Lapte de susan
| |

Lapte de susan

Lapte de susan, preparat in casa, reteta rapida de lapte vegetal facut din seminte de susan.
Lapte de susan
Din seria „Am facut-o si pe asta”, ca tot incepu postul: primul laptic vegetal facut de manuta mea.
De fapt, manuta doar a apasat butonul blenderului care a preparat bauturica buclucasa.
Reteta e de la Ligia Pop, mi-a placut mult. M-as putea obisnui cu asa ceva. :)))) Mai ales ca mie (cred ca v-am mai zis) imi place mult susanul.
Si daca tot imi place, macar ma bucur ca e ceva sanatos, semintele de susan contin calciu si fosfor, magneziu, viramina B1, toate contribuind la o buna protectie respiratorie si cardiaca si la reducerea inflamatiilor din corp. Mie imi place sa folosesc semintele de susan la paste si salate. Imi place foarte mult si uleiul de susan pe care l-am folosit in retete cum ar fi coreanul Bibimbap. Tot semontele de susan sunt baz pentru celebra pasta de tahini.
La drept vorbind, laptele de susan este o reteta foarte utila intrucat se zice ca jumatate cel putin din populatia lumii are intoleranta la lactoza. Dar calciul e musai sa il luam de undeva. Si e mult mai usor de gasit in alilmente vegetale, precum susanul. Bonus, calciul e in cantitati si mai mari decat in lapte.

Lapte de susan – reteta completa, printabila

Lapte de susan

Lapte de susan

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Lapte de susan, lapte vegetal foarte usor de facut
timp de pregatire 5 minutes
timp total 5 minutes
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie vegana
portii 6 portii
calorii 145 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 2 l apa
  • 130 gr seminte de susan
  • 6 curmale in loc de curmale fara samburi (indulcitor natural), am pus xylitol
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 1 lingurita vanilie sau dupa gust

Mod de preparare
 

  • Susanul trebuie pui la inmuiat cu o ora inainte.
  • Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza - doar apa am pus mai putina asta pentru ca nu am cuva cu atata capacitate.
  • Eu am pus intai suficienta apa cat sa pot blendui amestecul, abia apoi am adaugat restul de lichid pana la doi litri.
  • Daca vreti ceva foarte curgator, puteti strecura laptele rezultat dar eu zic ca nu e cazul. Bun, bun.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

7 Comments

  1. L-am executat si eu, l-am indulcit cu miere. E bun la gust, doar ca am cam exagerat si acum il simt cam greu la stomac 🙁
    Am pastrat si pentru maine dimineata, cand o sa incerc variant strecurata sa vedem cat de mare e diferenta 🙂
    Cu siguranta mai fac

  2. Buna ziua,numele meu este Filomena Busuioc ti-am rasfoit casuta,imi place tot ce-am vazut si felul in care gandesti asa ca,m-as bucura sa ma numar printre cititorii sau prietenii tai.Ador sfaturile practice si eficiente despre gatit curatenie,intretinerea curateniei in casa si,de ce nu a mea,orice.Seara buna.

Dă-i un răspuns lui Oana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.