orientati dupa aspectul cascavalului si al sosului.

Notes

EU AM PREFERAT SA INLOCUIESC JUMATATE DIN CANTITATE CU LEGUME: CIUPERCI, ARDEI GRAS, ARDEI KAPIA, PUTINTEL MORCOV, TOATE MARUNTITE LA BLENDER LAOLALTA CU CARNEA.

Mmmmm, papa bun!

CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.