Foi fine pentru prajituri

Marti e ziua socrutei mele dragi si, cu acest prilej, intentionez sa fac o prajitura care imi place mie tare mult de cand ma stiu. Dar pentru asta trebuie sa pregatesc intai foile de prajitura care vor trebui sa stea doua trei zile invelite in staniol (ca sa se inmoaie) dupa care vor fi numai bune de umplut cu cremuta cea gustoasa.

Avem nevoie de:
– 1 pahar zahar
– 1 ou
– 100 gr. lapte
– 1 pahar de ulei
– faina cat cuprinde

Se amesteca toate ingredientele intr-un aluat care se intinde cu facaletul intr-o foaie subtire, intinse pe spatele tavii de copt. Nu se lasa aluat sa treaca de marginile tavii.
Se coace foarte repede, de aceea nu le lasa neverificate in cuptorul fierbinte mai mult de cinci minute. Se desprinde de tava cat e inca calda, trecand un cutit pe sub foaie. Personal o desprins si o intorc sustinand-o cu o bucata de foaie de copt ca sa previn ruperea. In cazul in care totusi se intampla, nici o grija. Aseaza foaia respectiva in mijlocul prajiturii. Nici nu se va observa pocinogul.Smiley Pictures, Images and Photos
Din ingredientele de mai sus ies trei foi, pentru o cantitate mai mare se adauga cantitatea adecvata de ingrediente.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp