Inghetata de lamai verzi

Inghetata de lamai verzi

Ce poate fi mai racoros intr-o zi calda de vara decat o inghetata de lamai verzi? Aroma extrem de fresh, dulceata acrisoara si catifelata este un rasfat obligatoriu in aceasta perioada, cine ma poate contrazice? Pai,nimeni, toata lumea este ocupata cu savuratul bunatatii.

Inghetata de lime

Bineinteles,puteti folosi in loc de lamai verzi, lamai normale sau alte citrice care va plac.  Eu una consider aroma de limetta absolut minunata dar probabil asta nu e cazul la toata lumea.

In reteta,am pus o singura lamaie si esenta ca sa balansez gustul de acrisor cu aroma, doream mai putin acreala cat gustul de lamaie, puteti sa va jucati cu aceste nuante dupa gustul personal, aveti grija si la cantitatea de zahar care trebuie probabil ajustata in functie de cata lamaie folosim si cat de acrisoara e aceasta. Cantitatea de mai jos este cat am folosit eu si cred ca e un gramaj ideal in reteta de mai jos.

Laptele condensat l-am cumparat de la Lidl.

Inghetata de lamai verzi – reteta completa, printabila

Inghetata de lamai verzi
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Inghetata de lamai verzi

Inghetata de lamai verzi este o reteta fresh, aromata, cremoasa, perfecta intr-o zi calduroasa, de vara...
Tip de reteta Inghetata
Bucatarie de vara
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
timp total 50 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 250 gr . mascarpone
  • 150 gr . lapte condensat
  • 100 gr . zahar pudra
  • 1 lamaie verde limetta
  • o esenta de lamaie

Mod de preparare

  1. Spalam bine lamaia verde si razuim partea verde pe o razatoare fina. Taiem lamaia in jumatate si stoarcem sucul intr-un bol...
  2. Peste sucul de lamaie, adaugam crema de mascarpone, coaja rasa, esenta de lamaie si zaharul, amestecam cu o lingura de lemn (sau un mixer) pana se omogenizeaza compozitia.
  3. Putin cate putin,turnam in laptele condensat, amestecand in continuare.
  4. Turnam compozitia in masina de inghetata si o lasam sa-si faca treaba...

Notite

Pentru o inghetata cat mai cremoasa, eu una folosesc masina de inghetata care raceste compozitia in timp ce o amesteca continuu, ceea ce o face aerata si usoara. Daca nu aveti masina de inghetata, puteti obtine aproape acelasi rezultat daca dupa ce puneti inghetata la congelator, o data la 20 de minute, o scoateti si mixati, dupa care o bagati iar la inghetat. Repetati operatiunea tot la 20 de minute timp de doua ore. Asta va face inghetata cremoasa si fara ace de gheata.

Retete preparate cu mascarpone

Mascarpone de casa

Inghetata de caramel cu mascarpone

Inghetata de cacao cu mascarpone

Inghetata de lamai verzi

Inghetata cremoasa cu afine

Tiramisu cu crema de castane

Tort Amaretto

Tort Chococcino

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

  1. Foarte interesanta reteta de inghetata, mi s-a facut o pofta… . Ce aparat de inghetata aveti? E bun? se merita investitia intr-un astfel de aparat? Multumesc.

    1. Am aparatul de inghetata de la Lidl, am dat anul trecut vreo 200 lei pe el. Depinde cata inghetata mananaci, noi ara mancam cantitati astronomice asa ca la noi, clar, se merita.

Lasă un răspuns

*