Ce aflati din aceasta postare

Inghetata cu afine, o reteta delicioasa, foarte simpla si usor de facut in casa, cu ingrediente la indemana. cum sa preparam o delicioasa inghetata cremoasa cu afine chiar la noi in casa.
Cat p-aci sa ratez provocarea ”Virtual Hugs” de luna asta, imi salvasem pozele pe aiurea (caci laptopul meu e nou si inca nu-s obisnuita cu el) inainte sa sterg cardul de memorie si apoi nu le-am mai gasit decat acum. Dar e bine si acum, inca sunt in grafic. Curiosi sa vedeti ce-am pregatit luna asta? Ta daaaa…O inghetata cremoasa cu afine, delicioasa, ravasitoare….

Cu aceasta delicioasa inghetata cu afine o imbratisez virtual pe Claudia, harnicuta gazda de la lecturi si arome, care munceste si citeste si citeste si munceste, care e pusa din ce in ce mai mult pe studiat ca sa stapaneasca arta culinara la marea maiestrie.
Am pornit de la inghetata ei de capsuni si a iesit o minunatie colorata de cremoasa, un deliciu, ce mai! Si mai simplu, avem si reteta video pe care va invit mai sus s-o vizionati inainte de a citi si de a da print pe reteta scrisa mai jos.
Ce ingrediente folosim
Reteta contine putine ingrediente.
- Afinele sunt acele fructe mici, zemoase, colorate in albastru inchis. Fructele mele preferate. Sunt recomandate a se manca fie proaspete dar sunt bune si uscate sau dupa ce au fost congelate. Extrem de sanatoase.
- Mascarpone este o specialitate de crema de branza foarte cremoasa, are un continut mare de grasimi de 80 – 85%. Are culoare alba si se prepara din smantana. Chiar am facut reteta de mascarpone de casa – da, se poate prepara in casa, apasati pe link sa va convingeti. Excelent pentru creme de torturi si prajituri, pentru ca la textura seamana cu untul dar e mai putin gretos. Eu insami am incercat mascarpone in alte cateva retete de inghetata ca cea de caramel cu mascarpone, cea de cacao cu mascarpone si cea de lamai verzi – toate niste bunatati cremoase si delicioase.
- Smantana grasa, ma refer aici la smantana grasa, cu peste 30% grasime. Nu cea fake, asa numita vegetala. Smantana grasa se culege de pe lapte si are un termen de garantie destul de scurt, de doar cateva zile dupa care se acreste. O puteti cumpara proaspata de la diverse magazine de profil si, mai peste tot, gasiti si smantana ambalata care are termen de valabilitate mai mare dar cu pretul adaugarii unor conservanti mai putin sanatosi in ea. De aceea recomand ca de cate ori puteti sa cumparati smantana proaspata si sa rariti pe cat puteti smantana ambalata. Cu smantana grasa am preparat atat unt de casa cat si frisca. Din smantana se face chiar si mascarpone mai sus pomenit. Plus, normal, o multitudine de retete de dulciuri (si nu numai)Daca sunteti nedumeriti asupra diverselor sortimente de smanatana autohtone sau nu, gasiti o scurta trecere in revista a lor aici.
Inghetata cremoasa cu afine – reteta printabila
Click aici sa te abonezi pentru noi retete video
In loc de zahar am folosit Slim Sugar de la Adio grasime care e din ce in ce mai prezent in mancarea noastra in ultima vreme (link afiliat).

Inghetata cremoasa cu afine
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 300 gr. afine – nu cred ca am avut chiar atatea dar oricum pe aproape.
- 200 gr. mascarpone
- 200 gr. smantana grasa
- 100 gr. zahar – l-am inlocuit cu Slim Sugar dupa cum va spuneam mai sus
Mod de preparare
- Clatim afinele sub un jet de apa intr-o sita, le punem in blender iar dupa ce le maruntim, adaugam mascarponele, smantana si zaharul pana se omogenizeaza compozitia.
- Scoatem cuva de la congelator, turnam crema si asamblam masina de inghetata, pornim si….in vreo jumatate de ora avem un deliciu numai buna pentru un rasfat in miez de vara.
Notite bine de stiut
Calorii si nutrienti

Multumesc pentru imbratisare si aprecieri, Laura! 🙂
Foarte fain ti-a iesit inghetata. Ma bucur ca ti-a placut varianta cu mascarpone. Eu am devenit fan acestui gen de inghetata pentru ca e foarte usor de facut si tare, tare buna 🙂
Yeppppp! Hugs!!!!!
Superba inghetata! Imi place mult culoarea!