Jeleu de vin

Jeleu de vin

Jeleu de vin, o interesanta reteta culinara, un desert preparat cu vin si aromat intr-un fel de zile mari. O tratatie usoara si rafinata.

Jeleu de vin
Un desert usor de preparat, aveam niste vin rosu adus de iubi, mi l-a tot laudat dar eu cum nu prea sunt cu alcoolicele, nu m-am prea imbiat dar, in cele din urma, am zis sa incerc reteta aceasta de desert. E usoara si la gatit si ca pondere…in stomac, secretul este sa fie un vin foarte gustos, caci ii vei simti gustul accentuat – asa ca musai sa-ti placa. Nu e un desert independent, adica trebuie sa-l servesti cu ceva alaturi. Dar despre asta vom pomeni ceva pe la sfarsitul retetei.:)

Jeleu de vin – reteta

Jeleu de vin
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Jeleu de vin

desert rafinat, aromat si usor de preparat

Tip de reteta Desert

Ingrediente

  • 750 ml vin rosu bun
  • 150 ml coniac
  • 250 gr. zahar mie totusi mi s-a parut prea dulce, depinde si de vin; asa ca puneti mai cu masura, zic eu, mai gustati…
  • 2 plicuri gelatina alba transparenta Iote, aici am dat nitel chix, am facut doua portii si am crezut ca-mo ajunge gelatina aceea Tort gelee de la dr. Oetker. A inchegat ceva dar n-a fost de ajuns, a fost un fel de semi-jeleu, nu m-a deranjat prea tare dar oricum, voi folositi gelatina ca lumea, nu ca mine
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie galbena

Mod de preparare

  1. Punem gelatina in apa rece zece minute sa se dizolve.

  2. Punem toate ingredientele laolalta intr-o oala si punem la fiert. 

  3. Cand da in clocot, dam focul nitel mai incet si mai lasam inca cinci minute sa fiarba. 

  4. Apoi luam de pe foc, amestecam silitor si turnam si gelatina, amestecand sa o dizolvam. 

  5. Musai sa avem la indemana si un recipient, o forma, un pahar in care sa turnam jeleul si sa-l lasam o zi la frigider ca sa se intareasca.

  6. Jeleul se desprinde foarte usor din forma daca scufundam vasul cu jeleu pentru zece secunde in apa fierbinte – cu grija totusi sa nu ajunga apa in forma peste jeleu. 

  7. Acoperim vasul cu o farfurie, un platou – ce vrem, si rasturnam cu delicatete. 

  8. Daca vasul are o forma misto…si jeleu va avea tot o forma …misto. Doooooh.

 

Principesa Margareta (din a carei carte am preluat reteta) sugereaza a se servi alaturi de niscaiva frisca si afine, eu ma gandeam la niste inghetata – pe bune, ar merge grozav, mai ales cu cirese sau cafea. La vara incerc (ca acum iarna nu-s amica cu inghetata). Alte idei cu ce ar merge aveti si voi? Sa-mi spuneti ca-s deschisa la propuneri….culinare.

 

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

Leave a Reply

*