Iced tea de pepene rosu

Iced tea de pepene rosu

Iced tea de pepene rosu, bautura facut in casa, racoritoare, reconfortanta, cu gust fructat, delicios si usor de preparat. Perfecta intr-o zi caniculara de vara.

Iced tea de pepene rosu

Am gasit aceasta reteta de iced tea de pepene rosu pe internet, pe un site strain, nu mai gasesc acum unde (dar o sa caut), eu care sunt fan pepene rosu, nu puteam rata cockteilul acesta. Se pare ca a fost creat de un anume Marko Goodwin care ne si avertizeaza din start ca “un ceai bun si de calitate este baza unui iced tea de calitate (doooh!), mai exact, continua el, (si aici am devenit mai atenta) ne recomanda ceaiul negru Ceylon sau Nilgiri. Eu una n-am incercat pana acum nici unul din aceste ceaiuri dar intr-o zi cand cumparam una alta de la farmacia Catena, mi-a atras atentia niste pliculete de ceai Greenfield invelite in folii frumos colorate (ca in imaginea de mai jos) era cate un pliculet de ceai intr-o folie si costau 50 de bani fiecare, am fost curioasa sa le incerc, sincer mi-a placut mult si cum erau ambalate si am ales trei tipuri diferite – trebuie sa va spun ca mi-au placut la nebunie si de atunci de cate ori ma duc la farmacie imi cumpar, sunt destul de concentrate, asa ca dintr-un plic scoateti cam trei cani de ceiut bun. Pentru reteta noastra am ales ceaiul verde “Tropical marvel” (nume frumos, nu?), am zis ca musai se va potrivi cu pepenele rosu.

Iced tea de pepene rosu
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Iced tea de pepene rosu

O bautura racoritoare delicioasa

Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 1 - 2 pliculete ceai la alegere, eu recomand un ceai fructat
  • 3 cani apa fierbinte
  • 3 cani gheata
  • 1/4 pulpa de pepene
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura zahar (mai puneti si dupa gust)
  • frunze de menta

Mod de preparare

  1. Bineinteles, incepem prin a prepara ceaiul. Punem pliculetul in apa deja clocotita si lasam sa se infuzeze pentru cinci minute

  2. Scoatem pliculetul (daca dorim, eu una l-am lasat in continuare in apa), asteptam sa se raceasca ceaiul si il bagam la frigider pana cand dorim sa-l folosim.

  3. Din pulpa de pepene pe care am desprins-o de coaja, scoatem si samburii.

  4. Punem pepenele, zaharul, sucul de lamaie si menta intr-un blender si le “terciuim” impreuna pana obtinem din toate un frumos si omogen suculet de pepene.

  5. Recomandare: Ceaiul de la frigider si sucul de pepene cu lamaie si menta nu se amesteca decat inainte de a fi servit.

  6. Intr-un bol (sau ulcior in care vreti sa serviti) punem gheata peste care turnam ceaiul iar, la sfarsit, pepenele …lichid. 

  7. Amestecam bine toate ingredientele si….e gata. 

  8.  Restul de iced tea care ramane (desi mira-m-as) poate fi pastrat la frigider pentru a doua zi.

Notite

Mici trucuri: 

  1. Cand turnam in pahare pentru a servi, puneti si cate  o crenguta de menta alaturi. Va face bautura si mai reconfortanta. 
  2. In caz ca cocktailul nostru incepe sa se separe (lucru normal la o bautura pe baza de apa), nu e nici o problema, doar amestecati din nou si se rezolva.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

Leave a Reply

*