Inghetata de iaurt cu cirese

Inghetata de iaurt cu cirese

E sezonul cireselor, asadar musai sa profitam de asta in fel si chip. Si pentru ca vara si-a intrat in drepturi, nelipsita este…..inghetata – tura asta de iaurt cu cirese!!!!!! Usoara, fructata, duuulce. Spre bucuria feciorilor mei.

Inghetata de iaurt cu cirese

250 gr. cirese

5 linguri zahar

2 oua

150 gr. iaurt

Ciresele se spala si se lasa la scurs, apoi se curata de seminte (migaloasa operatiune) dupa care le pasam in blender impreuna cu 2 linguri de zahar. Daca vreti o inghetata foarte fina, puteti trece pasta de fructe si prin sita, eu n-am facut-o caci nu ma deranjeaza cateva bucatele de cirese scapate in inghetata.

Inghetata de iaurt cu cirese. Prepararea.

In alt bol, mixam ouale impreuna cu zaharul ramas pana ce capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat pasta de cirese si iaurtul.

Inghetata de iaurt cu cirese. Prepararea.

Compozitia se baga la masina de inghetata dupa care se pastreaza la congelator. Daca n-aveti masina de inghetata, dupa ce bagati inghetata la congelator, trebuie sa o scoateti timp de doua ore o data la douazeci de minute si s-o mixati pentru a fi siguri ca veti obtine acea consistenta cremoasa si fara ace de gheata.

O putem servi cu niste fructe alaturi, eventual si cateva cereale pentru o textura crocanta. Noi am cumparat niste cornete, asa ca textura crocanta a fost asigurata.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 2

Lasă un răspuns

*

13 Shares
Share
Pin12
+11
WhatsApp