I

Inghetata de iaurt cu cirese

Inghetata de iaurt cu cirese

Inghetata de iaurt cu cirese, reteta simpla, racoritoare, fructata, cu ingrediente simple si sanatoase.

Inghetata de iaurt cu cirese

E sezonul cireselor, asadar musai sa profitam de asta in fel si chip. Si noua ne place sa folosim ciresele in deserturi. Nici o surpriza aici, la drept vorbind.

Una din cele mai populare retete de pe blog e o prajitura cu cirese, populara Valurile Dunarii, musai sa o incercati daca nu ati facut-o inca. E genul ala de desert care devina mai bun dupa o zi doua, caci are timp sa se imbine aromele intre ele si sa-i faca magia culinara.

Prajitura Valurile Dunarii

Si pentru ca vara si-a intrat in drepturi, nelipsita este…..inghetata – tura asta de iaurt cu cirese!!!!!! Usoara, fructata, duuulce. Spre bucuria feciorilor mei.

Parca nimic nu aduce mai mult a vara decat o portie delicioasa de inghetata. Noua ne place tare mult, asa se si explica multitudinea de retete de inghetata de toate felurile de pe blog. Cu fructe, cu cafea, cu vanilie sau ciocolata, toate sunt un deliciu, numai bune de racorit in zilele caniculare de vara.

Copiii prefera sa fac inghetate cu fructe sau cu vanilie. Mie una imi convine de minune pentru ca aceste inghetate sunt o varianta foarte sanatoasa si se fac si foarte usor. Cum ar fi delicioasa si cremoasa inghetata cu afine si mascarpone care are si un video atasat. O bunatate va zic!

Pentru un alt desert cu iaurt usor de preparat, vedeti aici, un desert usurel cu rabarbura, perfect pentru o gustare simpla.

Inghetata de iaurt cu cirese – reteta completa, printabila

Inghetata de iaurt cu cirese

Inghetata de iaurt cu cirese

O inghetata simpla, acrisoara si fructata
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Inghetata
Bucatarie de vara
Cuvinte cheie Inghetata de iaurt cu cirese
Calorii 394kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 250 gr. cirese
  • 5 linguri zahar
  • 2 ou
  • 150 gr. iaurt

Mod de preparare

  • Ciresele se spala si se lasa la scurs, apoi se curata de seminte (migaloasa operatiune) dupa care le pasam in blender impreuna cu 2 linguri de zahar.
  • Daca vreti o inghetata foarte fina, puteti trece pasta de fructe si prin sita, eu n-am facut-o caci nu ma deranjeaza cateva bucatele de cirese scapate in inghetata.
  • In alt bol, mixam ouale impreuna cu zaharul ramas pana ce capata o consistenta cremoasa. 
  • Adaugam treptat pasta de cirese si iaurtul.
  • Compozitia se baga la masina de inghetata dupa care se pastreaza la congelator.  
  • SFAT: Daca n-aveti masina de inghetata, dupa ce bagati inghetata la congelator, trebuie sa o scoateti timp de doua ore o data la douazeci de minute si s-o mixati pentru a fi siguri ca veti obtine acea consistenta cremoasa si fara ace de gheata.

Notes

O putem servi cu niste fructe alaturi, eventual si cateva cereale pentru o textura crocanta. Noi am cumparat niste cornete, asa ca textura crocanta a fost asigurata.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.