Fursecuri spirala
Aceste fursecuri spirala sunt pe cat de interesante ca aspect, pe atat de usor de preparat.
Mi-am propus sa incerc multe retete de fursecuri, cornuri, painici, aluaturi si dulciuri de casa in general. Asta ca sa le fac alor mei mic, gustari, sa vedem ce le place, ce nu, vreau sa-i feresc cat pot de dulciurile din comert, pline de E-uri.
Si asa am incercat aceasta reteta – pare complicata dar nu este deloc. Dureaza mai mult cat sta aluatul la rece, ca altfel se pregateste foarte repede. Ai mei au papat fursecurile astea pe post de biscuiti, merg grozav la o cana de laptic sau de ceai cald. Parol, merita sa le incercati!
Alte retete de fursecuri la alegere…..
Dar pana va apucati de reteta nu strica sa dati o raita prin galeria de fursecuri de pe Casuta Laurei. Galeria nu e foarte mare, pentru ca eu personal nu ma dau in vant dupa gennul asta de gustari…. Ok, nu e ca nu ma dau in vant dar….ingrasa. Dar asta nu e valabil la toata lumea asa ca, de va este pofta de fursecuri, va recomand o reteta foarte simpla dar delicioasa, cu o textura frageda, cred ca este reteta ce mi-a placut cel mai mult. Apoi nu puteam sa nu incerc niste fursecuri cu ciocolata, cu un aer asa….mai craciunesc. Niste fursecuri mai exotice, cu nuca de cocos, sunt Bolinhas de coco, o reteta din Goa, India, crocante la exterior si moi in interior, o reteta ce se pregateste in regiunea de origine de Craciun.
Fursecuri spirala – reteta completa, printabila
Fursecuri spirala
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 250 gr. faina cernuta
- 1 bucata ou
- 125 gr. unt
- 50 gr. zahar pudra
- 1 lingura lapte
- 2 linguri cacao
- 1 bucata albus de ou
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
Mod de preparare
- Amestecam 200 gr faina cu untul si oul, adaugam zaharul, zaharul vanilat si lingura cu lapte. Initial am incercat sa mixez aluatul dar am ajuns la constatarea ca e mai usor de framantat cu mana si iese mai bine.
- Odata framantat si omogenizat, rupem aluatul in doua parti egale…cat de cat.
- In prima, adaugam restul de faina si praful de copt, framantam sa se incorporeze (eu n-am pus chiar 50 de grame, mi s-a parut mult), in cealalta parte am adaugat cacao si am framantat bine bine.
- Ambele aluaturi le infasuram separat in folie alimentara din aceea transparenta si le-am pus la rece – in frigider de preferinta dar fiind afara vremea pe care o stim toti, am…improvizat si am lasat aluatul pe balcon, la aer .
- Dupa o jumatate de ora, luam aluaturile si cu un sucitor, le intindem pe rand – sa fie cat de cat de dimensiuni, latime – lungime egale.
- Batem albusul si ungem cu el cele doua ….foi.
- Le punem una peste alta si le rulam.
- Invelim din nou in folie si lasam la rece pentru inca 2 ore.
- Incingem cuptorul, tapetam tava cu unt si faina (eu una am preferat varianta mai lenesa - am folosit hartie de copt ),
- Scoatem aluatul rulat si-l …..feliem in bucati de circa un cm.
- Asezam fiecare bucata in tava tapetata si coacem cam 10 – 12 minute, nu mai mult ca se intaresc – pacat de fragezime s-o stricam.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O reteta de fursecuri spiralate spornica, usor de facut si cu un aspect de zile mari.
Exceptional arata.Le trec pe lista.
Pupici multi la pitici.
Micutii nostrii sau juniorii, ne antreneaza in tot felul de activitati:)!Si eu trebuie sa recunosc ca de cand au venit pe lume am inceput sa gandesc altfel.Mai ales pt. cea mica(era cam alergica)a trebuit sa-mi sufulc manecile si sa ma apuc de treaba:)!Si eu le fac tot felul de aluaturi, fursecuri,prajiturele si chiar am observat ca Andrada nu a mai facut alergii….! Te felicit draga mea:X
Piciul meu e pasionat de fursecurile astea. ii place sa ruleze el aluatul si-ti dai seama ce forma au la sfarsit 😉 Da-s buni rau! pupici