Fursecuri fragede
Fursecuri fragede cu unt, reteta simpla si extrem de delicioasa, se prepara usor cu conditia sa respecti cateva reguli de baza. Cum se prepara niste delicioase fursecuri fragede cu unt.
Reteta asta este de departe cea mai gustoasa si mai frageda in retetele incercate e mine pana acum. Nu este o reteta foarte grea. Dar trebuie sa avem grija la unt sa nu fie prea moale, altfel va face ca fursecurile sa fie foarte friabile.
O alta reteta de biscuiti pe care vreti sa ii testati, faimosii biscuiti bretoni cu unt sarat, un deliciu, ii gasiti aici.
Fursecuri fragede – reteta completa, printabila
Fursecuri fragede
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 240 ml unt la temperatura camerei
- 175 gr. faina
- 65 gr. zahar pudra
- 45 gr. amidon
- 2 lingurite esenta de vanilie
optional
- nuci, fulgi de ciocolata etc.
Mod de preparare
- Incalzeste cuptorul la 150 grade C. Nota!!! Este important sa nu supra-incalzim cuptorul, daca e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.
- Amestecam untul, faina cernuta, zaharul si vanilia cu mixerul, folosind paletele de aluat, la viteza mica pana ce se incheaga dupa care se schimba paletele, se pun cele de amestecare si se mai bat 10 minute – nu mai mult, caci nu se mai tine forma cand se coace.
- Punem aluatul in pistonul de spritat….Ei, hopa, atunci am observat ca nazdravanii mei imi asasinasera unealta de spritat. Nu mai aveam nici pistonul cu care sa imping aluatul si era si crapat. Pffff, a trebuit sa improvizez, mi-am…fabricat un aparat de spritat dintr-o punga de plastic careia i-am taiat putin un colt. A mers asa….pana s-a rupt punga, m-am enervat si am pus pur si simplu aluatul cu o lingurita pe o foaie de copt, in forma de cookies mici. Se pot decora si cu fulgi de ciocolata, bucatele mici de nuca etc. Eu am preferat sa le las simple. Pana spritezi aluatul, trebuia avut grija sa nu-l tinem prea aproape de cuptor ca sa nu se inmoaie excesiv dar nici nu trebuie bagat la frigider caci se va intari si nu va mai putea fi spritat.
- Dureaza un sfert de ora 20 de minute pana sunt gata, la foc moderat. Prima tura i-am scos-o deindata ce au inceput a se colora la baza, a doua am asteptat nitel sa se rumeneasca. Foarte bune ambele variante. Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca si fie se presara cu zahar pudra, fie se orneaza cu ciocolata topita sau cu glazura tip icing
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Iote aici cum arata minunatii biscuiti daca aveti…..norocul sa-i puteti sprita cu un aparat mai de Doamne ajuta.
Mmmmm, delicioase!
Ce bune ar fi acum langa cappuccino-ul meu!:)
Super!
ohooooo, daaaaaaa!!!!
E superbă! Îmi place și imaginea de la titlul blogului!
Pupici!
Casuta de turta dulce? O frumusete, asa-i?
Sunt grozave, cat de bine arata!!!