Jeleu de vin
desert rafinat, aromat si usor de preparat
Jeleu de vin

Jeleu de vin, o interesanta reteta culinara, un desert preparat cu vin si aromat intr-un fel de zile mari. O tratatie usoara si rafinata.

Jeleu de vin
Un desert usor de preparat, aveam niste vin rosu adus de iubi, mi l-a tot laudat dar eu cum nu prea sunt cu alcoolicele, nu m-am prea imbiat dar, in cele din urma, am zis sa incerc reteta aceasta de desert. E usoara si la gatit si ca pondere…in stomac, secretul este sa fie un vin foarte gustos, caci ii vei simti gustul accentuat – asa ca musai sa-ti placa. Nu e un desert independent, adica trebuie sa-l servesti cu ceva alaturi. Dar despre asta vom pomeni ceva pe la sfarsitul retetei.:)
Oricum, musai sa pomenesc si un alt desert cu vin de pe blog, un tort cu gust tomnatic si textura cremoasa, tortul de struguri cu crema de vin.

Jeleu de vin – reteta completa, printabila

Jeleu de vin

Jeleu de vin

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
desert rafinat, aromat si usor de preparat
fel de mancare Desert
bucatarie italiana
portii 4 portii
calorii 485 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 750 ml vin rosu bun
  • 150 ml coniac
  • 250 gr. zahar mie totusi mi s-a parut prea dulce, depinde si de vin; asa ca puneti mai cu masura, zic eu, mai gustati…
  • 2 plicuri gelatina alba transparenta Iote, aici am dat nitel chix, am facut doua portii si am crezut ca-mo ajunge gelatina aceea Tort gelee de la dr. Oetker. A inchegat ceva dar n-a fost de ajuns, a fost un fel de semi-jeleu, nu m-a deranjat prea tare dar oricum, voi folositi gelatina ca lumea, nu ca mine
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie galbena

Mod de preparare
 

  • Punem gelatina in apa rece zece minute sa se dizolve.
  • Punem toate ingredientele laolalta intr-o oala si punem la fiert. 
  • Cand da in clocot, dam focul nitel mai incet si mai lasam inca cinci minute sa fiarba. 
  • Apoi luam de pe foc, amestecam silitor si turnam si gelatina, amestecand sa o dizolvam. 
  • Musai sa avem la indemana si un recipient, o forma, un pahar in care sa turnam jeleul si sa-l lasam o zi la frigider ca sa se intareasca.
  • Jeleul se desprinde foarte usor din forma daca scufundam vasul cu jeleu pentru zece secunde in apa fierbinte – cu grija totusi sa nu ajunga apa in forma peste jeleu. 
  • Acoperim vasul cu o farfurie, un platou – ce vrem, si rasturnam cu delicatete. 
  • Daca vasul are o forma misto…si jeleu va avea tot o forma …misto. Doooooh.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 485kcalCarbohydrates: 67gProtein: 0gFat: 0gSaturated Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 11mgPotassium: 185mgSugar: 63gCalcium: 15mgIron: 0.7mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
Principesa Margareta (din a carei carte am preluat reteta) sugereaza a se servi alaturi de niscaiva frisca si afine, eu ma gandeam la niste inghetata – pe bune, ar merge grozav, mai ales cu cirese sau cafea. La vara incerc (ca acum iarna nu-s amica cu inghetata). Alte idei cu ce ar merge aveti si voi? Sa-mi spuneti ca-s deschisa la propuneri….culinare.
CategoriesDesert
Tags

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.