In cautarea pacii: despre rutina de dimineata…..

O dimineata perfecta pentru mine este una in care apuc sa am si o clipa de liniste.
Si pentru asta ma trezesc de multe ori la 6. Daca apuc sa-mi fac in liniste rugaciunile (vreo 10 minute) si apuc sa-mi beau cafeaua in timp ce-mi verific mailul, blogurile favorite si facebook-ul (tot vreo zece minute), ma consider multumita. In timp, am constatat beneficiile acestui timp de liniste: cand am parte de el, tot restul zilei sunt mai calma si mai zambitoare. In schimb daca, dintr-un motiv sau altul, nu ma pot trezi la 6 si o fac in rand cu restul lumii, intr-o bulibaseala generala, o dimineata intreaga parca-s nauca. Asa ca sunt atenta,pe cat se poate, sa am parte de momentul de liniste.Chiar daca pentru asta,ar trebui sa ma trezesc la 5:30……..
blank
 Dupa aia urmeaza nebunia: toaleta de dimineata, pregatirea micului dejun, cateva sarcini casnice mai rapide, indrumarea picilor in rutina de dimineata…..Si deja e 7:30. Am noroc

ca stau la 10 minute de munca, in schimb, cresa si gradinita prichindeilor e la 10 minute de noi …..in partea opusa serviciului. Deci se fac 20 de minute. Daca nu se poate altfel, iau si taxiul dar de obicei ma descurc fara acest lux. Cel mai usor e cand iubi are timp sa ne duca cu masina, cand insa incepe programul la 6 dimineata,ne descurcam pe cont propriu. m noroc si ca la lucru, sunt oameni tare de treaba, daca intarzii 10 minute,nu fac din asta o tragedie, atata vreme cat imi fac treaba pentru care sunt platita. E mare lucru si amanuntul asta.

Rutina de dimineata, redusa la esential, o am agatata pe frigider. La inceput, iubi a ras de mine – ce. am nevoie de indicatii dimineata? – dar pe urma i-a constat utilitatea: nu e vorba ca nu stiu ce am de facut ci e vorba ca vazand-o acolo scrisa, imi da o focusare mult mai mare.
E important sa-ti incepi ziua cu un cap limpede si o atitudine voioasa.
Buuuuuna dimineata!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.