blank
| |

Inghetata de caramel cu mascarpone

Inghetata de caramel cu mascarpone, reteta simpla, usor de preparat, textura cremoasa, fina, consistenta cu un gust delicios, rafinat. Gata in maxim jumatate de ora daca aveti toate ingredientele la indemana.

Aceasta apetisanta inghetata e grozava. Cu o textura fina, cremoasa, gust excelent, nu prea dulce dar savuros.

Am preparat-o pornind de la reteta de sos de caramel si m-am gandit sa o folosesc ca baza pentru o inghetata care nu poate fi decat delicioasa.

Daca va ambitionati, puteti sa mergeti si mai departe preparand in casa inclusiv mascarponele. M-am inspirat din Inghetata de cacao cu mascarpone, modificand pe ici pe colo cantitatile si ingredientele. Abia am reusit sa fac niste poze produsului final care s-a topit urgent sub asediul familionului pofticios.

Inghetata de caramel cu mascarpone

Intai pregatim sosul caramel dupa reteta de aici. acest sos este baza inghetatei alaturi de branza mascarpone si frisca.

Despre cum se bate smantana dulce pentru a deveni o pufoasa frisca naturala am vorbit aici, asa ca nu mai intru in detalii.

Inghetata de caramel cu mascarpone – reteta completa, printabila

blank

Inghetata de caramel cu mascarpone

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de inghetata delicioasa, cremoasa, numai buna de savurat in zilele calduroase de vara, langa piscina.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 474 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 300 gr. sos de caramel
  • 100 gr. mascarpone
  • 200 gr smantana dulce, grasa pentru frisca
  • 1 - 2 linguri zahar pudra Eu n-am pus decat una dar voi gustati si decideti dupa gustul propriu

Optional

  • niste esenta de vanilie - gustul de caramel e pregnant, deci daca vreti sau nu vanilie, decideti voi.

Mod de preparare
 

  • Intai am pregatit sosul caramel. Linkul catre reteta il aveti in introducere, reteta video pentru sosul de caramel o aveti la finalul retetei.
  • Intr-un alt bol, amestecam branza mascarpone cu sosul de caramel.
  • Amestecam frisca batuta cu crema de mascarpone si caramel.
  • Mai adaugati zaharul pudra si vanilia (daca vreti).
  • Omogenizam compozitia si....la masina de inghetata direct.
  • Daca nu aveti masina de inghetata, punem la inghetat la congelator intr-o caserola. Ca sa iasa o compozitie cat mai catifelata, fara ace de gheata, trebuie scos doua ore, o data la douazeci de minute, si mixam compozitia ca sa fie aerata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Si acum sa mi-o laud: o bunatateeeeee!

ALTE RETETE CU CARAMEL PE BLOGUL CASUTA LAUREI

Sos de caramel – reteta simpla si delicioasa de sos caramel.

Toffees caramele – reteta de bomboane cu caramel, gustoase, elegante si simplu de facut

Prajitura Snickers – o delicioasa prajitura de casa cu caramel, alune si ciocolata

Pere in sos caramel – o reteta usoara de desert

Similar Posts

3 Comments

  1. Vai cat de buna pare…imi place mult caramelul, mereu am zis ca o sa-mi cumpar masina de inghetata, de frica ca o sa mananc toata caserola odata nu-mi iau…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.