Fursecuri cu ciocolata

Aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata este reteta perfecta pentru amatorii de ciocolata, un desert cu o consistenta satioasa si aromata.  Numai buni de savurati alaturi de o cana de lapte cald la gura sobei.

fursecuri cu ciocolata

Reteta o am din colectia Adevarul ”Delicii in bucatarie”, este simpla si aromata, asa cum le sade unor fursecuri de ciocolata craciunesti sa fie. In ce priveste cantitatile gen 60 grame, eu masor 20 grame la lingura plina varf si deocamdata n-am constatat sa dau gres.  Si da, arata crapati, asa trebuie sa si arate.

Fursecuri cu ciocolata – reteta completa, printabila

Tipareste reteta

Fursecuri cu ciocolata

Tip de reteta: Dulciuri
Timp de preparare: 15 minutes
Timp de gatire: 30 minutes
timp total: 45 minutes
portii: 12 bucati
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta cu gust intens de ciocolata si o aroma subtila de portocale, desertul perfect pentru anotimpul infrigurat al iernii

Ingrediente

  • 100 gr. ciocolata menaj
  • 120 gr. faina alba
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 60 gr. unt
  • 15 gr. cacao amara
  • 35 gr. zahar pudra
  • 1 varf de cutit drojdie uscata
  • esenta de portocale
  • putina sare

Mod de preparare

  1. Preincalzim cuptorul la 160 de grade C. Intre timp...
  2. Intr­-o craticioara, topim la foc mic untul si adaugam ciocolata rupta bucatele.
  3. Amestecam bine pana se topeste si compozitia se omogenizeaza.
  4. Adaugam zaharul si amestecam in continuare pana se dizolva.
  5. Luam craticioara de pe foc, adaugam oul, esenta de portocale, amestecam energic pana se incorporeaza. Am avut emotii cu oul caci nu vroiam sa-­l transform in papara, asa ca intai l-am spart in alt bol, l­-am batut ca pentru omleta, apoi am turnat in ciocolata fierbinte si luata de pe foc si am amestecat energic ( a se intelege disperat). A iesit ok, fara papara in fursec:).
  6. Cernem faina si o amestecam cu cacaua, drojdia, putina sare.
  7. Turnam amestecul de faina in compozitia de ciocolata, omogenizam.
  8. Turnam zaharul pudra intr­-o farfurie, tapetam tava ori cu faina si unt, ori cu o foaie de copt.
  9. Cu o lingura, luam bile de aluat, il rotunjim in maini si il dam prin zaharul pudra dupa care il asezam in tava avand grija sa fie 2 -­ 3 cm intre doua fursecuri asezate una langa alta.
  10. Se coace timp de jumatate de ora, pana face o crusta crocanta (cu aspect crapat) pe suprafata.
  11. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca inainte de a le pune la pastrare intr-o cutie ermetica (asta daca mai ramane ceva dupa atacul familionului).
  12. Reteta spunea ca ies douazeci de fursecuri din aluatul de mai sus. Mie mi-­au iesit 12, atata mi­-au iesit, atat zic:).

Scurta detaliere in imagini…

fursecuri-cu-ciocolata2

Dupa care….

fursecuri-cu-ciocolata6

Si pentru ca suntem intr-o perioada in care avem nevoie de inspiratie pentru niste dulciuri cat mai reusite de Craciu, va invit sa dati o raita pe la alte fete harnice care vin cu oferte delicioase, irezistibile: Iuliana (Retetefeldefel ) a preparate niste apetisante Canestrelli, Claudia (lecturisiarome.ro) ne ademeneste cu  fursecuri cu nuca si cacao – un must al acestei perioade, Paula ne imbie cu Fursecuri cu unt si portocale -mmmm, Olguta pune sub brad Mosului Caramele cu fulgi de sare ca sa fie cat mai darnic, Iuliana ne baga definitiv in boala cu niste apetisante fursecuri semiluna cu unt si vanilie, Dia ne face sa inghitim in sec in timp ce adulmecam …virtualul si irezistibilul Jeleu de rodii cu capsuni  iar Camelia ne aduce aminte ca a manca sanatos poate fi o adevarata placere, savurand niste fursecuri cu  faine integrala si mix de seminte. Sa tot alegem, ca avem de unde.

fursecuri cu ciocolata

2 Comments

  1. Claudia 2016-11-14 Reply
    • Laura 2017-12-11 Reply

Leave a Reply

254 Shares
Share57
Pin195
+12
WhatsApp