F

Friptura crocanta din pulpa de miel

Friptura crocanta din pulpa de miel la cuptor, reteta simpla, pulpa de miel condimentata si gatita la foc mic la cuptor cateva ore, carnea capata o textura frageda, e aromata cu un invelis crocant, subtire.

friptura crocanta din pulpa de miel la cuptor

Initial, de Paste, m-am gandit sa gatesc clasica si iubita la noi in casa friptura impanata de miel dar, la un moment dat, m-am hotarat sa incerc o combinatie noua. La coacere procedez exact la fel – adica coacere la foc mic pentru vreo patru ore, procedeu auzit atat la Gordon Ramsay cat si la Jamie Oliver. O singura data am testat si am ramas credincioasa acestui timp de preparare. Poate parea un timp lung dar, pentru o gospodina, este chiar unul din cele mai convenabile si usoare procedee de a gati carnea.

Pregatirea dureaza putin. Ungem carnea cu amestecul de mirodenii. Trebuie sa nu uitam sa scoatem carnea cu o ora inainte de timpul cand planificam sa o bagam la cuptor.

Si mai simplu, friptura poate fi pregatita in avans cu o zi. Una din variante este sa o curatam de grasime si sa o ungem cu amestecul de condimente, sa o acoperim si sa o folie alimentara, tinuta la frigider peste noapte.

Apoi o bagi la cuptorul incins si restul va face caldura treaba. Dupa vreo doua – trei ore inlatur folia si o bag din nou la cuptor. Scopul e de data asta sa se rumeneasca frumos. Daca mai e nevoie mai adaugam lichid. Desi daca tava a fost sigilata, lichid va fi din belsug. Cu acest lichid, mai stropim din cand in cand carnea. Eu mai si intorc de cateva ori bucata de carne cu un cleste de bucatarie. O las sa se rumeneasca pe fiecare parte inainte sa intorc.

Rezultatul e delicios dar hai sa nu ma mai laud atata si sa va povestesc reteta pe indelete….

Friptura crocanta din pulpa de miel – reteta completa, printabila

Friptura crocanta din pulpa de miel

Pulpa de miel condimentata si gatita indelung la cuptor, o reteta simpla dar cu un gust de zile mari
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie clasica
Cuvinte cheie friptura de miel la cuptor, friptura din pulpa de miel, friptura din pulpa de miel la cuptor, miel, retete cu miel
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 4 hours
Timp total 4 hours 15 minutes
Portii 6 portii
Calorii 148kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 pulpa miel eu am gatit doua, una mai mare si una mica
  • 100 ml ulei de rapita
  • 2 linguri seminte de chimen macinate
  • 1 lingura cimbru verde, taiata marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 500 ml vin eu am folosit vin rosu de casa, cu cat e mai de calitate cu atat mai bine
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

  • Carnea se scoate de la frigider cu o ora inainte de a o baga la copt. Cam asa se procedeaza cu toate carnurile, daca le gatim inca reci, se vor face inegal.
  • Se incinge cuptorul la 220° C.
  • Am curatat carnea de o parte din grasimea cu care era invelita. La drept vorbind mie imi place cu grasime pentru ca o gatesc la cuptor pana se topeste si ramane un fel de  pelicula subtire si crocanta. Dar sotului nu ii place asa ca macar partial o curat.
  • Se amesteca uleiul cu chimenul, cimbrul, piperul si sarea. 
  • Nota!! Asta se poate face si cu pana la o zi inainte dupa care se acopera si se tine la frigider unde se va imbiba de arome. Sa nu uitam de regula de a tine la carnea la temperatura camerei inainte de a o baga la cuptor.
  • Cu acest amestec de condimente am uns pe toate partile pulpele de miel, le-am pus intr-o tava. Am mai presarat desupra inca o lingura cu frunze de cimbru, ca tot aveam la indemana.
  • Langa pulpe am turnat si vinul si apa, am acoperit tava cu folie de aluminiu, am sigilat bine si am bagat la cuptor. Daca va deranjeaza ideea de a folosi folie de aluminiu la gatit (unii spun ca nu e sanatoasa), puteti folosi o punga speciala de coacere care se gaseste in magazine sau un vas roman de lut.
  • Am bagat la cuptorul incins, am lasa circa 10 minute pana lichidul din tava a atins punctul de gatire, apoi am dat focul din cuptor incet cam la 160° C
  • Dupa 3 ore, am indepartat folia de pe tava si am reintrodus carne la cuptor ca sa rumeneasca si sa prinda acea crusta rumena si crocanta.
  • Din cand in cand, am intorc cu un cleste de bucatarie pulpele de pe o parte pe cealalta.
  • Din cand in cand, mai stropim carnea cu lichidul din tava.
  • Cand am considerat ca a atins culoarea si gradul de rumenire pe placul meu, am stins focul, am scos carnea de la cuptor si am last-o sa se odihneasca pentru circa 20 de minute, pas important pentru ca sucurile din carne sa se redistribuie si sa capete mai multa savoare.

Notes

Noi am servit reteta cu piure de spanac, pesto de leurda si hrean ras. Delicios.

Delicioasa aceasta reteta de friptura crocanta din pulpa de miel la cuptor. Si atat de simplu de pregatit.

CategoriesCarne de miel
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Coaste de miel la gratar , reteta simpla si delicioasa ~ Casuta Laurei

  2. Pingback:Friptura de miel impanat la cuptor, delicioasa, aromata, simpla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.