Insotitorii lui Hristos – jurnal de pregatiri pascale 2019 4/4

Bine ati venit la ultima saptamana a provocarii Insotitorii lui Hristos – jurnal de pregatiri pascale – editia 2019!

Totdeauna mi s-a parut tare incarcata Saptamana Mare. In primul rand, are o mare incarcatura spirituala, mai ales daca te pregatesti duhovniceste asa cum trebuie.

Apoi e si multa treaba in casa. Nu se mai agita lumea ca pe vremuri, cu vatuitul bucatariei, cusutul unor noi randuri de haine dar e pe aproape – curatenie generala in casa, pregatirea unei mese festive de 4 feluri de la aperitive la desert.

De cand ma stiu, m-am straduit sa nu ajung cu curatenia pana in Saptamana Mare. Este pur si simplu prea obositor sa mai facem si asta tot atunci, asa ca incerc sa termin cu curatenia inca din saptamana anteriorara. Ramane doar intretinerea curateniei, pregatirea felurilor de Paste si timp pentru mers la biserica la Denii.

Provocare Insotitorii lui Hristos – jurnal de pregatiri pascale – Saptamana Mare

Asa ca pentru saptamana asta, m-am gandit asa

luni – marti

  • intretinerea curateniei in casa:
  • aspirarea prin camere
  • stergerea prafului
  • punerea lucrurilor la locul lor
  • spalarea rufelor, strangerea de pe sfoara, asezarea la loccalcarea rufelor
  • toate vasele spalate si puse la loc dupa folosinta
  • igienizarea si curatarea zilnica a toaletei
  • stergerea oglinzilor
  • mopuirea zilnica a suprafetelor cu gresie

Bineinteles ca treburile zilnice nu se cer a fi facute zilnic, le facem in functie de nevoi.

miercuri

Pe langa intretinerea curateniei, azi vreau sa fac blaturile si foile de prajituri. Se pastreaza bine si le umplu sambata cu crema. Unele retete pot fi facute chiar de joi, sunt retete care sunt chiar mai gustoase peste cateva zile – prajitura Valurile Dunarii imi vine acum in minte.

joi

Vopsim oua si facem drobul.. Putem face si unele creme si sa amablam prajituri.

vineri

Fiind Vinerea Mare o sa incerc sa nu muncesc deloc, sper sa si reusesc.

sambata

Cea mai plina zi. Dar cu nitica organizare va fi mai usor. Normal facem ciorbita, felul doi ma gandesc la o pulpa impanata cu piure de spanac. Piureul se poate pregati cu o zi inainte, se caleste ceapa, se adauga spanacul, faina. Apoi se stinge si a doua zi se mai adauga numai laptele si se gateste pana se ingroasa si la final se pune usturoi. Uite ca acum am vazut ca nu am reteta de piure de spanac pe blog. Pfff. Notam la lucruri de facut pe viitor.

Normal la aperitive pasta de peste si ciuperci cu maioneza, drob, cas proaspat, ceapa verde, ridichi, rosii cherry.

La desert as face un cheesecake. La noi, prin Sibiu nu se face pasca, se servesc prajituri din acelea domnesti, cu crema. Dar nu stiu daca fac mai mult de doua felrui ca ai mei nu prea se au cu dulciurile.

Na, cu prilejul asta am schitat si un meniu de Paste, alte idei gasiti aici, o postare speciala pe tema de anul trecut. Meniul saptamanii nu vi-l mai dau, nu de alta dar deja am intarziat cu postarea si risc sa ma prinda Vinerea Mare cu jurnalul inca in draft.

Saptamana viitoare voi sari peste jurnal dar posibil sa vin cu retete, asa ca va mai astept pe aici pe la casuta.

Sarbatori fericite si cu folos duhovnicesc va doresc!

Categories: Sezoniere
X