Lime Italian Ice este denumirea retetei pe care am incercat-o, in traducere, granita de lamaie verde. Se pregateste foarte repede, necesita doar putina dexteritate cand trebuie mestecata la mijlocul congelarii dar ce racoare binefacatoare in mijlocul caniculei. O adevarata incantare!
– 3 cesti de apa
– 1 ceasca si jumatate de zahar – sincer mie mi s-a parut foarte dulce, la a doua gatire sigur voi renunta la jumatate din portie dar aici depinde foarte mult de gustul fiecaruia
– sucul de la doua lamai potrivite ca marimePun apa cu zaharul sa fiarba impreuna. Cand s-a dizolvat zaharul, am luat-o de pe foc si am adaugat sucul celor doua lamai. Se pune la racit in apa foarte rece circa 15 minute dupa care am turnat compozitia intr-un vas special sau (varianta preferata de mine) in forme de inghetata si am pus-o la congelator. Dupa o ora jumatate, am scos-o si cu o furculita m-am straduit sa amestec uniform compozitia pe jumatate inghetata dupa care am mai pus-o la congelator inca o ora jumatate. Inainte de a fi servita se rade cu lingura si se serveste cu frunze de menta. Mult mai usor este daca ati pus-o ca mine in forme de inghetata. Puteti scoate granita din forme si s-o bagati in blender unde doar pentru cinci secunde (nu mai mult) s-o mixati. Va iesi la fix de fina, perfecta de savurat si atat de racoritoare….
– 1 ceasca si jumatate de zahar – sincer mie mi s-a parut foarte dulce, la a doua gatire sigur voi renunta la jumatate din portie dar aici depinde foarte mult de gustul fiecaruia
– sucul de la doua lamai potrivite ca marimePun apa cu zaharul sa fiarba impreuna. Cand s-a dizolvat zaharul, am luat-o de pe foc si am adaugat sucul celor doua lamai. Se pune la racit in apa foarte rece circa 15 minute dupa care am turnat compozitia intr-un vas special sau (varianta preferata de mine) in forme de inghetata si am pus-o la congelator. Dupa o ora jumatate, am scos-o si cu o furculita m-am straduit sa amestec uniform compozitia pe jumatate inghetata dupa care am mai pus-o la congelator inca o ora jumatate. Inainte de a fi servita se rade cu lingura si se serveste cu frunze de menta. Mult mai usor este daca ati pus-o ca mine in forme de inghetata. Puteti scoate granita din forme si s-o bagati in blender unde doar pentru cinci secunde (nu mai mult) s-o mixati. Va iesi la fix de fina, perfecta de savurat si atat de racoritoare….