guacamole reteta cu avocado
| |

Guacamole reteta delicioasă rețetă cu avocado, gata în 5 minute VIDEO

Guacamole, rețeta de sos cu avocado, ceapă, roșii și suc de limetta, rețeta hrănitoare și gata în 5 minute
guacamole reteta cu avocado

Guacamole, rețeta de sos mexican pe bază de avocado, cu roșii, ceapă și usturoi. O rețetă ușurică, sănătoasă și foarte simplu de făcut, gata în maxim 5 minute. Cum se face guacamole și ce gust are?

guacamole reteta

De mult vroiam să postez rețeta asta, mă și mir că a durat atâta dar, drept va spun, câteodată durează mai mult să postezi o rețeta simplă decât una complicată, la aceea simplă zici că e gata imediat și tot amâni. Oricum guacamole reteta de fata este preferată mea când vine vorba de un mic dejun în plină iarnă.

Se face rapid și va sfătuiesc să va preparați fix atâta cât mâncați la o masă. Se poate și păstra la frigider o zi două, eventual acoperită cu o folie transparență alimentară ca să evitați oxidarea. Dar la cât ia de puțin să se prepare, zic eu că merită mai degrabă să alocați pentru preparare cinci minute și să o mâncați imediat decât să preparați in exces și să mai puneți la frigider.

Dar poate va întrebați ce gust are guacamole?

Dacă ar fi să îi dau un simplu cuvânt pentru descriere, acel cuvânt ar fi fresh, proaspăt. După cum probabil știți, avocado care este baza acestui preparat are un gust neutru, de aceea preia cu ușurință accente de la restul ingredientelor. În cazul de față, are un gust proaspăt de limetta verde și de verdeață. Legumele adăugate îi dau și o textura ușor crocantă, plăcută.

Va spuneam că, din cauza gustului neutru, fructul de avocado se pretează a fi folosit atât la rețete sărate cât și la cele dulci. L-am folosit în mai multe sandwichuri sau caumplutură pentru ou.O alta varianta de sos de avocado – dar cu smântână si pătrunjel – găsiți aici. De asemenea, e un companion perfect pentru preparate tradiționale mexicane cum e o quesadilla rapida cu șuncă.

Dar merge și la dulciuri, chiar vă recomand să testațibudinca ciocolatoasa de avocadodar și rețeta desmoothie cu avocado și limetta.

Cum alegem un avocado?

Principalul lucru la această rețeta este să învățați să alegeți un avocado copt, de fapt copt cât trebuie – deci nu vrem nici un avocado mult prea copt căci nu mai are acea culoare verde frumoasa, ci se înnegrește.

Avocado este un fruct care începe să se coacă doar după ce a fost cules din copac. Din acest motiv este unul din cele mai nepoluate chimic fructe exotice ce se vând pe piață noastră, tot din acest motiv majoritatea fructelor de avocado ce le găsiți pe piață sunt încă necoapte. În general, va puteti da seama dacă e copt sau nu, apăsandu-l ușor. Dacă e chiar ușor moale (ca …o portocală să zicem), e copt, dacă e tare, e încă necopt. Poate fi accelerată coacerea prin așezarea într-o pungă de hârtie în care ați mai pus si un măr sau o banană. Vecinătatea cu oricare din cele două fructe va ajută fructul de avocado să se coacă mai repede.

Alte extrasfaturi

in reteta, am detaliat cum pregatesc rosia pentru a o adauga in guacamole, despielitand-o, eliminand semintele si taind pulpa rosiilor in bucati mici de circa 0,5 cm. In termeni tehnici, preparam un concasse de rosii despre care am mai scris detaliat aici.

Reteta VIDEO

Guacamole, rețeta printabila și VIDEO

Cum am început să va obișnuiesc deja, guacamole reteta cu avocado are o varianta VIDEO, dati click aici si o puteti vedea imediat.

Va aștept și pe voi să va abonațipe analul nostru de Youtube și activați și clopoțelul că să va asigurați că Youtube va va trimite vorba ori de câte ori voi publică o rețeta nouă.

guacamole reteta cu avocado
Guacamole, rețeta de sos cu avocado, ceapă, roșii și suc de limetta, rețeta hrănitoare și gata în 5 minute
5 from 6 votes
pregatire 5 minutes
timp total 5 minutes
fel aperitive si gustari
bucatarie mexicana
portii 4 porții
calorii 83 kcal

Ingrediente

  • 3 bucăți avocado copți
  • 1 bucată ceapă rosie, mică
  • 3 bucăți roșie mărime mica
  • 1 bucată limetta doar zeama
  • 1 legătură pătrunjel verde sau coriandru
  • sare după gust
  • piper negru, măcinat, după gust
Vrei sa tinem legatura?Click pe Youtube si te abonezi imediat

Instructiuni

  • Tăiem bucățile de avocado pe lungime, transversal, scoatem sâmburele și, cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul într-un bol.
  • Stropim repede pulpă de avocado cu jumătate din zeamă de la o limetta pentru a preveni innegrirea fructului.
  • Cu o furculiță zdrobim pulpa bine.
  • După gust, mai adaug lămâie dacă consider că e nevoie.
  • Tot după gust, pun sare.
  • Curat și spăl ceapa roșie și o tai mărunt, după care o adaug peste pulpa de avocado.
  • Spăl roșiile, le tai pe jumătate, le curăț de sucul din interior și de semințe și mărunțesc doar pulpa, adăugând-o peste pastă de avocado.
  • Se curăța un ardei iute de cotor și vinisoarele interne, eliminându-se sâmburii – aceasta va îndepărta din iuțeala ardeiului, tăi mărunt pulpă și o adaug peste avocado.
  • Am spălat verdeața, eu folosesc frunze de pătrunjel verde, le-am tăiat mărunt și le-am adăugat peste avocadoul pasat.
  • Se adaugă și piper negru proaspăt măcinat – după gust.
  • Am ras fin și doi căței de usturoi.
  • Se amestecă totul pentru omogenizare, gustăm să vedem dacă mai e nevoie să adăugăm ceva și rețeta noastră e gata de servit. Mai jos, vedeți o o varianta de servire, foarte simplă cu pâine prăjită, guacamole și ou fiert moale.
    toast cu guacamole si ou

Nutrition

Serving: 100gCalories: 83kcalCarbohydrates: 5.3gProtein: 4.4gFat: 6.2gFiber: 6.5g
Ai incercat reteta?Povesteste in comentarii cum ti-a iesit.!

Delicioasă această rețetă de guacamole, sper să o încercați și voi!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




2 Comments