I

Inghetata cu miere si branza de vaci

O inghetata lejera, cu ingrediente sanatoasa

Inghetata cu  miere si branza de vaci este mai degraba o optiune sanatoasa decat gurmanda, la o adica cele mai gustoasa înghețate sunt cele ce contin un procentaj serios de grasime care ii da acea textura cremoasa si savuroasa.Inghetata cu miere si branza de vaci

Totusi recunosc ca a suplinit cu succes o inghetata mai fancy. A avut succes inclusiv la feciorii mei. Eu am mancat fara sa fiu foarte panicata de efectele asupra siluetei.

Cu atat mai mult cu cat mierea e un ingredient sanatos si nutritiv (chiar daca, in exces, ingrasa).

Pentru o inghetata din aceeasi gama, vedeti si inghetata de iaurt cu cirese, fructata si racoritoare.

Inghetata cu miere si branza de vaci – reteta completa, printabila

Inghetata cu miere si branza de vaci

O inghetata lejera, cu ingrediente sanatoasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Inghetata
Bucatarie de vara
Cuvinte cheie Inghetata cu miere si branza de vaci
Timp de pregatire 10 minutes
Timp total 10 minutes
Portii 4 portii
Calorii 438kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 200 gr. miere de salcâm
  • 250 gr. branza de vaci slabă
  • 350 ml lapte ­ integral
  • esenta de vanilie
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Reteta spunea sa pun laptele cu mierea intr-o craticioara pe foc laolalta cu esenta de vanilie si sa las amestecul să dea in clocot. N-am facut acest lucru din simplul fapt ca stiu ca mierea incalzita peste o anumita temperatura (40 grade C) iși pierde calitatile nutritive, nu devine toxica cum se mai aude dar nu mai e nutritiva. 
  • Am preferat sa topesc mierea in laptela foc mic si doar incalzind putin amestecul si amestecand in continuu. Dureaza putin, mai ales daca va ajutati de puterea de amestecare a unu mixer electric.
  • Laptele in care am topit mierea si vanilia îl mixam cu cu brânza de vaci. 
  • Compoziția omogenizata am turnat-o in masina de inghetata care a inceput sa lucre si a lucrat pana a inghetat-o aproape perfect (inghetata din fotografie este scoasa direct din masina de inghetata). 
  • Se ia amestecul deja ingheta si se varsă intr-un castron care se baga la congelator (asta daca nu preferati s-o mancati pe loc:).

Reteta video

Notes

Bineinteles, dragi prieteni, daca nu aveti masina de inghetata, apelam la old fashion way: adica bagam amestecul la congelator, asteptam 20 de minute, scoatem, mixam, bagam la congelator, peste 20 de minute scoatem, mixam si tot asa vreo doua ore. Stiu, suna extrem de...enervant dar asta ii va asigura un plus de textura catifelata si previne formarea acelor de inghetata in compozitie.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Inghetata cu miere si branza de vaci
Amount Per Serving (100 g)
Calories 438 Calories from Fat 189
% Daily Value*
Total Fat 21g 32%
Saturated Fat 13g 65%
Cholesterol 64mg 21%
Sodium 374mg 16%
Potassium 192mg 5%
Total Carbohydrates 45g 15%
Dietary Fiber 0g 0%
Sugars 45g
Protein 18g 36%
Vitamin A 12.4%
Vitamin C 0.3%
Calcium 56.8%
Iron 3.7%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

S-o savurati cu placere (ca noi am ”ras-o” deja)!

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667