Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura, reteta delicioasa de inghetata, racoroasa, fructata, acrisoara, tratatia perfecta in zile caniculare

Inghetata de zmeura

Nu-mi prea place zmeura din simplul motiv ca sambureii aceia mici ai ei ma cam deranjeaza la fiere. Dar cum in spatele gradinii alor mei, troneaza o padurice de zmeura, chiar ar fi pacat sa nu ma stradui putin sa o gatesc in asa fel incat sa nu-mi cada rau si sa ma si dedulcesc. In consecinta….inghetata de zmeura. Cred ca am stranse vreo sase  sapte retete cel putin de inghetata de zmeura. De ce prima aleasa a fost aceasta? Simplu. Aveam toate ingredientele in casa si nu a trebuit nici o cumparatura in plus ca sa o pregatesc. Si e chiar stupid de simpla. Eu am avut doar o jumatate de kg de zmeura, asa ca restul cantitatilor de mai jos au fost injumatatite in consecinta.

Un alt desert cu zmeura, delicios si usor de facut, gasiti aici., o gustoasa prajitura no bake, cu piscoturi, zmeura si branza de vaci.blank

Inghetata de zmeura – reteta completa, printabila

Inghetata de zmeura

Inghetata de zmeura

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Deliciios desert fructat
timp de pregatire 10 mins
timp de racire la masina de inghetata 20 mins
timp total 10 mins
fel de mancare Desert
bucatarie de vara
portii 4 portii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 kg. zmeura
  • 250 gr. zahar
  • 500 ml. smantana grasa

Mod de preparare
 

  • Avem aceasta minunata zmeurica culeasa din gradina alor mei..... 
    blank
  • Punem zmeura intr-un bol cu apa, o spalam cu miscari….delicate dupa care o mai lasam nitel ca sa se curete de toate eventualele gaze, viermisori si alte vietuitoare ce isi faceau veacul pe acolo.
  • Scurgem zmeura de apa si o zdrobim bine, eu una am fost foarte eficienta, terciuind-o cat ai zice peste in robot.
    blank
  • Apoi am dat  piureul de zmeura prin sita, amestecand cu o lingura ca sa scap de sambureii enervanti si sa raman doar cu pulpa de fructe delicioasa.
  • Am turnat zaharul in pireul de zmeura (eu ii zic piure dar arata mai degraba ca ….o supa crema, inghetata, granita).
    blank
  • Am amestecat constiincios pana cele doua ingrediente “s-au imprietenit la catarama”.
    blank
  • Am batut frisca rece, de la frigider, pana a stat teapana si am amestecat-o cu pireul de zmeura.
    blank
  • Am turnat compozitia intr-o galetusa de smantana.
    blank
  • Am bagam la congelator trei ore, timp in care din jumatate in jumatate de ora am scos vasul si am amestecat constiincios ca sa nu se formeze ace (regula de aur pentru oricine gateste inghetata fara masina de inghetata ).
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

 

Servita cu nitica menta, biscuiti, piscoturi si ce va mai place. Cum e nitel acrisoara de la fructe, nici nu-ti mai trebuie altceva intr-o zi caniculara de vara.

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.