blank
|

Fursecuri cu ciocolata

Aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata este reteta perfecta pentru amatorii de ciocolata, un desert cu o consistenta satioasa si aromata.  Numai buni de savurati alaturi de o cana de lapte cald la gura sobei.

fursecuri cu ciocolata

Reteta o am din colectia Adevarul ”Delicii in bucatarie”.

Este simpla si aromata, asa cum le sade unor fursecuri de ciocolata craciunesti sa fie. In ce priveste cantitatile gen 60 grame, eu masor 20 grame la lingura plina varf si deocamdata n-am constatat sa dau gres.

Si da, arata crapati, asa trebuie sa si arate.

Fursecuri cu ciocolata – reteta completa, printabila

blank

Fursecuri cu ciocolata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta cu gust intens de ciocolata si o aroma subtila de portocale, desertul perfect pentru anotimpul infrigurat al iernii
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 45 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 12 bucati
calorii 477 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 100 gr. ciocolata menaj
  • 120 gr. faina
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 60 gr. unt
  • 15 gr. cacao
  • 35 gr. zahar pudra
  • 1 varf de cutit drojdie uscata
  • esenta de portocale
  • sare

Mod de preparare
 

  • Preincalzim cuptorul la 160 de grade C. Intre timp...
  • Intr­-o craticioara, topim la foc mic untul si adaugam ciocolata rupta bucatele.
  • Amestecam bine pana se topeste si compozitia se omogenizeaza.
  • Adaugam zaharul si amestecam in continuare pana se dizolva.
  • Luam craticioara de pe foc, adaugam oul, esenta de portocale, amestecam energic pana se incorporeaza. Am avut emotii cu oul caci nu vroiam sa-­l transform in papara, asa ca intai l-am spart in alt bol, l­-am batut ca pentru omleta, apoi am turnat in ciocolata fierbinte si luata de pe foc si am amestecat energic ( a se intelege disperat). A iesit ok, fara papara in fursec:).
  • Cernem faina si o amestecam cu cacaua, drojdia, putina sare.
  • Turnam amestecul de faina in compozitia de ciocolata, omogenizam.
  • Turnam zaharul pudra intr­-o farfurie, tapetam tava ori cu faina si unt, ori cu o foaie de copt.
  • Cu o lingura, luam bile de aluat, il rotunjim in maini si il dam prin zaharul pudra dupa care il asezam in tava avand grija sa fie 2 -­ 3 cm intre doua fursecuri asezate una langa alta.
  • Se coace timp de jumatate de ora, pana face o crusta crocanta (cu aspect crapat) pe suprafata.
  • Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca inainte de a le pune la pastrare intr-o cutie ermetica (asta daca mai ramane ceva dupa atacul familionului).
  • Reteta spunea ca ies douazeci de fursecuri din aluatul de mai sus. Mie mi-­au iesit 12, atata mi­-au iesit, atat zic:).

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Scurta detaliere in imagini…

fursecuri-cu-ciocolata2

Dupa care….

fursecuri-cu-ciocolata6

Si pentru ca suntem intr-o perioada in care avem nevoie de inspiratie pentru niste dulciuri cat mai reusite de Craciu, va invit sa dati o raita pe la alte fete harnice care vin cu oferte delicioase, irezistibile:

Sa tot alegem, ca avem de unde.

fursecuri cu ciocolata

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.