inghetata de frisca cu vanilie
| |

Inghetata de frisca cu vanilie, reteta delicioasa, cu ingrediente naturale – VIDEO

Inghetata de frisca cu vanilie, reteta simpla, cremoasa, foarte usor de facut chiar si acasa.Cum se face inghetata de frisca cu vanilie

Iote si prima inghetata executata vara asta – o delicioasa, cremoasa, savuroasa inghetata de frisca cu vanilie.

N-apucasem sa scot masina de inghetata din pivnita, asa ca am inghetat-o dupa moda…veche.

Nu este nici prima inghetata de vanilie pe care o fac dar cum nu aveam lapte prin casa, in schimb aveam smantana grasa, mi-am amintit o reteta pe care o vazusem la un confrate culinar – Barbat la cratita este un blog culinar ce promite sa ne rasfete cu delicii care mai de care, este un spatiu virtual cu vechime respectabila si cu retete pe alese Reteta de inghetata a iesit bestiala, asa ca o mare imbratisare pentru furnizorul pontului delicios.

inghetata de frisca cu vanilie

A, si sa nu uit, aceasta delicioasa retete de inghetata am folosit-o si pentru un simplu dar sofisticat affogato, un adevarat deliciu de vara.

Inghetata de frisca cu vanilie – reteta printabila

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

inghetata de frisca cu vanilie

Inghetata de frisca cu vanilie

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O inghetata cremoasa, aromata, foarte gustoasa si usor de preparat.
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 2 minutes
timp total 22 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 8 portii
calorii 159 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. frisca
  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 ou
  • esenta de vanilie

Mod de preparare
 

  • In doua boluri, separam albusurile de galbenusuri.
  • Peste galbenusuri turnam 100 gr. zahar pudra si amestecam cu o lingura sa se omogenizeze cele doua ingrediente. In cazul cremei de galbenusuri avem doua optiuni: sa o gatim la aburi sau nu. Noi suntem cu a doua varianta deoarece folosim oua de casa, din sursa de incredere. IN cazul in care aveti rezerve cu privire la a consuma aceste oua crude in inghetata, atunci va sugerez sa le gatiti la bain – marie:punem pe foc niste apa intr-o oala putintel mai larga decat vasul in care am amestecat ouale. Cand apa incepe sa fiarba, punem deasupra bolul cu galbenusurile amestecate cu zahar, avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa fierbinte. Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin. Luam deoparte si lasam sa se raceasca inainte de a le folosi mai departe.
  • Mixam albusurile cu 50 gr. zahar pana se transforma intr-o spuma….foarte teapana.
  • Intr-un al treilea bol, turnam smantana pentru frisca si incepem s-o mixam pana se transforma intr-o crema aerata, adaugam crema de galbenusuri si vanilia, mixam din nou.
  • Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn, inglobam spuma de albusuri in crema de frisca cu galbenusuri, amestecand de jos in sus cu miscari largi (ca sa nu distrugem bulele din spuma).
  • Punem compozitia intr-o caserola si bagam la congelator.

Notite bine de stiut

Pentru o inghetata cat mai cremoasa, eu una folosesc masina de inghetata care raceste compozitia in timp ce o amesteca continuu, ceea ce o face aerata si usoara. Daca nu aveti masina de inghetata, puteti obtine aproape acelasi rezultat daca dupa ce puneti inghetata la congelator, o data la 20 de minute, o scoateti si mixati, dupa care o bagati iar la inghetat. Repetati operatiunea tot la 20 de minute timp de doua ore. Asta va face inghetata cremoasa si fara ace de gheata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Dragii mei, musai s-o incercati aceasta inghetata de frisca cu vanilie, e delicioasa.

Similar Posts

4 Comments

  1. Asta cu mixatul din cand in cand am invatat-o si eu de la o prietena. O metoda extraordinara. Sambata fac si eu o inghetata ca pare usor de facut dupa reteta asta. Multam fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.