Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu unt, reteta simpla si extrem de delicioasa, se prepara usor cu conditia sa respecti cateva reguli de baza. Cum se prepara niste delicioase fursecuri fragede cu unt.

Fursecuri fragede

Reteta asta este de departe cea mai gustoasa si mai frageda in retetele incercate e mine pana acum.

Fursecuri fragede – reteta completa, printabila

Fursecuri fragede
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Fursecuri fragede

O reteta de fursecuri fragede, absolut delicioase si foarte rapide
Tip de reteta Dulciuri
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
Calorii 459 kcal
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 240 ml unt la temperatura camere
  • 175 gr. faina
  • 65 gr. zahar pudra
  • 45 gr. amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

optional

  • nuci, fulgi de ciocolata etc.

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 150 grade C. Nota!!! Este important sa nu supra-incalzim cuptorul, daca e prea fierbinte, untul si zaharul vor “fierbe” si vei sfarsi cu niste biscuiti foarte friabili, ce se vor rupe de indata ce pui mana pe ei.

  2. Amestecam untul, faina cernuta, zaharul si vanilia cu mixerul, folosind paletele de aluat, la viteza mica pana ce se incheaga dupa care se schimba paletele, se pun cele de amestecare si se mai bat 10 minute – nu mai mult, caci nu se mai tine forma cand se coace.

  3. Punem aluatul in pistonul de spritat….Ei, hopa, atunci am observat ca nazdravanii mei imi asasinasera unealta de spritat. Nu mai aveam nici pistonul cu care sa imping aluatul si era si crapat. Pffff, a trebuit sa improvizez, mi-am…fabricat un aparat de spritat dintr-o punga de plastic careia i-am taiat putin un colt. A mers asa….pana s-a rupt punga, m-am enervat si am pus pur si simplu aluatul cu o lingurita pe o foaie de copt, in forma de cookies mici. Se pot decora si cu fulgi de ciocolata, bucatele mici de nuca etc. Eu am preferat sa le las simple. Pana spritezi aluatul, trebuia avut grija sa nu-l tinem prea aproape de cuptor ca sa nu se inmoaie excesiv dar nici nu trebuie bagat la frigider caci se va intari si nu va mai putea fi spritat.
  4. Dureaza un sfert de ora 20 de minute pana sunt gata, la foc moderat. Prima tura i-am scos-o deindata ce au inceput a se colora la baza, a doua am asteptat nitel sa se rumeneasca. Foarte bune ambele variante. Cand sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca si fie se presara cu zahar pudra, fie se orneaza cu ciocolata topita sau cu glazura tip icing
Nutrition Facts
Fursecuri fragede
Amount Per Serving (100 g)
Calories 459
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.


Iote aici cum arata minunatii biscuiti daca aveti…..norocul sa-i puteti sprita cu un aparat mai de Doamne ajuta

Mmmmm, delicioase!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

Lasă un răspuns

*

2 Shares
Share2
Pin
+1
WhatsApp