I

Inghetata de frisca cu vanilie – video

inghetata de frisca cu vanilie

Inghetata de frisca cu vanilie, reteta simpla, cremoasa, foarte usor de facut chiar si acasa.Cum se face inghetata de frisca cu vanilie


Inghetata de frisca cu vanilie – reteta video


Iote si prima inghetata executata vara asta – o delicioasa, cremoasa, savuroasa inghetata de frisca cu vanilie.

N-apucasem sa scot masina de inghetata din pivnita, asa ca am inghetat-o dupa moda…veche.

Nu este nici prima inghetata de vanilie pe care o fac dar cum nu aveam lapte prin casa, in schimb aveam smantana grasa, mi-am amintit o reteta pe care o vazusem la un confrate culinar – Barbat la cratita este un blog culinar ce promite sa ne rasfete cu delicii care mai de care, este un spatiu virtual cu vechime respectabila si cu retete pe alese Reteta de inghetata a iesit bestiala, asa ca o mare imbratisare pentru furnizorul pontului delicios.

inghetata de frisca cu vanilie

A, si sa nu uit, aceasta delicioasa retete de inghetata am folosit-o si pentru un simplu dar sofisticat affogato, un adevarat deliciu de vara.

Inghetata de frisca cu vanilie – reteta printabila

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

Inghetata de frisca cu vanilie

0 din 0 voturi
Rețeta de Laura SeiceanFel: Desert, Inghetata, granita, sorbeturiBucătărie de varaDificultate usor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

30

minute
Calorii

159

cal
Total time

40

minute

O inghetata cremoasa, aromata, foarte gustoasa si usor de preparat.

Ingrediente

  • 200 g frisca

  • 150 gr. zahar pudra

  • 2 oua

  • 1 esenta vanilie

Mod de preparare

  • In doua boluri, separam albusurile de galbenusuri.
  • Peste galbenusuri turnam 100 gr. zahar pudra si amestecam cu o lingura sa se omogenizeze cele doua ingrediente. In cazul cremei de galbenusuri avem doua optiuni: sa o gatim la aburi sau nu. Noi suntem cu a doua varianta deoarece folosim oua de casa, din sursa de incredere. In cazul in care aveti rezerve cu privire la a consuma aceste oua crude in inghetata, atunci va sugerez sa le gatiti la bain – marie: punem pe foc niste apa intr-o oala putintel mai larga decat vasul in care am amestecat ouale. Cand apa incepe sa fiarba, punem deasupra bolul cu galbenusurile amestecate cu zahar, avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa fierbinte. Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin. Luam deoparte si lasam sa se raceasca inainte de a le folosi mai departe.
  • Mixam albusurile cu 50 gr. zahar pana se transforma intr-o spuma….foarte teapana.
  • Intr-un al treilea bol, turnam smantana pentru frisca si incepem s-o mixam pana se transforma intr-o crema aerata, adaugam crema de galbenusuri si vanilia, mixam din nou.
  • Lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn, inglobam spuma de albusuri in crema de frisca cu galbenusuri, amestecand de jos in sus cu miscari largi (ca sa nu distrugem bulele din spuma).
  • Punem compozitia intr-o caserola si bagam la congelator.

Tips

  • Pentru o inghetata cat mai cremoasa, eu una folosesc masina de inghetata care raceste compozitia in timp ce o amesteca continuu, ceea ce o face aerata si usoara. Daca nu aveti masina de inghetata, puteti obtine aproape acelasi rezultat daca dupa ce puneti inghetata la congelator, o data la 20 de minute, o scoateti si mixati, dupa care o bagati iar la inghetat. Repetati operatiunea tot la 20 de minute timp de doua ore. Asta va face inghetata cremoasa si fara ace de gheata.

Dragii mei, musai s-o incercati aceasta inghetata de frisca cu vanilie, e delicioasa.

Nutrition Facts

8 servings per container

Serving Size150 porții


  • Amount Per ServingCalorii159
  • % Daily Value *
  • Total Fat 9g 14%
    • Saturated Fat 5g 25%
  • Cholesterol 34mg 12%
  • Sodium 9mg 1%
  • Potassium 18mg 1%
  • Total Carbohydrate 19g 7%
    • Sugars 18g

  • Vitamin A 365%
  • Vitamin C 0.2%
  • Calcium 16%

* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

  1. blank
    Zenaida says:

    Asta cu mixatul din cand in cand am invatat-o si eu de la o prietena. O metoda extraordinara. Sambata fac si eu o inghetata ca pare usor de facut dupa reteta asta. Multam fain!

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.