jurnal de smotruiala si gatit

Jurnal de smotruiala si gatit – 9 – 15 ianuarie

Bine ati venit, dragi prieteni, la saptamanalul Jurnal de smotruiala si gatit!

jurnal de smotruiala si gatit

Iete c-am ajuns si la primul jurnal gospodaresc pe 2017.  Cumva noul an imi pare ireal. Ultimii sase ani par sa fi zburat intr-o clipa. Ei, normal oarecum, pentru mine au fost niste ani foarte aglomerati, doi copilasi mici, multe probleme aparand una dupa alta….In fapt,privind pe ansamblu, ne merge bine. Ne-ar putea fi si mai bine dar unde e frumusetea fara ceva lupta? Unde ar fi linistea fara sa fi stat in galagie? Hai ca devin penibil de filozofica …fara rost.

Anul asta am hotarat sa fac nitica ordine in categoria Organizare. Fiind o preocupare constanta a mea in ultimii ani, am acolo o gramada de postari, multe utile dar….haotice. Am hotarat sa fac nitica ordine acolo, sa umplu golurile acolo unde sunt, sa dau cumva o structura mai buna si mai clara. Deja am definit o subcategorie noua – bucataria, de care ma voi ocupa sa o slefuiesc luna asta. Astept sugestii, idei, chiar critici, daca o recomandare a mea nu merge pentru voi, nu va sfiiti sa spuneti, vreau ca ce postez eu sa fie util si eficient si asta pot realiza doar prin selectie si imbunatatire. In general, postez doar lucruri verificate personal dar….poate mai am scapari din cand in cand.

De asemenea acum ma gandesc sa fac o pagina separata care sa cuprinda toate postarile din seria Jurnal de smotruiala si gatit. Poate o sa gasiti util sa rasfoiti din cand in cand si acea sectiune cand simtiti ca aveti nevoie de o idee noua, de un suflu de prospetime….Nu de alta dar eu personal o fac, e asa e bine cand esti in pana de idei sa ai la indemana sugestii care sa te scoata din blocaj.

In timp ce-mi faceam planul pentru saptamana viitoare, m-am uitat pe calendar sa vad cand e sarbatoarea Pastelui si cand incepe postul. Nu de alta dar stiti ca o data ce incepe postul trec pe alt sistem de organizare. Ei bine, calendarul ma ajuta anul asta, postul incepe la sfarsitul lui februarie, deci va fi mai usor de integrat cu sistemul meu obisnuit de lucru, lunar.

Acestea fiind spuse, hai sa vedem la ce m-am gandit pentru saptamana viitoare:

Jurnal de smotruiala si gatit – 9 – 15 ianuarie

saptamana 3

saptamana 4

Luni

Primenirea casei

Meniu

mic dejun: Omleta cu cascaval

pranz: ciorba de pui a la grec

cina: Cartofi copti cu unt si smantana

 

Marti

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Bucataria – trei – patru sarcini din lista de curatenie

Meniu

mic dejun: Cremvusti cu mustar

pranz: Spaghette bolognese

cina: Ciorba de pui a la grec

 

Miercuri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Bucataria – trei – patru sarcini din lista de curatenie

Meniu

mic dejun: Bruschette cu crema de avocado

pranz: Supa de legume

cina: Iahnie de fasole

 

Joi

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Bucataria – trei – patru sarcini din lista de curatenie

Meniu

mic dejun: Clatite in fulgi de ovaz cu dulceata

pranz: Chiftelute marinate cu pireu

cina: Spanac cu ochiuri

 

Vineri

sarcinile zilnice de curatenie

zona saptamanii: Bucataria – trei – patru sarcini din lista de curatenie

Meniu

mic dejun: Smoothie ciocolatos cu avocado

pranz: Supa de legume

cina: Orez Mujadara

Sambata

sarcinile zilnice de curatenie

Bucataria – definitivarea zonei saptamanii

Meniu

mic dejun: Oua Benedict

pranz: Snitel de porc cu pireu si salata de sfecla rosie

cina: Prajitura cu cacao

 

Duminica

Zi libera pentru Dumnezeu si pentru dragalit in familie

Meniu

mic dejun: Salata de boeuf

pranz: Piept de pui cu sos Bechamel

cina: Orez cu lapte

 

Similar Posts

6 Comments

  1. Mereu ne mobilizezi. Datorita blogului tau am inceput sa-mi doresc sa ma organizez mai bine, am inceput sa ma gandesc la un meniu saptamanal si sa gatesc mai mult. Deci, draga Laura, multumim! 🙂

  2. Mult succes cu noile proiecte! Ma ajuta enorm si astept mereu jurnalul de smotruiala 🙂 asa sunt si eu mult mai organizata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.