Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde, reteta simpla, racoritoare, cu lamaie verde (limetta), desert perfect in caldura verii.

Granita este un sortiment de desert semi-inghetata care are ca ingrediente de baza apa, zahar la care se adauga diverse arome. Sora vitrega cu sorbetul, acest desert a aparut in Sicilia. Are variatii legate in special de consistenta lui. Totusi, aceasta consistenta e mult influentata de modul in care a fost preparata. O granita inghetata la congelator are o consistenta mai bruta decat cea preparata la masina de inghetata.

Nici nu e de mirare ca un asemenea gen de desert a aparut in Italia. E extrem de racoritor si placut atunci cand afara  e tare cald si nu ai chef de mancat ceva prea consistent. 

Depinde foarte mult si de aromele folosite. Eu am ales, de data asta, sa folosesc lamaie verde. Imi place gustul ei suav, fresh si extrem de racoritor. De aceea o si folosesc foarte des ca sa fac limonada. Chiar mai mult decat lamaia galbena. Tot cu lamaie verde am preparat si o inghetata delicioasa, cremoasa si fresh, reteta o gasiti aici.

Bineinteles ca puteti experimenta voi insiva si alte tipuri de arome. Nu merg doar citricele ci si alte fructe (ce e in sezon, ce aveti la indemana si ce va place) si cafeaua. Aceasta din urma va dati seama ca, in calitatea mea de cafegioaca inraita, ma tenteaza maxim. 

Granita de lamaie verde – reteta completa, printabila

Granita de lamaie verde

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Granita de lamaie verde, racoritoare si super-aromata
fel de mancare Inghetata
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 1 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 3 cesti apa
  • 1 1/2 ceasca zahar sincer mie mi s-a parut foarte dulce, la a doua gatire sigur voi renunta la jumatate din portie dar aici depinde foarte mult de gustul fiecaruia
  • zeama de lamaie de la doua lamai de marime medie

Mod de preparare
 

  • Pun apa cu zaharul sa fiarba impreuna.
  • Cand s-a dizolvat zaharul, am luat-o de pe foc si am adaugat sucul celor doua lamai.
  • Se pune la racit in apa foarte rece circa 15 minute dupa care am turnat compozitia intr-un vas special sau (varianta preferata de mine) in forme de inghetata si am pus-o la congelator.
  • Dupa o ora jumatate, am scos-o si cu o furculita m-am straduit sa amestec uniform compozitia pe jumatate inghetata dupa care am mai pus-o la congelator inca o ora jumatate..
  •  Inainte de a fi servita se rade cu lingura si se serveste cu frunze de menta.
  • Mult mai usor este daca ati pus-o ca mine in forme de inghetata. 
  • Puteti scoate granita din forme si s-o bagati in blender unde doar pentru cinci secunde (nu mai mult) s-o mixati. 
  • Va iesi la fix de fina, perfecta de savurat si atat de racoritoare...

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

X