Bine ati venit la saptamanalul jurnal de smotruiala si gatit!
Mda, stiu, am intarziat cu o zi meniul, pur si simplu n-am apucat mai devreme. Nu stiu cum se face ca, mai tot timpul, sunt lucruri care o iau razna, cand cred ca am o secunduta de liniste mai apare ceva, apoi inca ceva. Ieri l-am dus pe Andrei la gradi, apoi am avut de lucru iar seara cand ne-am adunat in loc sa pot respira linistita, m-am trezit ca Petre a “facut rost” de o conjunctivita de toata frumusetea la unul din ochi, de dimineata nu avea asa ceva, nu avea nici macar urdori in ochi si seara….In fine, incerc sa stau linistita si sa trec prin toate fara sa ma stresez inutil. Asta este obiectivul meu: sa nu ma las coplesita de evenimente, o respiratie adanca si o rugaciune scurta si concentrata in gand fac adevarate minuni. Trebuie sa recunosc ca planificarile pe care le tot pritocesc ma ajuta foarte mult, pentru ca nu trebuie sa stau sa cuget ce mai am de facut, sunt cu lista deja gandita in fata. Asta imi da timp sa fac fata neprevazutului, gandesc mai limpede pentru ca nu m-am ocupat “hardul” cu o mie de nimicuri cotidiene.
Si meniul este parte din strategie. O provocare si mai mare, un fel de ridicare a stachetei mi s-a parut efortul Mihaelei de a-si calcula fiecare masa si incercarea ei de a se incadra intr-o anumita suma. Sincer efortul ei mi s-a parut de-a dreptul gargantuesc dar m-a pus pe ganduri.
Nici mie nu mi-ar strica sa fac astfel de calcule desi sunt sigura ca mi-as prinde urechile serios. Nu ma simt deocamdata in stare de asa vitejie dar cine stie….Poate de luna care vine.
Jurnal de smotruiala si gatit – panificare detaliata
|
|
|
|
|
|
Luni |
|
|
Micul dejun
Omleta pizza |
Pranz
Ciorba de burta
Mamaliga cu branza |
Cina
Galuste cu prune |
|
|
Marti |
|
|
Micul dejun
Ciuperci cu maioneza pe paine prajita |
Pranz
Ciorba de burta
Pui piccata cu ciuperci |
Cina
Orez cu lapte |
|
|
Miercuri |
|
|
Micul dejun
Fructe de sezon |
Pranz
Supa de chimen
Iahnie de fasole |
Cina
Budinca de chia cu fructe |
|
|
Joi |
|
|
Micul dejun
Tarta Quiche Lorraine |
Pranz
Ciorba radauteana
Friptura inabusita de curcan |
Cina
Clatite din tarate de ovaz |
|
|
Vineri |
|
|
Micul dejun
Fructe de sezon |
Pranz
Supa de chimen
Paste Luigi |
Cina
Bruschette cu rosii cherry |
|
|
Sambata |
|
|
Micul dejun
Cereale cu lapte |
Pranz
Ciorba radauteana
Delicatesa turceasca |
Cina
Gogosi
|
|
|
Duminica |
|
|
Micul dejun
Gogosi cu iaurt
|
Pranz
Ciorba radauteana
Aripioare de curcan picante |
Cina
Budinca de orez cu mere |
Mulţumesc frumos, Laura, pentru menţionare şi pentru cuvintele frumoase! Să ştii că cel mai greu a fost în prima săptămână. Apoi, exersarea a început să-şi spună cuvântul, ca în orice altceva: reţinusem preţurile, mergeam cu suma fixă, dădeam un tur de piaţă, şi luam ce găseam mai bun la preţul propus. Este drept însă, că îmi plac cifrele şi calculele.
Dar acum, cu socotelile mele deja făcute, ar putea fi mai uşor, celor ce s-ar mai încumeta.
Ca întotdeauna, ai nişte reţete aşa de apetisante aici, că mi-a fost şi greu să mă hotărăsc pe care din ele să o mai încerc. Supa de chimen am mai văzut-o la tine, şi probabil va fi prima încercată, că mereu mi s-a părut interesantă. Şi nu mai spun de celelalte feluri1
Sa stii ca si pe mine ma framinta subiectul “liste/calcule/buget/planificare”. Si asta pentru ca uneori nu stiu ce sa fac de pe o zi pe alta, d-apoi pe o saptamina! Acuma, drept sa-ti spun, ii admir si “invidiez” pe cei care nu ies din liste. Dar mie tot mi se pare greu sa ma apuc de socoteli si organizare pe zile!