blank
|

Inghetata cu miere si branza de vaci

Inghetata cu  miere si branza de vaci este mai degraba o optiune sanatoasa decat gurmanda, la o adica cele mai gustoasa înghețate sunt cele ce contin un procentaj serios de grasime care ii da acea textura cremoasa si savuroasa.Inghetata cu miere si branza de vaci

Totusi recunosc ca a suplinit cu succes o inghetata mai fancy. A avut succes inclusiv la feciorii mei. Eu am mancat fara sa fiu foarte panicata de efectele asupra siluetei.

Cu atat mai mult cu cat mierea e un ingredient sanatos si nutritiv (chiar daca, in exces, ingrasa).

Pentru o inghetata din aceeasi gama, vedeti si inghetata de iaurt cu cirese, fructata si racoritoare.

Inghetata cu miere si branza de vaci – reteta completa, printabila

blank

Inghetata cu miere si branza de vaci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O inghetata lejera, cu ingrediente sanatoasa
timp de pregatire 10 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Inghetata
bucatarie de vara
portii 4 portii
calorii 438 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. miere de salcâm
  • 250 gr. branza de vaci slabă
  • 350 ml lapte ­ integral
  • esenta de vanilie

Mod de preparare
 

  • Reteta spunea sa pun laptele cu mierea intr-o craticioara pe foc laolalta cu esenta de vanilie si sa las amestecul să dea in clocot. N-am facut acest lucru din simplul fapt ca stiu ca mierea incalzita peste o anumita temperatura (40 grade C) iși pierde calitatile nutritive, nu devine toxica cum se mai aude dar nu mai e nutritiva. 
  • Am preferat sa topesc mierea in laptela foc mic si doar incalzind putin amestecul si amestecand in continuu. Dureaza putin, mai ales daca va ajutati de puterea de amestecare a unu mixer electric.
    blank
  • Laptele in care am topit mierea si vanilia îl mixam cu cu brânza de vaci. 
  • Compoziția omogenizata am turnat-o in masina de inghetata care a inceput sa lucre si a lucrat pana a inghetat-o aproape perfect (inghetata din fotografie este scoasa direct din masina de inghetata). 
  • Se ia amestecul deja ingheta si se varsă intr-un castron care se baga la congelator (asta daca nu preferati s-o mancati pe loc:).

Notite bine de stiut

Bineinteles, dragi prieteni, daca nu aveti masina de inghetata, apelam la old fashion way: adica bagam amestecul la congelator, asteptam 20 de minute, scoatem, mixam, bagam la congelator, peste 20 de minute scoatem, mixam si tot asa vreo doua ore. Stiu, suna extrem de...enervant dar asta ii va asigura un plus de textura catifelata si previne formarea acelor de inghetata in compozitie.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

S-o savurati cu placere (ca noi am ”ras-o” deja)!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.