| |

Inghetata de cacao cu mascarpone

Inghetata de cacao cu mascarpone, delicioasa reteta cu mascarpone si cacao, cremoasa, usor de facut, doar cu ingrediente naturale

Inghetata de cacao cu mascarpone

Provocarea ”Virtual Hugs” de luna aceasta o dedic Irinei care mi-a facut o bucurie mare: și-a redeschs blogul Dulce casa, unul din blogurile mele de suflet. O vizitez pe Irina de sapte ani si ma bucur ori de cate ori posteaza ceva nou. Prin ea am ajuns sa ma reorganizez, sa gasesc noi metode de a-mi indruma familia, este o oaza de pace si armonie, cu cescutele ei fine si delicte si salurile  inflorate si multicolore . Ii dedic aceasta inghetata de cacao cu mascarpone – este savuroasa si chic intocmai ca Dulce casa.

Pentru mine, crema mascarpone este un ajutor nepretuit in prepararea unor dulciuri delicioase – fie ele creme de prajitura sau inghetate. Are textura cremoasa ce imita foarte bine…untul dar nu are gretosenia aceluia. In plus e mult mai usor…manevrabila. Daca va simtiti foarte …aventurosi in bucatarie, poate va tenteaza sa incercati sa preparati inclusiv aceasta crema de branza. Si va ofer si reteta, e mascarpone de casa. Este mult mai usor de preparat decat v-ati astepta si este mai…ieftin.

publicitate

Numai bine ca am multe alte retete preparate cu mascarpone: Inghetata de caramel cu mascarponeInghetata de cacao cu mascarponeInghetata de lamai verziInghetata cremoasa cu afineTiramisu cu crema de castaneTort Amaretto sau un delicios Tort Chococcino.

Inghetata de cacao cu mascarpone – reteta completa, printabila

blank

Inghetata de cacao cu mascarpone

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Inghetata de cacao cu mascarpone este o reteta cremoasa, un desert gustos, rapid de preparat, gata intr-o ora...Yumiiiiii!
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 5 portii
calorii 427 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. mascarpone
  • 200 gr. smantana grasa
  • 100 gr. zahar pudra - este cel mai potrivit pentru ca se topeste mai usor.
  • 2 galbenus de ou
  • 50 ml lapte ­
  • 2 linguri cacao - pentru o savoare de cafea, puteti inlocui cacaua cu o lingurita de ness sau inka.
  • 1 fiola esenta - eu am pus de brandy

Mod de preparare
 

  • Intr-o carticioara (nu e cantitate mare) am mixat zaharul cu galbenusurile, am adaugat laptele si cacaua, am pus pe foc si amestecand mereu, am obtinut o cremuta care, imediat ce incepe sa se ingroase, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
  • Intre timp, batem intr-un bol smantana de frisca pana se intareste, adaugam mascarpone.
  • Dupa ce s-a racit crema, amestecam totul pana la omogenizare si....la masina de inghetata direct. Era o cantitate cam mare, a trebuit sa o inghet in doua ture.

Notite bine de stiut

Daca nu aveti masina de inghetata, punem la inghetat la congelator intr-o caserola. Ca sa iasa o compozitie cat mai catifelata, fara ace de gheata, trebuie scos doua ore, o data la douazeci de minute, mixam compozitia ca sa fie aerata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Inghetata de cacao cu mascarpone

Buuuuuna si catifelata….

publicitate

Similar Posts

6 Comments

  1. In lista de ingrediente nu apare galbenus, dar deduc ca e vorba doar de unul singur…asa e? O sa o incerc si eu…

    1. Draga Antonia, eu am facut din unul dar in timp ce faceam, ma gandeam ca r fi trebuit sa mai pun unul so sa dublez cantitatea de lapte. Cremuta rezultata mai poate inlocui din mascarpone care e asa gras, mie imi place mascarpone si peste fructe simpla cu miere (mai ales cu afine), ma bucur totdeauna cand pot sa mai scutesc la retete pentru inca un deliciu in plus. Mersi ca mi-ai atrasa atentia asupra omisiunii de la ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.