Inghetata de frisca cu vanilie (reteta video si printabila)

inghetata de frisca cu vanilie
188 Shares

Iote si prima inghetata executata vara asta – o delicioasa, cremoasa, savuroasa inghetata de frisca cu vanilie.

inghetatadefriscacuvanilie

N-apucasem sa scot masina de inghetata din pivnita, asa ca am inghetat-o dupa moda…veche.

Nu este nici prima inghetata de vanilie pe care o fac dar cum nu aveam lapte prin casa, in schimb aveam smantana grasa, mi-am amintit o reteta pe care o vazusem la un confrate culinar – Barbat la cratita este un blog culinar ce promite sa ne rasfete cu delicii care mai de care, este un spatiu virtual cu vechime respectabila si cu retete pe alese Reteta de inghetata a iesit bestiala, asa ca o mare imbratisare pentru furnizorul pontului delicios.

Inghetata de frisca cu vanilie – reteta completa, printabila si in format video

inghetata de frisca cu vanilie
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Inghetata de frisca cu vanilie

O inghetata cremoasa, aromata, foarte gustoasa si usor de preparat.
Tip de reteta Desert
Bucatarie usoara
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 2 minutes
timp total 22 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. frisca
  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

  1. In doua boluri, separam albusurile de galbenusuri.
  2. Peste galbenusuri turnam 100 gr. zahar pudra si amestecam cu o lingura sa se omogenizeze cele doua ingrediente. In cazul cremei de galbenusuri avem doua optiuni: sa o gatim la aburi sau nu. Noi suntem cu a doua varianta deoarece folosim oua de casa, din sursa de incredere. IN cazul in care aveti rezerve cu privire la a consuma aceste oua crude in inghetata, atunci va sugerez sa le gatiti la bain - marie:punem pe foc niste apa intr-o oala putintel mai larga decat vasul in care am amestecat ouale. Cand apa incepe sa fiarba, punem deasupra bolul cu galbenusurile amestecate cu zahar, avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa fierbinte. Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin. Luam deoparte si lasam sa se raceasca inainte de a le folosi mai departe.
  3. Mixam albusurile cu 50 gr. zahar pana se transforma intr-o spuma....foarte teapana.
  4. Intr-un al treilea bol, turnam smantana pentru frisca si incepem s-o mixam pana se transforma intr-o crema aerata, adaugam crema de galbenusuri si vanilia, mixam din nou.
  5. Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn, inglobam spuma de albusuri in crema de frisca cu galbenusuri, amestecand de jos in sus cu miscari largi (ca sa nu distrugem bulele din spuma).
  6. Punem compozitia intr-o caserola si bagam la congelator.

Reteta in format video

Notite

Pentru o inghetata cat mai cremoasa, eu una folosesc masina de inghetata care raceste compozitia in timp ce o amesteca continuu, ceea ce o face aerata si usoara. Daca nu aveti masina de inghetata, puteti obtine aproape acelasi rezultat daca dupa ce puneti inghetata la congelator, o data la 20 de minute, o scoateti si mixati, dupa care o bagati iar la inghetat. Repetati operatiunea tot la 20 de minute timp de doua ore. Asta va face inghetata cremoasa si fara ace de gheata.

Dragii mei, musai s-o incercati, e delicioasa.

Inhhetatadefriscacuvanilie

188 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 4

  1. Asta cu mixatul din cand in cand am invatat-o si eu de la o prietena. O metoda extraordinara. Sambata fac si eu o inghetata ca pare usor de facut dupa reteta asta. Multam fain!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.