Lapte de susan, preparat in casa, reteta rapida de lapte vegetal facut din seminte de susan.
Din seria „Am facut-o si pe asta”, ca tot incepu postul: primul laptic vegetal facut de manuta mea.
De fapt, manuta doar a apasat butonul blenderului care a preparat bauturica buclucasa.
Reteta e de la Ligia Pop, mi-a placut mult. M-as putea obisnui cu asa ceva. :)))) Mai ales ca mie (cred ca v-am mai zis) imi place mult susanul.
Si daca tot imi place, macar ma bucur ca e ceva sanatos, semintele de susan contin calciu si fosfor, magneziu, viramina B1, toate contribuind la o buna protectie respiratorie si cardiaca si la reducerea inflamatiilor din corp. Mie imi place sa folosesc semintele de susan la paste si salate. Imi place foarte mult si uleiul de susan pe care l-am folosit in retete cum ar fi coreanul Bibimbap. Tot semontele de susan sunt baz pentru celebra pasta de tahini.
La drept vorbind, laptele de susan este o reteta foarte utila intrucat se zice ca jumatate cel putin din populatia lumii are intoleranta la lactoza. Dar calciul e musai sa il luam de undeva. Si e mult mai usor de gasit in alilmente vegetale, precum susanul. Bonus, calciul e in cantitati si mai mari decat in lapte.
Lapte de susan – reteta completa, printabila
Lapte de susan
Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Lapte de susan, lapte vegetal foarte usor de facut
6curmalein loc de curmale fara samburi (indulcitor natural), am pus xylitol
1varf cutitscortisoara pudra
1linguritavaniliesau dupa gust
Mod de preparare
Susanul trebuie pui la inmuiat cu o ora inainte.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza - doar apa am pus mai putina asta pentru ca nu am cuva cu atata capacitate.
Eu am pus intai suficienta apa cat sa pot blendui amestecul, abia apoi am adaugat restul de lichid pana la doi litri.
Daca vreti ceva foarte curgator, puteti strecura laptele rezultat dar eu zic ca nu e cazul. Bun, bun.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShare Noul meu robot de bucatarie, premiul primit de mine in 2011 la Olimpiada retetelor. Sincer nu ma asteptam sa-l vad atat de repede. Dar iata-l in piulite si tocatoare: premiul meu de la Olimpiada Retetelor. Expediat prin curierat, adus pana in pragul usii, doua minute de semnat acte si robotelul e al meu….
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares80 Pachetele dulci cu fructe uscate, un desert nepretentios, simplu de facut, excelent in post Va promiteam acum ceva vreme ca testez foile de orez pentru gatitul la cuptor. Am facut-o si a fost ….un esec total. S-au uscat, s-au intarit, am reusit sa le recuperez, inmuiindu-le in apa si apoi, uscandu-le si prajindu-le rapid…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares353 Ce poate fi mai racoros intr-o zi calda de vara decat o inghetata de lamai verzi? Aroma extrem de fresh, dulceata acrisoara si catifelata este un rasfat obligatoriu in aceasta perioada, cine ma poate contrazice? Pai,nimeni, toata lumea este ocupata cu savuratul bunatatii. Bineinteles,puteti folosi in loc de lamai verzi, lamai normale sau alte…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares12 Papricas de pui, reteta delicioasa de tocanita, cu boia si muuulta ceapa. Aceasta reteta am publicat-o prima data in 2010, mai precis in 23 octombrie 2010. Hoho, multa vreme de atunci. Am revazut mai toate retetele in ultima vreme si am facut o lista cu ce trebuie refacut sau repozat. Nu, n-o sa elimin…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares66 Fursecuri fragede cu unt, reteta simpla si extrem de delicioasa, se prepara usor cu conditia sa respecti cateva reguli de baza. Cum se prepara niste delicioase fursecuri fragede cu unt. Reteta asta este de departe cea mai gustoasa si mai frageda in retetele incercate e mine pana acum. Nu este o reteta foarte grea….
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShare Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere. Frumusetea este ca putem gati placinta – tort cu orice umplutura vrem si poate impresiona musafirii la o masa intre prieteni. Chiar vreau s-o incerc cu mai multe umpluturi, le voi completa mai jos pe masura…
7 Comments
Parca mi-ai citit gandurile. Si eu am cumparat susan ca sa incerc reteta. Maine sigur o testez. Sper sa iasa pe gustul meu.
L-am executat si eu, l-am indulcit cu miere. E bun la gust, doar ca am cam exagerat si acum il simt cam greu la stomac 🙁 Am pastrat si pentru maine dimineata, cand o sa incerc variant strecurata sa vedem cat de mare e diferenta 🙂 Cu siguranta mai fac
Buna ziua,numele meu este Filomena Busuioc ti-am rasfoit casuta,imi place tot ce-am vazut si felul in care gandesti asa ca,m-as bucura sa ma numar printre cititorii sau prietenii tai.Ador sfaturile practice si eficiente despre gatit curatenie,intretinerea curateniei in casa si,de ce nu a mea,orice.Seara buna.
Casutalaurei.ro folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițățile. Te rugăm să iti exprimi acordul pentru folosirea cookie-urilor. Acest simplu gest de acceptare ma ajuta enorm. Multumesc. Sunt de acordNu sunt de acordPolitică de confidențialitate
Politică de confidențialitate
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Parca mi-ai citit gandurile. Si eu am cumparat susan ca sa incerc reteta. Maine sigur o testez. Sper sa iasa pe gustul meu.
Irina
Si eu iubesc susanul! Cred ca m-ai convins sa il incerc 🙂
Noi făceam lapte de migdale, iar cu susanul facem o pastă lipicioasă… De fapt, o face mama!:)
De unde ziceai ca ai luat susanul? Eu am gasit muult mai scump, cam 150-200 g pentru 9 lei 🙁
L-am executat si eu, l-am indulcit cu miere. E bun la gust, doar ca am cam exagerat si acum il simt cam greu la stomac 🙁
Am pastrat si pentru maine dimineata, cand o sa incerc variant strecurata sa vedem cat de mare e diferenta 🙂
Cu siguranta mai fac
Buna ziua,numele meu este Filomena Busuioc ti-am rasfoit casuta,imi place tot ce-am vazut si felul in care gandesti asa ca,m-as bucura sa ma numar printre cititorii sau prietenii tai.Ador sfaturile practice si eficiente despre gatit curatenie,intretinerea curateniei in casa si,de ce nu a mea,orice.Seara buna.
Bine ai venit!:) Ma bucur ca gasesti blogul interesant si util.