G

Guacamole, delicioasa reteta cu avocado,hranitoare, gata in 5 minute VIDEO

sos guacamole reteta
Guacamole, reteta de sos cu avocado, ceapa, rosii si suc de limetta, reteta hranitoare si gata in 5 minute
sos guacamole reteta

Guacamole, reteta de sos mexican pe baza de avocado, cu rosii, ceapa si usturoi. O reteta usurica, sanatoasa si foarte simplu de facut, gata in maxim 5 minute. Cum se face guacamole si ce gust are?

guacamole pasta de avocado

De mult vroiam sa postez reteta asta, ma si mir ca a durat atata dar, drept va spun, cateodata dureaza mai mult sa postezi o reteta simpla decat una complicata, la aceea simpla zici ca e gata imediat si tot amani. Oricum aceasta reteta de guacamole este preferata mea cand vine vorba de un mic dejun in plina iarna.

Se face rapid su va sfatuiesc sa va preparati fix atata cat mancati la o masa. Se poate si pastra la frigider o zi doua, eventual acoperita cu o folie transparenta alimentara ca sa evitati oxidarea. Dar la cat ia de putin sa se prepara, zic eu ca merita mai degraba sa alocati cinci minute si sa o mancati imediat decat sa preparati in exces si sa mai puneti la frigider.

Dar poate va intrebati ce gust are guacamole? Daca ar fi sa ii dau un simplu cuvant pentru descriere, acel cuvant ar fi fresh, proaspat. Dupa cum probabil stiti, avocado care este baza acestui preparat are un gust neutru, de aceea preia cu usurinta accente de la restul ingredientelor. In cazul de fata, are un gust proaspat de limetta verde si de verdeata. Legumele adaugata ii dau si o textura usor crocanta, placuta.

Va spuneam ca, din cauza gustului neutru, fructul de avocado se preteaza a fi folosit atat la retete sarate cat si la cele dulci. L-am folosit in mai multe sandwichuri – in Sandwichul verde, sandwichul cu avocado si castravete, sandwichul picant a la Martha Steward si in deliciosul sandwich Insalata Caprese. L-am mai folosit si in paste precum reteta de mousse de peste unde am folosit avocado in loc de unt sau ca umplutura pentru ou.

Dar merge si la dulciuri, chiar va recomand sa testati budinca ciocolatoasa de avocado dar si reteta de smoothie cu avocado si limetta.

Principalul lucru la aceasta reteta este sa invatati sa alegeti un avocado copt, de fapt copt cat trebuie – deci nu vrem nici un avocado mult prea copt caci nu mai are acea culoare verde frunoasa, ci se mai innegreste. V-am mai povestit ca avocado este un fruct care incepe sa se coaca doar dupa ce a fost cules din copac. Din acest motiv este unul din cele mai nepoluate chimic fructe exotice ce se vand pe piata noastra, tot din acest motiv majoritatea fructelor de avocado ce le gasiti pe piata sunt inca necoapte. In general, va putet da seama daca e copt sau nu, apasandu-l usor. Daca e chiar usor moale (ca …o portocala sa zicem), e copt, daca e tare, e inca necopt. Poate fi accelerata coacerea prin asezarea intr-o punga de hartie in care ati mai pus si un mar sau o banana. Vecinatatea cu oricare din cele doua fructe va ajuta fructul de avocado sa se coaca mai repede.

Alte retete recomandate

Daca una din pozele de mai jos va face cu ochiul, puteti ajunge usor le reteta respectiva, dand click pe fotografia respectiva.

Sos mexican (click pe poza pentru reteta)
sos tzatziki cu iaurt grecesc si castravete
Sos Tzatziki (click pe poza pentru reteta)
Sos tartar (click pe poza pentru reteta scrisa)

Guacamole, reteta printabila si VIDEO

Cum am inceput sa va obisnuiesc deja, si reteta de fata are o varianta VIDEO pe care o puteti vedea si pe Youtube, pe canalul Casuta Laurei, laolalta cu alte peste 140 de retete filmate. Va astept si pe voi sa va abonati si activati si clopotelul ca sa va asigurati ca Youtube va va trimite vorba ori de cate ori voi publica o reteta noua.

sos guacamole reteta

Guacamole

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Guacamole, reteta de sos cu avocado, ceapa, rosii si suc de limetta, reteta hranitoare si gata in 5 minute
timp de pregatire 5 mins
timp de gatire 0 mins
timp total 5 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie mexicana
portii 4 portii
calorii 83 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 3 avocado copti
  • 1 ceapa rosie, mica
  • 3 rosii mici
  • 1 limetta doar zeama
  • 1 legatura patrunjel verde sau coriandru
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Taiem bucatile de avocado pe lungime, transversal, scoatem samburele si, cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul intr-un bol.
  • Stropim repede pulpa de avocado cu jumatate din zeama de la o limetta pentru a preveni innegrirea fructului.
  • Cu o furculita zdrobim pulpa bine.
  • Dupa gust, mai adaug lamaie daca consider ca e nevoie.
  • Tot dupa gust, pun sare.
  • Curat si spal ceapa rosie si o tai marunt, dupa care o adaug peste pulpa de avocado.
  • Spal rosiile, le tai pe jumatate, le curat de sucul din interior si de seminte si maruntesc doar pulpa, adaugand-o peste pasta de avocado.
  • Se curata un ardei iute de cotor si vinisoarele interne, eliminandu-se samburii – aceasta va indeparta din iuteala ardeiului, tai marunt pulpa si o adaug peste avocado.
  • Am spalat verdeata, eu folosesc frunze de patrunjel verde, le-am taiat marunt si le-am adaugat peste avocadoul pasat.
  • Se adauga si piper negru proaspat macinat dupa gust.
  • Am ras fin si doi catei de usturoi.
  • Se amesteca totul pentru omogenizare, gustam sa vedem daca mai e nevoie sa adaugam ceva si reteta noastra e gata de servit.

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Guacamole
Amount Per Serving (100 g)
Calories 83 Calories from Fat 56
% Daily Value*
Fat 6.2g10%
Carbohydrates 5.3g2%
Fiber 6.5g26%
Protein 4.4g9%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Delicioasa aceasta reteta de guacamole, sper sa o incercati si voi!

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.