blank
|

Kit de drumetie. Ce punem in rucsac?

Kit de drumetie. Lista de obiecte, produse sunt utile pentru o drumetie in natura cu familia.

blank

Aceasta postare contine plasare de produse. Parerile exprimate in articol sunt sincere si neinfluentate de altceva decat de propriile impresii, subiective bineinteles.

Cititorii nostru fideli stiu ca ne plac drumetiile. Yep, asa e, cum prindem o farama de vreme frumoasa, cum evadam in natura. Suntem ”specializati” pe excursii scurte, n-am mai fost de ani intr-o excursie mai lunga – si din cauza copiilor dar si pentru ca locuind in Sibiu, ne este foarte la indemana sa ajungem iute in zona montana dar si sa ne intoarcem seara acasa.

Ni s-a intamplat des sa intalnim pe carari oameni plecati in drumetii care duceau lipsa de una sau de alta, de aceea m-am gandit ca nu strica sa fac un inventar al lucrurilor esentiale de luat intr-o drumetie. Am tot amanat ideea asta pana am primit un branci de la prietenii de la Sano Romania care mi-au trimis un kit de vacanta. ”Ce idee buna” am spus eu in vreme ce intorceam produsele pe toate fetele. O sa va arat si ce-am primit imediat ca o sa vina vorba in timp ce vorbim despre produsele indispensabile intr-o drumetie cu familia. Si anume :

  • Rucsac – trebuie ceva comod. Eu am unul de panza, de marime medie, cu bretele solide care sa se plieze bine pe umeri si sa fie comod. Sotul are unul sport ceva mai incapator.
  • Patura – noi avem una speciala de drumetii care e impermeabila pe una din parti, se pliaza foarte bine si cu ea mergem mereu.
  • Haine de schimb – oricat de scurta e drumetia, e musai sa iei haine de schimb. Schimbarea brusca de vreme e foarte frecventa la munte, nu de putine ori ni s-a intamplat ca din cer cu soare in jumatate de ora sa avem ploaie, apoi ca sa ne faca in ciuda, probabil, iar soare. Apoi, chiar daca nu ploua, transpiram, asa ca pana la urma tot ne schimbam inainte de a ne intoarce. A, si sa nu uit, impacheteaza hainele de schimb intr-o punga de plastic, daca ploua si se uda rucsacul, nu vor uda si hainele. Si, Doamne, ce bine e sa ai haine uscate de schimb cand te-a murat ploaia rece, de munte. Si pune-le primele in rucsac, la baza, nu sunt cele mai la indemana obiecte de care ai avea nevoie.
  • Pelerina de ploaie – din aceea simpla, de plastic, se gasesc in comert
  • Sapun, dezinfectant, prosop mic. Produse igienice de baza. In kitul de vacanta de la Sano Romania, am primit si un dezinfectant cu Aloe vera cu o textura usoara, placuta. Totdeauna iau cu mine o sticluta de dezinfectant in geanta, este foarte util, mai ales cand esti cu copiii dupa tine. Dezinfectantul si servetelele umede.

blank

  • Un briceag. Eu am unul trei in unul, foarte ingenios, din ala care are si furculita si lingura. Cel mai important este ca se pliaza. Asta e unul din obiectele pe care le tin obligatoriu in buzunarul rucsacului sa-l am la indemana.
  • Ochelari de soare – sunt foarte utili si sa protejeze ochii de vant.
  • Apa. Cea mai buna e apa simpla in care noi strecuram si niste suc de lamaie. Acesta ajuta mult la cresterea capacitatii de efort.
  • Mancare. De obicei, cand mergem in drumetie, facem sandwichuri. Sau facem un pachetel pe care il punem intr-o cutie ermetica. Ce punem in cutie? Conserve de pateu, cascaval, oua fierte, uneori facem chiftele sau snitele pentru drum, 2- 3 castraveciori, rosii (cherry ca-s mai mici si mai usor de transportat), ceapa verde, ardei gras pe care il curatam de cotor si-l feliem sa fie numai bun de mancat. Legumele le pun tot in cutie dar, de obicei le separ de restul alimentelor intr-o punga ermetica, sa nu umezeasca mancarea.  Painea o punem separat. Ce mai luam? Biscuiti – preferam sarati, eventual cu seminte, fructe si…ciocolata (se poate fara?).
  • Cosmetice. Ei, na, aici lista e scurta, nu luam nici oja, nici ruj ci o crema de protectie solara.  Am primit una pentru testare Careline, din gama Skin Guard. Foarte faina textura, e un gel care odata dat pe piele o face foarte fina. Poate fi folosit si pentru copii caci e hipoalergenic si nu contine parabeni si contine factor de protectie pentru piele contra soarelui. Ca e rezistent la apa si transpiratie devine un super-bonus deja. blankSi ce mi-a placut iar mult de la Sano Romania un deo roll cu musetel, un miros floral, delicat, produsul are si repelent cu proprietatea de a alunga tantarii. Yep, asa ceva imi pare tare util vara. Cred ca si voua, nu?

blank

 

  • Trusa de mic ajutor. Indispensabila chiar si pentru o excursie scurta. Nu trebuie sa luam foarte multe. Pansament, leucoplast, medicamente pentru eventuale indispozitii ce pot aparea, forfecuta, o penseta, o lupa mica. Ultimele doua sunt pentru eventuale capuse pe care e bine sa le inlaturam de indata ce le depistam. Clar trebuie sa invatam niste reguli de prim ajutor, cum bandajam o rana, trebuie sa stim sa indepartam o capusa corect (altfel mai bine asteptam sa mergem la urgenta, ca putem face mai mult rau decat bine).
  • punga de gunoi. Va rog eu frumos, luati totdeauna una cu voi si lasati curatenie oriunde popositi pe drum.
  • Telefonul mobil. Ne retragem in natura si ca sa scapam de obsesia moderna pentru tehnologie dar nu e cazul sa fim extremi. Telefonul mobil poate fi un ajutor nepretuit in cazuri de urgenta si, da, ne poate ajuta chiar si cu traseele pe care le parcurgem. Putem spune ca mobilul salveaza vieti, fie si numai ca astfel Asadar, nu-l lasati acasa dar nici nu-l folositi decat la nevoie.

Voi ce puneti in bagaj cand mergeti in excursie?

blank

Similar Posts

10 Comments

  1. Cam aceleasi lucruri ca si tine. De multe ori vin cu gunoiul acasa, pe cand altii nici nu stiu sa-l stranga intr-un loc da pai ca sa-l duc la locul special.

  2. Avand in vedere ca tocmai ce mi-am facut azi bagajul, e usor sa spun.
    Mi-am pus aparatul foto, nelipsit, medicamente (avand in vedere ca urmeaza sa lucrez intr o farmacie, am cam devenit o farmacie ambulanta), haine de schimb, ceva de citit si alte mici maruntisuri, oricum nu stam mult.

  3. eu de multe ori plec fara mai nimic 😀 vorba vine, adevarul e ca nici nu ne-am aventurat in vreo drumetie pana acum. cateva pastile as adauga, nu stiu niciodata cand ma pocneste vreo criza de ceva

  4. De cand nu am mai fost intr-o drumetie am si uitat ce trebuie sa iau cu mine. 🙂 Bine ca mi-ai amintit, poate in curand o sa am nevoie 🙂

  5. Imi place fata asta a ta. Nu stiam ca mergeti in drumetii si ma bucur sa aflu acest lucru. Una dintre destinatiile noastre este Sibiul si ma bucur sa aflu ca locuiesti acolo.
    Referitor la drumetii, uite ca la patura nu ma gandisem. Noi vrem sa facem drumetii cu cei mici si pana acum am tot amanat din varii motive. In vara asta incepem niste schimbari in vietile noastre. Posibil sa venim in acea directie, vom vedea.

  6. N-am mai fost intr-o astfel de drumetie de nici nu mai stiu cand, dar mi-ai facut pofta de munte, de padure si de aerul curat de pe inaltimi.

  7. Nu m-am mai aventurat de foarte mult timp intr-o drumetie. Ai punctat toul foarte bine si daca voi avea nevoie de o iesire in natura, voi lua totul cu mine, inclusiv sacul de gunoi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.