Inghetata cu ness si nuca
Inghetata cu ness si nuca, reteta culinara de vara, un desert racoritor, satios combinatia ness – nuca este una de-a dreptul delicioasa. O reteta de inghetata facute in casa, cu ingrediente naturale.
Inghetata cu ness si nuca, ultima reteta “de dulce” pentru doua saptamani de acum incolo. Vreau sa tin postul Sfintei Marii, asa ca o sa ma tai de la portia de inghetata – dar am alte variante racoritoare. O sa incerc (daca apuc) vreo doua retete de sorbet – numai bune ca-s de fructe si, normal, de post pe deasupra. Oricum, reteta de mai sus a fost foarte gustoasa. Am pregatit-o inspirandu-ma din cartea “Carticica Practic – Inghetate”. N-am respectat reteta intru totul. Am mai modificat pe ici pe colo, nu prin partile esentiale dar prin cele subtile si aromate.
Cateva recomandari delicioase…
Iar daca sunteti mari amatori de inghetata de cafea, cacao si alte asemenea variatii – eu ma recunosc vinovata de asemenea gusturi -, neaparat dati o raita si pe la celelalte retete demential de bune pe care le-am testat. Poate va tenteaza niste cremoasa Inghetata de cacao cu mascarpone sau energizanta inghetata de cafea. Mai mult ca sigur vor deveni si favoritele voastre. Intreaga colectie cu retete de inghetata de pe blog o gasiti aici. Enjoy!
Inghetata cu ness si nuca – reteta completa, printabila
Inghetata cu ness si nuca
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 6 bucati ou
- 6 linguri zahar
- 500 g smantana grasa cat mai grasa
- 100 gr. nuca
- 4 - 6 lingurite cafea ness (dupa cat vreti gustul de intens)
Mod de preparare
- Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri.
- Curatam nucile (de e cazul) – in reteta nu zice dar un sfert din gramajoara, am pus-o deoparte, am incalzit o tigaie neaderenta si le-am pus la rumenit, nu mult doar pana incep sa se coloreze si incepe sa se simta in aer un miros demential de nuca…coapta.
- Am pus-o apoi pe un curpator si am taiat-o cu cutitul, nici foarte marunta dar nici mare doar atat cat sa o simt cront in inghetata.
- Restul de nuca l-am dat prin masina.
- Mixam cu energie albusurile pana acestea se transforma intr-o spuma teapana.
- In alt bol mixam si galbenusurile cu zaharul pana se “pufoseaza” si capata o culoare deschisa, galbuie.
- Amestecam (cu grija) compozitia de galbenusuri cu spuma de albusurile.
- Adaugam si smantana. Continuam sa amestecam .
- Adaugam nessul si nucile, le incorporam in restul compozitiei.
- Acum e gata pentru pus la congelator, nu inainte de a o turna in forma sau, in cazul meu, intr-o banala galetusa de smantana.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Un efort mic pentru o bunatate mare!
La cum arata..sigur a disparut foarte repede!!!!!
Ohooooo, clar!!!