|

Jeleu de vin

Jeleu de vin, o interesanta reteta culinara, un desert preparat cu vin si aromat intr-un fel de zile mari. O tratatie usoara si rafinata.

publicitate
Jeleu de vin
Un desert usor de preparat, aveam niste vin rosu adus de iubi, mi l-a tot laudat dar eu cum nu prea sunt cu alcoolicele, nu m-am prea imbiat dar, in cele din urma, am zis sa incerc reteta aceasta de desert. E usoara si la gatit si ca pondere…in stomac, secretul este sa fie un vin foarte gustos, caci ii vei simti gustul accentuat – asa ca musai sa-ti placa. Nu e un desert independent, adica trebuie sa-l servesti cu ceva alaturi. Dar despre asta vom pomeni ceva pe la sfarsitul retetei.:)
Oricum, musai sa pomenesc si un alt desert cu vin de pe blog, un tort cu gust tomnatic si textura cremoasa, tortul de struguri cu crema de vin.

Jeleu de vin – reteta completa, printabila

Jeleu de vin

Jeleu de vin

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
desert rafinat, aromat si usor de preparat
fel de mancare Desert
bucatarie italiana
portii 4 portii
calorii 485 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 750 ml vin rosu bun
  • 150 ml coniac
  • 250 gr. zahar mie totusi mi s-a parut prea dulce, depinde si de vin; asa ca puneti mai cu masura, zic eu, mai gustati…
  • 2 plicuri gelatina alba transparenta Iote, aici am dat nitel chix, am facut doua portii si am crezut ca-mo ajunge gelatina aceea Tort gelee de la dr. Oetker. A inchegat ceva dar n-a fost de ajuns, a fost un fel de semi-jeleu, nu m-a deranjat prea tare dar oricum, voi folositi gelatina ca lumea, nu ca mine
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie galbena

Mod de preparare
 

  • Punem gelatina in apa rece zece minute sa se dizolve.
  • Punem toate ingredientele laolalta intr-o oala si punem la fiert. 
  • Cand da in clocot, dam focul nitel mai incet si mai lasam inca cinci minute sa fiarba. 
  • Apoi luam de pe foc, amestecam silitor si turnam si gelatina, amestecand sa o dizolvam. 
  • Musai sa avem la indemana si un recipient, o forma, un pahar in care sa turnam jeleul si sa-l lasam o zi la frigider ca sa se intareasca.
  • Jeleul se desprinde foarte usor din forma daca scufundam vasul cu jeleu pentru zece secunde in apa fierbinte – cu grija totusi sa nu ajunga apa in forma peste jeleu. 
  • Acoperim vasul cu o farfurie, un platou – ce vrem, si rasturnam cu delicatete. 
  • Daca vasul are o forma misto…si jeleu va avea tot o forma …misto. Doooooh.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Principesa Margareta (din a carei carte am preluat reteta) sugereaza a se servi alaturi de niscaiva frisca si afine, eu ma gandeam la niste inghetata – pe bune, ar merge grozav, mai ales cu cirese sau cafea. La vara incerc (ca acum iarna nu-s amica cu inghetata). Alte idei cu ce ar merge aveti si voi? Sa-mi spuneti ca-s deschisa la propuneri….culinare.

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.