Inghetata de frisca cu vanilie, reteta delicioasa, cu ingrediente naturale – VIDEO
Inghetata de frisca cu vanilie, reteta simpla, cremoasa, foarte usor de facut chiar si acasa.Cum se face inghetata de frisca cu vanilie
Iote si prima inghetata executata vara asta – o delicioasa, cremoasa, savuroasa inghetata de frisca cu vanilie.
N-apucasem sa scot masina de inghetata din pivnita, asa ca am inghetat-o dupa moda…veche.
Nu este nici prima inghetata de vanilie pe care o fac dar cum nu aveam lapte prin casa, in schimb aveam smantana grasa, mi-am amintit o reteta pe care o vazusem la un confrate culinar – Barbat la cratita este un blog culinar ce promite sa ne rasfete cu delicii care mai de care, este un spatiu virtual cu vechime respectabila si cu retete pe alese Reteta de inghetata a iesit bestiala, asa ca o mare imbratisare pentru furnizorul pontului delicios.
A, si sa nu uit, aceasta delicioasa retete de inghetata am folosit-o si pentru un simplu dar sofisticat affogato, un adevarat deliciu de vara.
Inghetata de frisca cu vanilie – reteta printabila
Click aici sa te abonezi pentru noi retete video
Inghetata de frisca cu vanilie
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. frisca
- 150 gr. zahar pudra
- 2 ou
- esenta de vanilie
Mod de preparare
- In doua boluri, separam albusurile de galbenusuri.
- Peste galbenusuri turnam 100 gr. zahar pudra si amestecam cu o lingura sa se omogenizeze cele doua ingrediente. In cazul cremei de galbenusuri avem doua optiuni: sa o gatim la aburi sau nu. Noi suntem cu a doua varianta deoarece folosim oua de casa, din sursa de incredere. IN cazul in care aveti rezerve cu privire la a consuma aceste oua crude in inghetata, atunci va sugerez sa le gatiti la bain – marie:punem pe foc niste apa intr-o oala putintel mai larga decat vasul in care am amestecat ouale. Cand apa incepe sa fiarba, punem deasupra bolul cu galbenusurile amestecate cu zahar, avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa fierbinte. Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin. Luam deoparte si lasam sa se raceasca inainte de a le folosi mai departe.
- Mixam albusurile cu 50 gr. zahar pana se transforma intr-o spuma….foarte teapana.
- Intr-un al treilea bol, turnam smantana pentru frisca si incepem s-o mixam pana se transforma intr-o crema aerata, adaugam crema de galbenusuri si vanilia, mixam din nou.
- Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn, inglobam spuma de albusuri in crema de frisca cu galbenusuri, amestecand de jos in sus cu miscari largi (ca sa nu distrugem bulele din spuma).
- Punem compozitia intr-o caserola si bagam la congelator.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dragii mei, musai s-o incercati aceasta inghetata de frisca cu vanilie, e delicioasa.
Pagina ta arata din ce in ce mai bine!
Iti place? Ma bucur:)
Asta cu mixatul din cand in cand am invatat-o si eu de la o prietena. O metoda extraordinara. Sambata fac si eu o inghetata ca pare usor de facut dupa reteta asta. Multam fain!
O, da, si e foarte buna.