I

Inghetata cu ness si nuca

Inghetata de ness cu nuca

Inghetata cu ness si nuca, reteta culinara de vara, un desert  racoritor, satios combinatia ness – nuca este una de-a dreptul delicioasa. O reteta de inghetata facute in casa, cu ingrediente naturale.

Inghetata cu ness si nuca

Inghetata cu ness si nuca, ultima reteta “de dulce” pentru doua saptamani de acum incolo. Vreau sa tin postul Sfintei Marii, asa ca o sa ma tai de la portia de inghetata – dar am alte variante racoritoare. O sa incerc (daca apuc) vreo doua retete de sorbet – numai bune ca-s de fructe si, normal, de post pe deasupra. Oricum, reteta de mai sus a fost foarte gustoasa. Am pregatit-o inspirandu-ma din cartea “Carticica Practic – Inghetate”. N-am respectat reteta intru totul. Am mai modificat pe ici pe colo, nu prin partile esentiale dar prin cele subtile si aromate.

Cateva recomandari delicioase…

Iar daca sunteti mari amatori de inghetata de cafea, cacao si alte asemenea variatii – eu ma recunosc vinovata de asemenea gusturi -, neaparat dati o raita si pe la celelalte retete demential de bune pe care le-am testat. Poate va tenteaza niste cremoasa Inghetata de cacao cu mascarpone sau energizanta inghetata de cafeaMai mult ca sigur vor deveni si favoritele voastre. Intreaga colectie cu retete de inghetata de pe blog o gasiti aici. Enjoy!

 Inghetata cu ness si nuca – reteta completa, printabila

Inghetata de ness cu nuca

Inghetata cu ness si nuca

Un desert extrem de gustos
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Inghetata
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie inghetata de cafea cu nuca, inghetata de ness cu nuca
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 2 hours
Timp total 2 hours 30 minutes
Portii 6 portii
Calorii 354kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 6 bucati ou
  • 6 linguri zahar
  • 500 g smantana grasa cat mai grasa
  • 100 gr. nuca
  • 4 - 6 lingurite cafea ness (dupa cat vreti gustul de intens)

Mod de preparare

  • Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri. 
  • Curatam nucile (de e cazul) – in reteta nu zice dar un sfert din gramajoara, am pus-o deoparte, am incalzit o tigaie neaderenta si le-am pus la rumenit, nu mult doar pana incep sa se coloreze si incepe sa se simta in aer un miros demential de nuca…coapta. 
  • Am pus-o apoi pe un curpator si am taiat-o cu cutitul, nici foarte marunta dar nici mare doar atat cat sa o simt cront in inghetata. 
  • Restul de nuca l-am dat prin masina.
  • Mixam cu energie albusurile pana acestea se transforma intr-o spuma teapana.
  • In alt bol mixam si galbenusurile cu zaharul pana se “pufoseaza” si capata o culoare deschisa, galbuie. 
  • Amestecam (cu grija) compozitia de galbenusuri cu spuma de albusurile. 
  • Adaugam si smantana. Continuam sa amestecam .
  • Adaugam nessul si nucile, le incorporam in restul compozitiei.
  • Acum e gata pentru pus la congelator, nu inainte de a o turna in forma sau, in cazul meu, intr-o banala galetusa de smantana.

Notes

Nota!!! Cum am mai spus si alta data, pentru o inghetata fina si fara ace de gheata, in primele doua ore dupa ce am pus-o la inghetat, din jumatate in jumatate de ora, inghetata trebuie scoasa si mixata.
Asta daca nu folositi masina de inghetata.

Un efort mic pentru o bunatate mare!

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.