Gustari Pakora
Gustari indiene din conopida invelita in aluat condimentat, prajita rapid in baie de ulei. Foarte aromate si gustoase.
Gustari Pakora

Gobi Pakora, reteta de gustare din conopida prajita rapid in aluat, pakora sunt gustari sunt foarte populare in India, legume date prin aluat si prajite rapid si servite cu sos sau chutney.

Gobi Pakora

 

Aceste tipuri de gustari – pakora  cunoscute si sub numele de pakoda, pakodi, ponako – care s-ar traduce ca bucatele gatite – sunt foarte populare in India. Se fac foarte rapid si pot fi folosite cam orice legume ne plac – ceapa (pyaaz pakora), cartofi (aloo pakora), spanac, conopida, rosii. Se pot face si cu paine, peste, pui sau arahide. Mai exista si haggis pakora care este, in fapt, o specialitate scotiana. Acesta combina traditionalul haggis scotian ( un amestec tocat din inima, ficat si plaman) cu condimentele, aluatul si prepararea rapida in ulei specifica gustarilor pakora.

Ei bine, aceasta reteta ar fi trebuit sa fie mai veche pe site dar nu stiu cum si cand s-a pierdut. Mi-am dat seama ca nu mai e abia zilele trecute cand am cautat-o. Vroiam s-o prepar sa avem bunatati de rontait la seara de film in familie. Partea nostima e ca disparuse reteta dar aveam inca pozele in arhiva site-ului.
Asa ca refacerea postarii e floare la ureche.

Oricum voi ma stiti ca o iubitoare de bucatarie indiana.Chiar nu m-ar fi lasat inima sa raman fara reteta asta pe blog. Sper sa testati gustarica si sa reveniti cu impresii.

Gobi Pakora – reteta completa, printabila

Gustari Pakora

Gobi Pakora

Gustari indiene din conopida invelita in aluat condimentat, prajita rapid in baie de ulei. Foarte aromate si gustoase.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie indiana
Cuvinte cheie conopida gobi pakora, gobi pakora, pakoda, pakodi
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 4 minutes
Timp total 14 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 3 portii
Calorii 320kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 300 gr. conopida buchetele curatate de pe cotor
  • sare dupa gust
  • turmeric doar putin
  • 40 gr. faina de naut sau, in lipsa, malai fin cernut
  • 16 gr. amidon
  • 1/2 lingurita boia de ardei - eu am pus paprica dulce, voi puteti pune parprica iute daca doriti gustari mai picante
  • 1/2 lingurita pasta de usturoi amestecat cu ghimbir
  • 1/4 lingurita garam masala adica un sfert de lingurita
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita sare
  • 70 ml apa
  • ulei pentru prajire in baie de ulei
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Inmuiem pentru 10 minute bucatelele de conopida intr-un bol cu apa in care am adaugat nitica sare si putin turmeric.
  • Strecuram  si la florescentele mai mari le taiem de-a lungul in bucati mai subtiri. 
  • Intr-un alt castronas uscat, punem faina de naut (eu in reteta de fata am folosit malai fin), amidonul, paprika, pasta de usturoi, garam masala si sare, le amestecam cu o lingura.
  • Adaugam conopida si amestecam cu mana pana cand condimentele se umezesc.
  • Adaugam cate putina apa. Punem apa cu precautie deoarece nixtura ar trebui sa aiba o textura lipicioasa dar nu apoasa.
  • Lasam asa pentru 5 minute.
  • Intre timp, incingem intr-o cratita mai mult ingust decat larga ulei pentru prajire. cantitatea de ulei ar trebui sa fie de 1/4 din inaltimea oalei. Pentru acest gen de prajeli prefer wokul, are o baza mica  care se largeste in inaltime, cumuleaza iute caldura dar 
  • Inainte de a pune pakora, trebuie sa ne asiguram ca uleiul este bine incins (atentie sa nu va ardeti) 0 de obicei verific asta punand un strop de aluat de la pakora. Daca uleiul e incins, incepe sa sfaraie. 
  • Cand uleiul e incins, dam focul mai incet si punem conopida invelita in aluat scursa de exces in baia de ulei si prajim pana se rumenesc. Dureaza foarte putin - cateva minute.
  • Se scot cu o paleta si se pun cateva minute intr-o sita ca sa se scurga excesul de ulei.
    Gustari Pakora
  • Se servesc imediat.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

  • aluatul de pakora este unul mai degraba lipicios decat lichid. Adaugati apa cate putin pana obtineti consistenta dorita. Tineti cont ca si conopida poate lasa apa.
  • Temperatura uleiul incins e undeva la 90 de grade, nu uitati sa reduceti focul inainte de a pune conopida la prajit. Daca uitati, se va arde in exterior in timp ce in interior inca va fi cruda.
  • In India, foarte mult pentru prajit se foloseste untul ghee care are un punct mai inalt de prajire. 
  • Aceste gustari pot fi servite cu diverse sosuri.
  • Daca va ganditi sa va faceti propriul amestec de garam masala (eu il aveam cumparat din comert), atunci amestecati 1/2 lingurita scortisoara pudra, 2 cuisoare maruntite si 3 bucati cardamon de asemenea maruntit. Amestecati-le si mai mixati-le o data intr-un blender mic sau o rasnita.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Gobi Pakora
Amount Per Serving (100 g)
Calories 320 Calories from Fat 216
% Daily Value*
Fat 24g37%
Carbohydrates 18g6%
Sugar 3g3%
Protein 9g18%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

 

  1. Pingback:Retete cu conopida, variate, sanatoase - o colectie foarte inspirata

  2. Pingback:Conopida pane cu sos de usturoi, o reteta simpla si lejera - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *