Jurnal de smotruiala si gatit – saptamana 8 -14 ianuarie

14 Shares

Bine v-am gasit la prima planificare din Jurnal de smotruiala si gatit pe anul 2018!

jurnal de smotruiala si gatit

Dragi prieteni, ma bucur sa va regasesc in 2018, va doresc un an bun, linistit, cu sanatate si implinirea celor mai esentiale si aducatoare de bucurii dorinte. Ce-mi doresc mie, va doresc si voua. Cum ati petrecut sarbatorile? Sper ca au fost frumoase.

Eu am incercat sa ma detasez nitel mai mult de lumea virtuala, nici in bucatarie n-am facut mari vitejii, am mers pe calea batuta a retetelor cunoscute deja, n-am simtit ca sunt atat de in forma pentru noi retete. Ne-am plimbat pe la munte, am petrecut mai mult timp in familie si cu copiii si, una peste alta, dupa vreo doua saptamani mai de odihna, mi-a revenit cheful de joaca si experimente.

De Revelion am facut ce fac de cand s-au nascut copiii: dorm. Asa de profund ca anul asta nici macar n-am auzit galagia de la 12 noaptea. A doua zi, m-am sculat devreme, am savurat cafeaua in liniste si am pregatit micul dejun cu sentimentul ala….stiti voi, ca e un nou inceput. Cateodata ma amuza genul asta de trairi, mai ales asta cu Revelionul – de ce ar fi Revelionul un nou inceput? E doar o zi ca oricare alta, e doar o forma artificiala de adaptare a umanitatii la timpul care curge. Si totusi, chiar si eu care vad in Revelion o constructie articiala, traiesc senzatia asta de nou inceput. Ma uitam amuzata la copiii mei care se trezisera ca in orice zi normala si faceau ce fac ei de obicei, fara sentimente din astea inaltatoare de start. E drept nici nu le-am spus ca e un nou an – da, stiu, sunt o mama degenerata care nu invata copiii toate detaliile lumii asteia obositoare.

Dupa micul dejun am fost la munte, destul de devreme cat sa nu ne trezim in aglomeratie. Cand ne-am gandit sa ne intoarcem, incepuse aglomeratia, se trezise lumea si incerca sa se dezmorteasca cateva ore la inaltime de cer.

A doua zi, am intrat in priza si am facut o tura de curatenie in toata asa, deoarece a doua zi, dis de dimineata, il asteptam pe parintele paroh cu Botezul. Parinte care a venit pe la 10 dimineata, imediat dupa, am mai facut o tura de plimbare la munte.

Deci cum vedeti, in perioada asta, nu m-am prea omorat nici cu organizarea, curatenia am tinut-o  la minim. Fata de ceilalti ani, cand mi-am intrat greu in ritm dupa, acum abia astept sa ma reintorc la rutina noastra cat de cat organizata. Cred ca stiu si explicatia, in alti ani m-am straduit mai mult de sarbatori, am incercat retete noi, m-am agitat. Poate de aceea eram asa obosita dupa. Interesanta observatie.

Oricum, aveti acelasi chef de reintrare in normal ca mine? Ca vrem, ca nu vrem, e musai. Asadar ca sa va mai usurez din adaptare, iata planul pentru saptamana viitoare:

Luni

Primenirea casei

Meniu

mic dejun: Oua jumari cu paine prajita si salata

pranz: Snitel de vitel in ceapa

cina: Paste cu somon afumat

Marti

sarcini zilnice de curatenie

zona saptamanii –Dormitoare – doua – trei sarcini din lista / zi

Meniu

mic dejun: Sandwich cu avocado si castravete

pranz: Ardei umpluti in sos tomat

cina: Orez cu prune afumate

Miercuri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Dormitoare – doua – trei sarcini din lista / zi

Meniu

mic dejun: Fructe proaspete

pranz: Cartofi cu ceapa si salata de varza

cina: Supa crema de ciuperci

Joi

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Dormitoare – doua – trei sarcini din lista / zi

Meniu

mic dejun: Mousse de  peste cu avocado pe paine prajita

pranz: Friptura de porc la cuptor

cina: Salata de fructe

Vineri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Dormitoare – doua – trei sarcini din lista / zi

Meniu

mic dejun: Fructe proaspete

pranz: Fasole frecata

cina: Paste cu sos de avocado

Sambata

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Dormitoare – finalizarea zonei

Meniu

mic dejun: Oua Benedict

pranz: Snitel parizian cu piept de pui si garnitura de orez

cina: Clatite cu dulceata

Duminica

Zi libera pentru Dumnezeu si pentru dragalit in familie

Meniu

mic dejun: Smoothie de avocado cu limetta

pranz: Piept de pui in sos Bechamel

cina: Placinta cu urda si marar

O saptamana cu spor va doresc!

Daca vreti sa vedeti si alte planificari mai vechi, dati click aici.

14 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.