Fursecuri cu ciocolata
Aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata este reteta perfecta pentru amatorii de ciocolata, un desert cu o consistenta satioasa si aromata. Numai buni de savurati alaturi de o cana de lapte cald la gura sobei.
Reteta o am din colectia Adevarul ”Delicii in bucatarie”.
Este simpla si aromata, asa cum le sade unor fursecuri de ciocolata craciunesti sa fie. In ce priveste cantitatile gen 60 grame, eu masor 20 grame la lingura plina varf si deocamdata n-am constatat sa dau gres.
Si da, arata crapati, asa trebuie sa si arate.
Fursecuri cu ciocolata – reteta completa, printabila
Fursecuri cu ciocolata
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 100 gr. ciocolata menaj
- 120 gr. faina
- 60 gr. zahar
- 1 ou
- 60 gr. unt
- 15 gr. cacao
- 35 gr. zahar pudra
- 1 varf de cutit drojdie uscata
- esenta de portocale
- sare
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 160 de grade C. Intre timp...
- Intr-o craticioara, topim la foc mic untul si adaugam ciocolata rupta bucatele.
- Amestecam bine pana se topeste si compozitia se omogenizeaza.
- Adaugam zaharul si amestecam in continuare pana se dizolva.
- Luam craticioara de pe foc, adaugam oul, esenta de portocale, amestecam energic pana se incorporeaza. Am avut emotii cu oul caci nu vroiam sa-l transform in papara, asa ca intai l-am spart in alt bol, l-am batut ca pentru omleta, apoi am turnat in ciocolata fierbinte si luata de pe foc si am amestecat energic ( a se intelege disperat). A iesit ok, fara papara in fursec:).
- Cernem faina si o amestecam cu cacaua, drojdia, putina sare.
- Turnam amestecul de faina in compozitia de ciocolata, omogenizam.
- Turnam zaharul pudra intr-o farfurie, tapetam tava ori cu faina si unt, ori cu o foaie de copt.
- Cu o lingura, luam bile de aluat, il rotunjim in maini si il dam prin zaharul pudra dupa care il asezam in tava avand grija sa fie 2 - 3 cm intre doua fursecuri asezate una langa alta.
- Se coace timp de jumatate de ora, pana face o crusta crocanta (cu aspect crapat) pe suprafata.
- Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca inainte de a le pune la pastrare intr-o cutie ermetica (asta daca mai ramane ceva dupa atacul familionului).
- Reteta spunea ca ies douazeci de fursecuri din aluatul de mai sus. Mie mi-au iesit 12, atata mi-au iesit, atat zic:).
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Scurta detaliere in imagini…
Dupa care….
Si pentru ca suntem intr-o perioada in care avem nevoie de inspiratie pentru niste dulciuri cat mai reusite de Craciu, va invit sa dati o raita pe la alte fete harnice care vin cu oferte delicioase, irezistibile:
- Iuliana (Retetefeldefel ) a preparate niste apetisante Canestrelli
- Claudia (lecturisiarome.ro) ne ademeneste cu fursecuri cu nuca si cacao – un must al acestei perioade
- Paula ne imbie cu Fursecuri cu unt si portocale -mmmm
- Olguta pune sub brad Mosului Caramele cu fulgi de sare ca sa fie cat mai darnic
- Iuliana ne baga definitiv in boala cu niste apetisante fursecuri semiluna cu unt si vanilie
- Dia ne face sa inghitim in sec in timp ce adulmecam …virtualul si irezistibilul Jeleu de rodii cu capsuni
- Camelia ne aduce aminte ca a manca sanatos poate fi o adevarata placere, savurand niste fursecuri cu faine integrala si mix de seminte.
Sa tot alegem, ca avem de unde.
Superba poza! Ma uit si iar ma uit 🙂 Nici nu mai indraznesc sa cer un fursec 🙂
Serveste, serveste 🙂