Inghetata cu miere si branza de vaci

Inghetata cu  miere si branza de vaci este mai degraba o optiune sanatoasa decat gurmanda, la o adica cele mai gustoasa înghețate sunt cele ce contin un procentaj serios de grasime care ii da acea textura cremoasa si savuroasa. Totusi recunosc ca a suplinit cu succes o inghetata mai fancy deoarece a avut succes la feciorii mei iar eu am mancat fara sa fiu foarte panicata de efectele asupra siluetei. Cu atat mai mult cu cat mierea e un ingredient sanatos si nutritiv (chiar daca, in exces, ingrasa).

Inghetata cu miere si branza de vaci

Pentru o cantitate respectabila (a umplut o galetusa de 1 kg – e drept, dupa ce ne-am si servit din ea), avem nevoie de:

200 gr. miere de salcâm

250 gr. brânză de vaci slabă (am folosit branza de vaci Pilos de la Lidl, e preferata mea deoarece e neutra la gust, nici acrisoara, nici dulce – adica e versatila)

350 ml lapte integral

esenta de vanilie

Reteta spunea sa pun laptele cu mierea intr-o craticioara pe foc laolalta cu esenta de vanilie si sa las amestecul să dea in clocot. N-am facut acest lucru din simplul fapt ca stiu ca mierea incalzita peste o anumita temperatura (40 grade C) iși pierde calitatile nutritive si devine chiar toxica. Am preferat sa topesc mierea in laptela foc mic si doar incalzind putin amestecul si mestecand in continuu. Dureaza putin, mai ales daca va ajutati de puterea de mestecare a unu mixer electric.

Inghetata cu miere - making of

Laptele in care am topit mierea si vanilia îl mixam cu cu brânza de vaci. Compoziția omogenizata am turnat-o in masina de inghetata care a inceput sa lucre si a lucrat pana a inghetat-o aproape perfect (inghetata din fotografie este scoasa direct din masina de inghetata). Se ia amestecul deja ingheta si se varsă intr-un castron care se baga la congelator (asta daca nu preferati s-o mancati pe loc:).

Bineinteles, dragi prieteni, daca nu aveti masina de inghetata, apelam la old fashion way: adica bagam amestecul la congelator, asteptam 20 de minute, scoatem, mixam, bagam la congelator, peste 20 de minute scoatem, mixam si tot asa vreo doua ore. Stiu, suna extrem de…enervant dar asta ii va asigura un plus de textura catifelata si previne formarea acelor de inghetata in compozitie.

S-o savurati cu placere (ca noi am ”ras-o” deja)!

 

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

5 Shares
Share
Pin
+15
WhatsApp