Inghetata de lamai verzi
| |

Inghetata de lamai verzi

Ce poate fi mai racoros intr-o zi calda de vara decat o inghetata de lamai verzi? Aroma extrem de fresh, dulceata acrisoara si catifelata este un rasfat obligatoriu in aceasta perioada, cine ma poate contrazice? Pai,nimeni, toata lumea este ocupata cu savuratul bunatatii.

Inghetata de lime

Bineinteles,puteti folosi in loc de lamai verzi, lamai normale sau alte citrice care va plac.  Eu una consider aroma de limetta absolut minunata dar probabil asta nu e cazul la toata lumea. La mine preferinta e clara i nu e prima data cand o folosesc ca vedeta intr-un desert racoritor, aici puteti vedea si reteta mea de granita de lamaie verde.

In reteta,am pus o singura lamaie si esenta ca sa balansez gustul de acrisor cu aroma, doream mai putin acreala cat gustul de lamaie, puteti sa va jucati cu aceste nuante dupa gustul personal, aveti grija si la cantitatea de zahar care trebuie probabil ajustata in functie de cata lamaie folosim si cat de acrisoara e aceasta. Cantitatea de mai jos este cat am folosit eu si cred ca e un gramaj ideal in reteta de mai jos.

Laptele condensat l-am cumparat de la Lidl.

Inghetata de lamai verzi – reteta completa, printabila

Inghetata de lamai verzi

Inghetata de lamai verzi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Inghetata de lamai verzi este o reteta fresh, aromata, cremoasa, perfecta intr-o zi calduroasa, de vara...
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 40 minutes
timp total 50 minutes
fel de mancare Inghetata
bucatarie de vara
calorii 2013 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lamaie verde limetta
  • 1 esenta lamaie

Mod de preparare
 

  • Spalam bine lamaia verde si razuim partea verde pe o razatoare fina. Taiem lamaia in jumatate si stoarcem sucul intr-un bol...
  • Peste sucul de lamaie, adaugam crema de mascarpone, coaja rasa, esenta de lamaie si zaharul, amestecam cu o lingura de lemn (sau un mixer) pana se omogenizeaza compozitia.
  • Putin cate putin,turnam in laptele condensat, amestecand in continuare.
  • Turnam compozitia in masina de inghetata si o lasam sa-si faca treaba...

Notite bine de stiut

Pentru o inghetata cat mai cremoasa, eu una folosesc masina de inghetata care raceste compozitia in timp ce o amesteca continuu, ceea ce o face aerata si usoara. Daca nu aveti masina de inghetata, puteti obtine aproape acelasi rezultat daca dupa ce puneti inghetata la congelator, o data la 20 de minute, o scoateti si mixati, dupa care o bagati iar la inghetat. Repetati operatiunea tot la 20 de minute timp de doua ore. Asta va face inghetata cremoasa si fara ace de gheata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Retete preparate cu mascarpone

Mascarpone de casa

Inghetata de caramel cu mascarpone

Inghetata de cacao cu mascarpone

Inghetata cremoasa cu afine

Tiramisu cu crema de castane

Tort Amaretto

Tort Chococcino

Similar Posts

5 Comments

  1. Foarte interesanta reteta de inghetata, mi s-a facut o pofta… . Ce aparat de inghetata aveti? E bun? se merita investitia intr-un astfel de aparat? Multumesc.

    1. Am aparatul de inghetata de la Lidl, am dat anul trecut vreo 200 lei pe el. Depinde cata inghetata mananaci, noi ara mancam cantitati astronomice asa ca la noi, clar, se merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.