Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde

PhotobucketLime Italian Ice este denumirea retetei pe care am incercat-o, in traducere, granita de lamaie verde. Se pregateste foarte repede, necesita doar putina dexteritate cand trebuie mestecata la mijlocul congelarii dar ce racoare binefacatoare in mijlocul caniculei. O adevarata incantare!

– 3 cesti de apa
– 1 ceasca si jumatate de zahar – sincer mie mi s-a parut foarte dulce, la a doua gatire sigur voi renunta la jumatate din portie dar aici depinde foarte mult de gustul fiecaruia
– sucul de la doua lamai potrivite ca marimePun apa cu zaharul sa fiarba impreuna. Cand s-a dizolvat zaharul, am luat-o de pe foc si am adaugat sucul celor doua lamai. Se pune la racit in apa foarte rece circa 15 minute dupa care am turnat compozitia intr-un vas special sau (varianta preferata de mine) in forme de inghetata si am pus-o la congelator. Dupa o ora jumatate, am scos-o si cu o furculita m-am straduit sa amestec uniform compozitia pe jumatate inghetata dupa care am mai pus-o la congelator inca o ora jumatate. Inainte de a fi servita se rade cu lingura si se serveste cu frunze de menta. Mult mai usor este daca ati pus-o ca mine in forme de inghetata. Puteti scoate granita din forme si s-o bagati in blender unde doar pentru cinci secunde (nu mai mult) s-o mixati. Va iesi la fix de fina, perfecta de savurat si atat de racoritoare….

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

1 Shares
Share
Pin1
+1
WhatsApp