Categorii: retete cu paste Retete culinare Retete de post / vegane

Gnocchi cu rosii si migdale

Gnocchi cu rosii si migdale, reteta simpla, cu adiere mediteraneana proaspata, aromata, cu o textura usor crocanta datorata fulgilor de migdale rumenite usor in tigaie. Cum se prepara gnocchi cu rosii si migdale.

Era o vreme in care nu imi placeau gnocchi. Era mai mult ca sigur din pricina faptului ca mancasem unii prost gatiti la un restaurant. Dar cand i-am gatit eu, a fost un cu totul alta mancare de…gnocchi. Niste galuste usurele, lejere, matasoase. M-am indragostit de ele. Nu degeaba sunt atat de celebre in lumea intreaga. Asa ca, daca va ganditi sa preparati aceasta reteta simpla de gnocchi, e musai sa faceti tot in casa. Nu se compara cu cei semipreparati din magazine.

Reteta de fata am facut-o inainte de Paste, in perioada postului. In gnocchi nu am pus ou, asa ca va trebui sa ajustati cantitatea de faina tinand cont de acest detaliu. O data gnocchi preparati si fierti, reteta este foarte simpla. Combinatia este una clasica, cu rosii gatite rapid in usturoi si busuioc de la care vine un val de arome si mult gust. Apoi avem fulgii de migdale care dau o nota crocanta si o aroma usoara de rumeneala.

Si poate nu stiati… rosiile sunt unele din acele legume – de fapt, sunt fructe cica dar asta e irelevant – care sunt mai sanatoase gatite caci prin gatire elibereaza licopenul, un antioxidant pe care omul nu il sintetizeaza (deci trebuie sa il ia din alimentatie). Credeti-ma, vreti acest antioxidant caci el e esentual in prevenirea si tratarea unor boli serioase …cum e cancerul sau sistemul cardiovascular. Previne si imbatranirea. Si cum rosiile contin cantitatea cea mai mare de licopen, consumati-le fara ezitare. Gatite sau in combinatie cu uleiul de masline – cica uleiul ajuta corpul sa absoarba mai usor licpopenul acel magic.

Revenind la mancarica noastra, eu n-am avut la indemana dar puteti adauga si fulgi de drojdie – daca tineti post. Iar daca nu postiti, parmezan, un clasic al combinatiei. Sau puteti lasa fix asa cum l-am facut eu. Deja e suficient de delicios cat sa satisfaca pretentiosii. stiu asta, ca doar am o familie de asemenea creaturi sclifosite care ma provoaca zilnic la autodepasire ca gospodina in bucatarie. Ha ha ha, sunt modesta, nu?

O mancare perfecta pentru vara care se apropie. Mmmmmm….

Gnoccchi cu rosii si migdale – reteta completa, printabila

Print

Gnocchi cu rosii si migdale

Gnocchi cu rosii si migdale, reteta varatica lejera, in stil italian
Course fel principal
Cuisine de post, de vara
Keyword gnocchi, gnocchi cu rosii si migdale, gnocchi cu rosii si migdale reteta simpla, retete cu gnocchi, sgnocchi cu rosii si migdale reteta de post
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portii
Calories 423kcal
Author Laura

Ingredients

  • 150 g rosii cherry
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 ardei iuti
  • 800 g gnocchi proaspete
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale

Instructions

Pregatirea ingredientelor

  • Pornesc de la presupunerea ca aveti gnocchi deja preparati, cruzi dar gata de fiert. Daca nu, va trebui sa mergeti la reteta de gnocchi pe care v-o recomand calduros. Nu va panicati, sunt usor de facut si sunt deliciosi, cu o textura fina, usoara, matasoasa.
  • Intr-o oala mare se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare.
  • Cand apa clocoteste, se plonjeaza inauntru gnocchi. se lasa sa fiarba 5 minute pana urca la suprafata apei.
  • Ii scurgem prin strecuratoare si ii punem deoparte. Nu arunca apa in care au fiert, poate avem nevoie de putin lichid mai tarziu, asa ca e bine sa avem la indemana.
  • Se spala rosiile cherry, se taie sferturi.
  • Se curata ardeiul iute, am inlaturat cotorul, apoi semintele si nervurile din interior. Acolo sta iutimea ardeiului, acestea inlaturate, ardeiul nu mai e picant dar are o savoare speciala. daca vreti mancarea picanta, lasati samburii si nervurile.
  • Am taiat ardeiul felii subtiri.
  • Cateii de usturoi se curata si se taie felii subtiri.
  • Se toaca frunzele de busuiocul.
  • Am incins o tigaie teflonata si am turnat fulgii de migdale, rumenindu-i fara adaos de grasime.

Preparare

  • Intr-o tigaie, se incinge uleiul, apoi se scade focul la mediusi se adauga si se caleste circa 2 minute  usturoiul si ardeiul taiat.
  • Se adauga si rosiile cherry, mai adaugam sare si piper. Am adaugat rosiile acum si ma bazez pe ele ca sa lase lichid in tigaie care sa opreasca prajirea usturoiului inainte sa apuce acesta sa se rumeneasca si sa se arda.
  • Mai calim cateva minute pana se inmoaie usor rosiile, potrivind focul cat sa sfaraie dar sa nu se arda.
  • Adaugam gnocchi si amestecam pe foc, sa se omogenizeze combinatia iar gnocchi sa se patrunda de arome.
  • Adaugam si busuiocul, mai amestecam putin si oprim focul. 
  • Se orneaza cu busuioc.
  • Portionam in farfurii si punem la indemana pe masa fulgii de migdale rumeniti sa isi pune fiecare dupa pofta si dorinta. 

Video

Deliciosi acesti gnocchi cu rosii si migdale. Vreti si voi o portie?

Laura
Share
publicata de
Laura

postari recente

  • Aluaturi
  • Retete culinare

Paine de casa fara framantare

Paine de casa fara framantare, reteta simpla, cu minim de efort din partea noastra, paine de casa facuta fara framantare,… citeste

2019-11-17
  • Desert
  • Retete culinare
  • Retete lacto-vegetariene

Prajitura cu mere si branza dulce

Prajitura cu mere si branza dulce, un dulce foarte simplu de facut, un soi de cheesecake aromat. Desertul perfect de… citeste

2019-10-23
  • Carne de oaie
  • Retete culinare

Mancarica de oaie la cuptor

Oaie la cuptor, mancarica gatita indelung la cuptor, extrem de savuroasa si frageda de se topeste in gura. Secretele obtinerii… citeste

2019-09-20
  • retete cu paste
  • Retete culinare
  • Retete de post / vegane
  • Retete lacto-vegetariene

Paste al Limone, cu smantana si fara

Paste al limone, gatite in doua variante: cu smantana si fara. Aceste paste sunt exemplul perfect pentru bucataria italiana despre… citeste

2019-08-24
  • Gustari si aperitive
  • Retete culinare

Rulada de cascaval cu sunca – reteta video atasata

Rulada de cascaval cu sunca, rulada aperotov, simplu de facut, lejera, aspectuoasa, perfecta pentru mese de ocazie si nu numai.… citeste

2019-08-19
  • Retete culinare
  • Retete de post / vegane

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa – reteta video atasata

Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa, o reteta de garnitura simpla si foarte savuroasa, foarte usor de facut. Cartofi fierti… citeste

2019-08-07

Acest site foloseste cookieuri pentru o experienta de navigare imbunatatita.