|

Foi fine pentru prajituri

Marti e ziua socrutei mele dragi si, cu acest prilej, intentionez sa fac o prajitura care imi place mie tare mult de cand ma stiu. Dar pentru asta trebuie sa pregatesc intai foile de prajitura care vor trebui sa stea doua trei zile invelite in staniol (ca sa se inmoaie) dupa care vor fi numai bune de umplut cu cremuta cea gustoasa.

publicitate

Foi fine pentru prajituri

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Foi fine pentru prajituri cu crema
fel de mancare aluaturi
bucatarie clasica
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 pahar zahar
  • 1 bucata ou
  • 1 pahar ulei
  • 100 g lapte ­
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare
 

  • Se amesteca toate ingredientele intr-un aluat care se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire, intinse pe spatele tavii de copt. Nu se lasa aluat sa treaca de marginile tavii.
  • Se coace foarte repede, de aceea nu le lasa neverificate in cuptorul fierbinte mai mult de cinci minute.
  • Se desprinde de tava cat e inca calda, trecand un cutit pe sub foaie. Personal o desprins si o intorc sustinand-o cu o bucata de foaie de copt ca sa previn ruperea. In cazul in care totusi se intampla, nici o grija. Aseaza foaia respectiva in mijlocul prajiturii. Nici nu se va observa pocinogul.

  • Din ingredientele de mai sus ies trei foi, pentru o cantitate mai mare se adauga cantitatea adecvata de ingrediente.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.