G

Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde, reteta simpla, racoritoare, cu lamaie verde (limetta), desert perfect in caldura verii.

Granita de lamaie verde

Granita este un sortiment de desert semi-inghetata care are ca ingrediente de baza apa, zahar la care se adauga diverse arome. Sora vitrega cu sorbetul, acest desert a aparut in Sicilia. Are variatii legate in special de consistenta lui. Totusi, aceasta consistenta e mult influentata de modul in care a fost preparata. O granita inghetata la congelator are o consistenta mai bruta decat cea preparata la masina de inghetata.

Nici nu e de mirare ca un asemenea gen de desert a aparut in Italia. E extrem de racoritor si placut atunci cand afara  e tare cald si nu ai chef de mancat ceva prea consistent. 

Depinde foarte mult si de aromele folosite. Eu am ales, de data asta, sa folosesc lamaie verde. Imi place gustul ei suav, fresh si extrem de racoritor. De aceea o si folosesc foarte des ca sa fac limonada. Chiar mai mult decat lamaia galbena. Tot cu lamaie verde am preparat si o inghetata delicioasa, cremoasa si fresh, reteta o gasiti aici.

Bineinteles ca puteti experimenta voi insiva si alte tipuri de arome. Nu merg doar citricele ci si alte fructe (ce e in sezon, ce aveti la indemana si ce va place) si cafeaua. Aceasta din urma va dati seama ca, in calitatea mea de cafegioaca inraita, ma tenteaza maxim. 

Granita de lamaie verde – reteta completa, printabila

Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde

Granita de lamaie verde, racoritoare si super-aromata
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Inghetata
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie granita de lamaie verde
Portii 4 portii
Calorii 1kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 3 cesti apa
  • 1 1/2 ceasca zahar sincer mie mi s-a parut foarte dulce, la a doua gatire sigur voi renunta la jumatate din portie dar aici depinde foarte mult de gustul fiecaruia
  • zeama de lamaie de la doua lamai de marime medie

Mod de preparare

  • Pun apa cu zaharul sa fiarba impreuna.
  • Cand s-a dizolvat zaharul, am luat-o de pe foc si am adaugat sucul celor doua lamai.
  • Se pune la racit in apa foarte rece circa 15 minute dupa care am turnat compozitia intr-un vas special sau (varianta preferata de mine) in forme de inghetata si am pus-o la congelator.
  • Dupa o ora jumatate, am scos-o si cu o furculita m-am straduit sa amestec uniform compozitia pe jumatate inghetata dupa care am mai pus-o la congelator inca o ora jumatate..
  •  Inainte de a fi servita se rade cu lingura si se serveste cu frunze de menta.
  • Mult mai usor este daca ati pus-o ca mine in forme de inghetata. 
  • Puteti scoate granita din forme si s-o bagati in blender unde doar pentru cinci secunde (nu mai mult) s-o mixati. 
  • Va iesi la fix de fina, perfecta de savurat si atat de racoritoare...
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.