Inghetata de cacao cu mascarpone
Inghetata de cacao cu mascarpone, delicioasa reteta cu mascarpone si cacao, cremoasa, usor de facut, doar cu ingrediente naturale
Provocarea ”Virtual Hugs” de luna aceasta o dedic Irinei care mi-a facut o bucurie mare: și-a redeschs blogul Dulce casa, unul din blogurile mele de suflet. O vizitez pe Irina de sapte ani si ma bucur ori de cate ori posteaza ceva nou. Prin ea am ajuns sa ma reorganizez, sa gasesc noi metode de a-mi indruma familia, este o oaza de pace si armonie, cu cescutele ei fine si delicte si salurile inflorate si multicolore . Ii dedic aceasta inghetata de cacao cu mascarpone – este savuroasa si chic intocmai ca Dulce casa.
Pentru mine, crema mascarpone este un ajutor nepretuit in prepararea unor dulciuri delicioase – fie ele creme de prajitura sau inghetate. Are textura cremoasa ce imita foarte bine…untul dar nu are gretosenia aceluia. In plus e mult mai usor…manevrabila. Daca va simtiti foarte …aventurosi in bucatarie, poate va tenteaza sa incercati sa preparati inclusiv aceasta crema de branza. Si va ofer si reteta, e mascarpone de casa. Este mult mai usor de preparat decat v-ati astepta si este mai…ieftin.
Numai bine ca am multe alte retete preparate cu mascarpone: Inghetata de caramel cu mascarpone, Inghetata de cacao cu mascarpone, Inghetata de lamai verzi, Inghetata cremoasa cu afine, Tiramisu cu crema de castane, Tort Amaretto sau un delicios Tort Chococcino.
Inghetata de cacao cu mascarpone – reteta completa, printabila

Inghetata de cacao cu mascarpone
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. mascarpone
- 200 gr. smantana grasa
- 100 gr. zahar pudra - este cel mai potrivit pentru ca se topeste mai usor.
- 2 galbenus de ou
- 50 ml lapte
- 2 linguri cacao - pentru o savoare de cafea, puteti inlocui cacaua cu o lingurita de ness sau inka.
- 1 fiola esenta - eu am pus de brandy
Mod de preparare
- Intr-o carticioara (nu e cantitate mare) am mixat zaharul cu galbenusurile, am adaugat laptele si cacaua, am pus pe foc si amestecand mereu, am obtinut o cremuta care, imediat ce incepe sa se ingroase, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
- Intre timp, batem intr-un bol smantana de frisca pana se intareste, adaugam mascarpone.
- Dupa ce s-a racit crema, amestecam totul pana la omogenizare si....la masina de inghetata direct. Era o cantitate cam mare, a trebuit sa o inghet in doua ture.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Buuuuuna si catifelata….
In lista de ingrediente nu apare galbenus, dar deduc ca e vorba doar de unul singur…asa e? O sa o incerc si eu…
Draga Antonia, eu am facut din unul dar in timp ce faceam, ma gandeam ca r fi trebuit sa mai pun unul so sa dublez cantitatea de lapte. Cremuta rezultata mai poate inlocui din mascarpone care e asa gras, mie imi place mascarpone si peste fructe simpla cu miere (mai ales cu afine), ma bucur totdeauna cand pot sa mai scutesc la retete pentru inca un deliciu in plus. Mersi ca mi-ai atrasa atentia asupra omisiunii de la ingrediente.
draga mea, multumesc mult, arata nemaipomenit si sigur e delicioasa!