blank
|

Iahnie de conopida

Iahnie de conopida, o reteta simpla, de post, inspirata din bucataria de manastire, cu ingrediente naturale

Iahnie de conopida

Reteta asta de iahnie de conopida am gasit-o in ”Cartea de bucate manastiresti” – cu file de Pateric Manastirea Bura, Paola Psarrou. Cartea am cumparat-o acum ceva vreme de pe elefant.ro.  Chiar e o lectura interesanta. Are atat reteta cat si povestioare si citate duhovnnicesti.

Iahnia de conopida este pe cat de simpla, pe atat de buna. Dovada ca nu trebuie multe fandoseli omului ca sa simta bunatatea naturii si ca, de multe ori, simplu si natural e cel mai bun. Este sora buna a celebrei si popularei iahnii de fasole. Bonus, reteta de fata de prepara mult mai repede decat ruda ei mai cunoscuta.

Oricum, daca veniti des pe aici, o sa remarcati ca mie imi cam place conopida si am multe retete cu ea, puteti vedea aici o intreaga colectie de retete cu conopida.

Iahnie de conopida – reteta completa, printabila

blank

Iahnie de conopida

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Iahnie de conopida, o reteta vegana/ de post, usor de preparat, cu gust delicat, natural
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 71 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 conopida mare
  • 2 ceapa
  • 2 morcovi
  • frunze telina cateva fire
  • 1 ceasca suc de rosii
  • 2 -3 linguri untdelemn
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional si recomandat

  • 1 lingura fulgi de drojdie

Mod de preparare
 

  • Curatam ceapa si morcovii, le spalam si le taiem felii in rondele subtiri. 
  • Conopida o tinem o jumatate de ora in apa rece (pentru a elimina eventualele ...vietati ce salasluiau prin labirintul incalcit al coroanei ei) dupa care o scurgem si o desfacem in buchetele. 
  • Intr-o tigaie neaderenta, sotam in 2 linguri de ulei incins ceapa, morcovii, conopida. 
  • Cand acestea s-au inmuiat nitel, adaugam sucul de rosii si putina apa. Eu storsesem niste rosii sa beau (sunt o maaaaare fana a sucului de rosii), asa ca am pus pulpa care a rezultata dupa ce am stors rosiile plus putin sos de rosii.
    blank
  • Adaugam frunzele de telina (eu am pus si nitel busuioc), am asezonat cu sare si piper si am lasat sa fiarba la foc mic pana conopida s-a inmuiat. 
  • La servire, am presarat peste mancare si o lingura de fulgi de drojdie.

Notite bine de stiut

Apropo, stiati ca rosia este printre putinele legume care isi imbunatateste calitatea nutritiva prin fierbere, asta se datoreaza pigmentului lycopen, component anti-cancerigen ce se inmulteste la fierbere?

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ceva atat de simplu si gustos.

Iahnie de conopida

Similar Posts

3 Comments

  1. De obicei nu-mi placea gustul conopidei atunci cand era folosit ca element principal intr-o mancare. Ii dadea gust acesteia daca era folosit sub forma de ingredient. Dar de curand am mancat ceva asemanator acestei iahnii prezentate de tine si mi-a placut extrem de mult, fapt ce mi-a schimbat modul de a privi aceasta leguma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.