Foi fine pentru prajituri
Marti e ziua socrutei mele dragi si, cu acest prilej, intentionez sa fac o prajitura care imi place mie tare mult de cand ma stiu. Dar pentru asta trebuie sa pregatesc intai foile de prajitura care vor trebui sa stea doua trei zile invelite in staniol (ca sa se inmoaie) dupa care vor fi numai bune de umplut cu cremuta cea gustoasa.
Foi fine pentru prajituri
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 pahar zahar
- 1 bucata ou
- 1 pahar ulei
- 100 g lapte
- faina cat cuprinde
Mod de preparare
- Se amesteca toate ingredientele intr-un aluat care se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire, intinse pe spatele tavii de copt. Nu se lasa aluat sa treaca de marginile tavii.
- Se coace foarte repede, de aceea nu le lasa neverificate in cuptorul fierbinte mai mult de cinci minute.
- Din ingredientele de mai sus ies trei foi, pentru o cantitate mai mare se adauga cantitatea adecvata de ingrediente.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.