jurnal de smotruiala si gatit

Meniu saptamanal 16–22 septembrie

Bine ati venit la saptamanalul jurnal de smotruiala si gatit!

jurnal de smotruiala si gatit

Mda, stiu, am intarziat cu o zi meniul, pur si simplu n-am apucat mai devreme. Nu stiu cum se face ca, mai tot timpul, sunt lucruri care o iau razna, cand cred ca am o secunduta de liniste mai apare ceva, apoi inca ceva. Ieri l-am dus pe Andrei la gradi, apoi am avut de lucru iar seara cand ne-am adunat in loc sa pot respira linistita, m-am trezit ca Petre a “facut rost” de o conjunctivita de toata frumusetea la unul din ochi, de dimineata nu avea asa ceva, nu avea nici macar urdori in ochi si seara….In fine, incerc sa stau linistita si sa trec prin toate fara sa ma stresez inutil. Asta este obiectivul meu: sa nu ma las coplesita de evenimente, o respiratie adanca si o rugaciune scurta si concentrata in gand fac adevarate minuni. Trebuie sa recunosc ca planificarile pe care le tot pritocesc ma ajuta foarte mult, pentru ca nu trebuie sa stau sa cuget ce mai am de facut, sunt cu lista deja gandita in fata. Asta imi da timp sa fac fata neprevazutului, gandesc mai limpede pentru ca nu m-am ocupat “hardul” cu o mie de nimicuri cotidiene.
Si meniul este parte din strategie. O provocare si mai mare, un fel de ridicare a stachetei mi s-a parut efortul Mihaelei de a-si calcula fiecare masa si incercarea ei de a se incadra intr-o anumita suma. Sincer efortul ei mi s-a parut de-a dreptul gargantuesc dar m-a pus pe ganduri.
Nici mie nu mi-ar strica sa fac astfel de calcule desi sunt sigura ca mi-as prinde urechile serios. Nu ma simt deocamdata in stare de asa vitejie dar cine stie….Poate de luna care vine.

Jurnal de smotruiala si gatit – panificare detaliata

Luni

Micul dejun

Omleta pizza

Pranz

Ciorba de burta
Mamaliga cu branza

Cina

Galuste cu prune

Marti

Micul dejun

Ciuperci cu maioneza pe paine prajita

Pranz

Ciorba de burta
Pui piccata cu ciuperci

Cina

Orez cu lapte


Miercuri

Micul dejun

Fructe de sezon

Pranz

Supa de chimen
Iahnie de fasole

Cina

Budinca de chia cu fructe

Joi

Micul dejun

Tarta Quiche Lorraine

Pranz

Ciorba radauteana
Friptura inabusita de curcan

Cina

Clatite din tarate de ovaz

Vineri

Micul dejun

Fructe de sezon

Pranz

Supa de chimen
Paste Luigi

Cina

Bruschette cu rosii cherry

Sambata

Micul dejun

Cereale cu lapte

Pranz

Ciorba radauteana
Delicatesa turceasca

Cina

Gogosi

Duminica

Micul dejun

Gogosi cu iaurt

Pranz

Ciorba radauteana
Aripioare de curcan picante

Cina

Budinca de orez cu mere

Similar Posts

2 Comments

  1. Mulţumesc frumos, Laura, pentru menţionare şi pentru cuvintele frumoase! Să ştii că cel mai greu a fost în prima săptămână. Apoi, exersarea a început să-şi spună cuvântul, ca în orice altceva: reţinusem preţurile, mergeam cu suma fixă, dădeam un tur de piaţă, şi luam ce găseam mai bun la preţul propus. Este drept însă, că îmi plac cifrele şi calculele.
    Dar acum, cu socotelile mele deja făcute, ar putea fi mai uşor, celor ce s-ar mai încumeta.
    Ca întotdeauna, ai nişte reţete aşa de apetisante aici, că mi-a fost şi greu să mă hotărăsc pe care din ele să o mai încerc. Supa de chimen am mai văzut-o la tine, şi probabil va fi prima încercată, că mereu mi s-a părut interesantă. Şi nu mai spun de celelalte feluri1

  2. Sa stii ca si pe mine ma framinta subiectul “liste/calcule/buget/planificare”. Si asta pentru ca uneori nu stiu ce sa fac de pe o zi pe alta, d-apoi pe o saptamina! Acuma, drept sa-ti spun, ii admir si “invidiez” pe cei care nu ies din liste. Dar mie tot mi se pare greu sa ma apuc de socoteli si organizare pe zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.