
Inghetata de iaurt cu cirese, reteta simpla, racoritoare, fructata, cu ingrediente simple si sanatoase.
E sezonul cireselor, asadar musai sa profitam de asta in fel si chip. Si noua ne place sa folosim ciresele in deserturi. Nici o surpriza aici, la drept vorbind.
Una din cele mai populare retete de pe blog e o prajitura cu cirese, populara Valurile Dunarii, musai sa o incercati daca nu ati facut-o inca. E genul ala de desert care devina mai bun dupa o zi doua, caci are timp sa se imbine aromele intre ele si sa-i faca magia culinara.
Si pentru ca vara si-a intrat in drepturi, nelipsita este…..inghetata – tura asta de iaurt cu cirese!!!!!! Usoara, fructata, duuulce. Spre bucuria feciorilor mei.
Pentru un alt desert cu iaurt usor de preparat, vedeti aici.
Inghetata de iaurt cu cirese – retet completa, printabila

Inghetata de iaurt cu cirese
Ingrediente
- 250 gr. cirese
- 5 linguri zahar
- 2 ou
- 150 gr. iaurt
Mod de preparare
- Ciresele se spala si se lasa la scurs, apoi se curata de seminte (migaloasa operatiune) dupa care le pasam in blender impreuna cu 2 linguri de zahar.
- Daca vreti o inghetata foarte fina, puteti trece pasta de fructe si prin sita, eu n-am facut-o caci nu ma deranjeaza cateva bucatele de cirese scapate in inghetata.
- In alt bol, mixam ouale impreuna cu zaharul ramas pana ce capata o consistenta cremoasa.
- Adaugam treptat pasta de cirese si iaurtul.
- Compozitia se baga la masina de inghetata dupa care se pastreaza la congelator.
- SFAT: Daca n-aveti masina de inghetata, dupa ce bagati inghetata la congelator, trebuie sa o scoateti timp de doua ore o data la douazeci de minute si s-o mixati pentru a fi siguri ca veti obtine acea consistenta cremoasa si fara ace de gheata.
Cum facem dacă vrem să nu folosim zahăr, aveți o idee?
Miere, indulcitor, sirop de agave, banana zdrobita….