Foetaj aspectuos
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
– crema de vanilie
Ideea am vazut-o in emisiunea “Sugar” a Annei Olson, am incercat-o si eu, gatind o placinta-foetaj cu mere.
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares6 Am avut nitel spanac de la mama, prilej minunat sa prepar aceasta supa-crema de spanac, sora geamana a pilafului de spanac, o reteta care are (aproximativ) aceleasi ingrediente, doar ca este mai lunga si mai subtire, cu un gust aromat – dat de nucsoara presarata la sfarsit, o mancarica de primavara, colorata ca o…
Pui marinat in iaurt, fraged si suculent, reteta inspirata din bucataria indiana
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares36 Ciuperci coapte cu cimbru si usturoi, reteta simpla, de post, cu ingredinte simple si savuroase. Sunt o gramada de variante de retete de ciuperci umplute, mi-am pus in gand sa incerc cat mai multe. Incep cu o reteta de post inspirata dupa Jamie Oliver, este gustoasa, ieftina si plina de arome. Este o reteta…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShare Dulceturi vintage, compoturi, marmelade, siropuri, sfaturi, strucuri, retete de gospodina de la 1925. Anul trecut n-am pregatit dulceata, imi ramasesera destule borcane de acum doi ani plus ca am mai primit doua- trei borcane de la mama si de la soacra :))))), anul asta mi-am propus in primul si in primul rand sa pregatesc…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares108 Prajitura desteapta Dukan, o reteta pe cat de simpla, pe atat de buna, gatita in stil Dukan, cu ingrediente specifice, extrem de buna, neasteptat de savuroasa. Cum asa? o sa intrebati, siguri ca bat campii cu gratie. Pai, foarte simplu, e de dieta (dieta Dukan), e dietetica (lactate degresate). Tu faci acolo ditamai amestecatura…
FacebookTweetPinPrintEmailLikeShareShares383 Vinete umplute in stil oriental, o reteta cu iz exotic, cu o umplutura de carne tocata si legume, fin si mestesugit condimentata pentru o aroma subtila si un gust deosebit. S-a mai racit afara. Am profitat de asta ca sa aprind cuptorul si sa gatesc aceste aromate vinete. Savoarea unui astfel de preparat sta…
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Ca umplutura poate fi si dovleac.
Daaaaaaaaaaaa, ai dreptate, saru`mana de idee.:)))))))))))
Chiar ca e foarte aspectuoasa.Imi plac si mie retetele lui Anna Olson.
O zi frumoasa sa ai.
Mersi, Micul, si tie o zi frumoasa de asemenea.
Foarte bine arata! Trebuie sa pun si eu in practica ideea, multumesc ca ai pus-o pe blog! Din pacate nu prea apuc sa vad emisiunile culinare de pe Euforia, tare mi-s dragi…
Alexandrina, din pacate nici eu nu pot vedea toate emisiunile in tihna pe care mi-as dori-o. Dar cand vad idei sau retete interesante, sar de le notez.
Ce-as dori eu sa imbunatatesc: ca aluatul sa fie crocant dar fraged in acelasi timp. Ma gandesc sa incerc sa fac eu aluatul si sa un eventual amoniu si smanatana. Sa vad daca merge.
sa pun. Am papat o litera 😀
Ce bine arata. Deja am ploaie in gura.
Arata fff bine,intr-adevar aspectuos!
Arata superb si vreau sa incerc si eu o varianta asemanatoare, dar cu aluat facut de mine. Sa vedem cand am timp pentru asta. Eu vedeam o smisiune intreaga a Annei pe Paprika TV, da acum la noul furnizor de cablu nu mai am acest post… Felicitari si astept si alte variante.
Laura ff bine arata idei noi :))
te pup si pe curand
arata super
dar foetajul e aluat frantuzesc, si foaia de placinta e foaie de placinta
o incerc si eu, ca am ce trebuie, mersic
Irina, ai dreptate dar chestia a fost asa, am scos aluatul de dimineata grabita ca ma fugarea bebe care vroia sasi bage si el manutele in congelator,n-am cascat ochii si am vazut doar dupa ce s-a dezghetat ca nu scosesem foetajul ci aluatul de placinta. Reteta Anei era cu foetaj dar mie mi-a iesit si cu foaie de placinta, a trebuit sa mentionez ambele aluaturi pentriu ca unul era in reteta altul am folosity. Alta data casc ochii mai bine. Sunt chiar curioasa de diferente cabd oi incerca cu foetaj.:)))))))))))