Fursecuri spirala

Fursecuri spirala

 

Aceste fursecuri spirala sunt pe cat de interesante ca aspect, pe atat de usor de preparat.

Fursecuri spirala

Mi-am propus sa incerc multe retete de fursecuri, cornuri, painici, aluaturi si dulciuri de casa in general ca sa le fac alor mei, astia mici, gustari, sa vedem ce le place, ce nu, vreau sa-i feresc cat pot de dulciurile din comert, pline de E-uri. Si asa am incercat aceasta reteta – pare complicata dar nu este deloc, dureaza mai mult cat sta aluatul la rece, ca altfel se pregateste foarte repede. Ai mei au papat fursecurile astea pe post de biscuiti, merg grozav la o cana de laptic sau de ceai cald. Parol, merita sa le incercati!

Fursecuri spirala – reteta completa, printabila

Fursecuri spirala
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Fursecuri spirala

Niste fursecuri foarte aspectuoase si usor de preparat

Tip de reteta Dulciuri
Bucatarie usoara
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 250 gr. faina cernuta
  • 1 ou
  • 125 gr. unt
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 lingura lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 albus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

  1. Amestecam 200 gr faina cu untul si oul, adaugam zaharul, zaharul vanilat si lingura cu lapte. Initial am incercat sa mixez aluatul dar am ajuns la constatarea ca e mai usor de framantat cu mana si iese mai bine.

  2. Odata framantat si omogenizat, rupem aluatul in doua parti egale…cat de cat. 

  3. In prima, adaugam restul de faina si praful de copt, framantam sa se incorporeze (eu n-am pus chiar 50 de grame, mi s-a parut mult), in cealalta parte am adaugat cacao si am framantat bine bine.

  4. Ambele aluaturi le infasuram separat in folie alimentara din aceea transparenta si le-am pus la rece – in frigider de preferinta dar fiind afara vremea pe care o stim toti, am…improvizat si am lasat aluatul pe balcon, la aer .

  5. Dupa o jumatate de ora, luam aluaturile si cu un sucitor, le intindem pe rand – sa fie cat de cat de dimensiuni, latime – lungime egale. Batem albusul si ungem cu el cele doua ….foi, le punem una peste alta si le rulam.

  6. Invelim din nou in folie si lasam la rece pentru inca 2 ore.


  7. Incingem cuptorul, tapetam tava cu unt si faina (eu una am preferat varianta mai lenesa - am folosit hartie de copt ),

  8. Scoatem  aluatul rulat si-l …..feliem in bucati de circa un cm.

  9. Asezam fiecare bucata in tava tapetata si coacem cam 10 – 12 minute, nu mai mult ca se intaresc – pacat de fragezime s-o stricam.

Reteta in imagini pas cu pas….

Framantam aluatul….

 

Separam aluatul in doua,

in una din jumatati, adaugam cacao, omogenizam….

Fursecuri spirala

Cele doua aluaturi le intindem separat…..

Fursecuri spiralaFursecuri spirala

ungem cu albus intre ele, le punem una peste alta si le rulam…….

 

Feliem aluatul rulat ….et voila, niste minunate fursecuri in spirala.

Fursecuri spirala

Le coacem la cuptor si…….Gataaaaaaaaaa!!!!!!!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

  1. Micutii nostrii sau juniorii, ne antreneaza in tot felul de activitati:)!Si eu trebuie sa recunosc ca de cand au venit pe lume am inceput sa gandesc altfel.Mai ales pt. cea mica(era cam alergica)a trebuit sa-mi sufulc manecile si sa ma apuc de treaba:)!Si eu le fac tot felul de aluaturi, fursecuri,prajiturele si chiar am observat ca Andrada nu a mai facut alergii….! Te felicit draga mea:X

Leave a Reply

*