| |

Insalata caprese

Insalata caprese este o reteta simpla de salata de rosii la care adaugam  niste frunze de busuioc pentru un plus de aroma si  felii de mozarella (de vaca sau de bivolita).

Prin excelenta, aceasta salata, originara din Capri, figureaza in meniul italienilor ca un aperitiv. In nici un caz nu e considerat un fel principal decat poate de mamicile dornice sa slabeasca (asa ca mine). Dar cum o asemenea reteta nu poate ramane in niste limite stricte si nemeritate, considerati aceasta salata ca fiind o mancare nutritiva, binevenita oricand. Eu una stiu ca as manca-o la orice ora din zi. Pentru ca e simpla si atat de bunaaaaaaaa…..

 
Insalata Caprese
 

Pentru ca vroiam o salatica de post, am facut niste minuscule ajustari retetei originare. Adica in loc de mozzarella, am pus branza tofu. Asta pentru ca eram in post. Dar, clar, oricand altcandva prefer niste branza mozzarella, ceea  ce va recomand si voua.

Daca vreti o variatie absolut delicioasa, va recomand cu caldura o gustare mai elaborata nitel cu aceasta salata, un delicios sandwich pe care l-am botezat sandwich Insalata caprese, extrem de usor de facut si foarte nutritiv.

Insalata caprese – reteta completa, printabila

Insalata Caprese

Insalata caprese

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de salata clasica, simpla, delicioasa - aici in varianta de post, branza feta/ mozarella am inlocuit-o (cu succes) cu tofu.   Orice fel de branza ati folosi restul retetei e la fel.
timp de pregatire 10 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Salate
bucatarie mediteraneana
portii 2 portii
calorii 236 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 3 rosii mari sau10 rosii cherry
  • 2 - 3 felii grosute branza
  • 1 fir de busuioc sau alte verdeturi ce va plac. Eu am cumparat de la Billa o cutie vlastari de creson - cei ce se pricep mai mult ca mine spun ca vlastarii sunt o adevarata mina de sanatate, acele mici plantute sunt adevarate bombe de vitamine si nutrienti., stilul clasic
  • 1 lingura ulei de masline
  • un strop de otet balsamic
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Taiem branza - doua trei felii de grosute pe care le tai cuburi de o marime 2cm pe laturi cat sa poata fi luate varful furculitei. Putem folosi mozzarella, feta sau, daca vreti ca salata sa fie de post, branza tofu.
  • Rosiile spalate si taiate ca pentru salata se toarna intr-un bol, se stropesc cu ulei de masline, se potrivesc la gust cu sare, piper, putin otet.
  • Adaugam peste rosii si bucatile taiate de branza (tofu in cazul de fata).
  • Deasupra presaram verdeata (adica, in cazul meu, vlastarii de creson) , amestecam totul cu grija (ca sa nu zdrobim ingredientele) - asta pentru un plus de omogenizare si gata: avem o minunata gustare - nu pot sa spun ca tine de foame prea mult dar e gustoasa si plina de sanatate.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Insalata Caprese

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.