fajitas de pui cu ardei si ceapa servit in tortilla
|

Fajitas de pui

Fajitas de pui, reteta mexicana, cu pui marinat in lamai verzi, impachetat cu legume, se prepara usor si e gustos si satios.

fajitas de pui servita in tortila

Cred ca v-am mai spus ca imi place bucataria mexicana. Sau, in fine, ce cred eu ca ar fi bucataria mexicana. E o gastronomie in care se jongleaza mult cu gusturile si texturile. Au o preocupare speciala in a da un gust fresh si foarte preparatelor lor specifice.

De multe ori, mancarea lor se serveste de multe ori in tortilla facand-o usor de savurat oriunde. Aveti reteta de tortilla in linkul de mai sus, daca vreti sa gatiti reteta de la zero. Nu e o reteta grea. Daca nu aveti timp, gasiti in magazine foi de tortilla la pachet, suficient de multe pentru cateva ture de gustari.

Cateva notite despre reteta de fata

Reteta de fata am preparat-o dupa o carte de retete mexicane luata de pe Amazon. Nu e grea dar are ceva elemente, asa ca o organizare judicioasa face toata operatiunea de preparare mult mai placuta si mai eficienta.

Am respectat intru totul reteta. Desi ne-a placut si am mancat cu placere, trebuie sa spun ca am lipsit lipsa unor ingrediente cu textura crocanta – un castravete, o frunza de salata ceva -. Dar asta se poate corecta usor. Sosurile nu sunt o necesitate, carnea si legumele au deja suficienta savoare dar un guacamole clasic nu are cum sa nu adauge un plus de gust.

Reteta oricum se bazeaza mult in savoarea ei pe limetta, cu gustul ei racoritor, si avocado.

Marinada mi s-a parut extrem de gustoasa, as fi mancat si goala cu lingura. Reteta ar fi si picanta doar ca eu evitand piscaceala, am eliminat semintele de la ardeiul japaleno. Si da, am folosit ardei japaleno pe care l-am gasit la supermarket in caserole, pe la 7 lei parca. L-am gasit prima oara acum ceva vreme, am luat de curiozitate si pentru ca Gordon Ramsay il lauda. Ne-a placut, asa ca am continuat sa luam. Il folosim fara semintele din interior. Ne place sa il adaugam la salate, in sandwichuri.

Fajitas vs. burito vs. taco

Multa vreme am fost confuza in ce priveste cei trei termeni. Asta pentru ca mi se parea ca vorbesc cam despre acelasi lucru. Intre timp, m-am edificat, asa ca va zic si voua. Fajitas e orice umplutura servita in tortilla. aduca si burrito si taco sunt fajitas. Doar ca la burrito, umplutura se inveleste complet in tortilla, in vreme ce la taco e doar asezata lejer in tortilla fara a fi invelita.

Fajitas de pui – reteta completa, printabila

fajiats cu pui, ardei si ceapa

Fajitas de pui

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Retete de inspiratie mexicana, savuroasa, simplu de facut
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari, fel principal
bucatarie mexicana
portii 6 portii
calorii 284 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 750 g piept de pui
  • 8 bucati tortilla
  • 2 bucati ardei gras
  • 1 bucata ardei japaleno
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura Sos Worchestershire
  • 3 bucati limetta
  • 1 bucata ceapa rosie, eu n-am avut si am folosit ceapa alba
  • 1 1/2 lingura cilantro
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 6 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

Pregatirea ingredientelor

  • Cele trei lamai limetta se taie si se storc de zeama.
  • Cateii de usturoi se curata si se maruntesc in mojar cu putina sare si ulei pana capata o textura de pasta.
  • Verdeata cilantro se taie marunt.
  • Ardeiul japaleno se taie, se elimina vinisoarele si se curata de semintele din interior, dupa care se taie marunt. Nota – daca vreti ca mancarea sa fie picanta, nu curatati semintele si viniosarele din interior.
  • Ceapa rosie se curata si se feliaza in bucati de 12 mm grosime, fara sa separam inelele.
  • Ardeiul gras se curata de seminte si nervurile din interior si se taie fasii subtiri.
    blank
  • Pieptul de pui se curata de pe os, se inlatura pielea si se feliaza in bucati de 12 mm.

Pregatirea marinadei pentru fajita

  • Se amesteca laolalta intr-un bol 60 ml ulei cu sucul de limetta, ardeiul japaleno, cilantro, usturoiul, sosul Worchestershire, zaharul, 1 lingurita sare si 3 sferturi lingurita piper.
  • Pastreaza 60 ml din marinada pusa deoparte. O vom folosi mai incolo in fajitas
  • Adaugam 1 lingurita sare la restul marinadei.
    marinada pregatita pentru carnea de pui
  • Intr-o punga cu zip punem carnea marinada, inchidem asigurandu-ne ca scoatem si aerul.
  • Punem la frigider circa 15 minute, intorcand punga la jumatatea intervalului de marinare.
  • Nota. In mod normal, marinarea carnii dureaza. Dar, in acest caz, nu se recomanda sa lungiti timpul, asta pentru ca avem o marinada cu mult suc de lamaie care dupa 15 minute va incepe a gati puiul si vom obtine mai degraba un cheviche decat o carne de fajitas. Nu vom avea textura potrivita a carnii ci una prea moale.

Pregatirea legumelor

  • Amestecam ceapa si ardeiul cu 2 linguri ulei, saram si piperam.

Prepararea carnii pentru fajitas

  • Am scos carnea de la frigider, am deschis punga, am eliminat marinada in exces de pe carne.
  • Intre timp am incins o tigaie antiaderenta pe foc cu putin ulei. Merge foarte bine si un grill, mai ales unul de fonta.
  • Adaugam carnea, acoperim cu un cap si o gatim pana se rumeneste pe o parte circa 4 – 6 minute.
  • Intoarcem bucatile de carne si le gatim inca 4 – 6 minute, temperatura interna a puiului facuty trebuie sa fie de 71 gr C
    puiul marinat si legumele se gatesc pe aragaz
  • Punem puiul pe o farfurie il acoperim cu o folie alimentara si il lasam sa se odihneasca pentru circa 10 minute.

Gatirea legumelor pentru fajitas

  • Cat se odihneste carnea, punem ceapa si ardeiul in tigaie, dam focul mai incet si le gatim pana se inmoaie circa 8 – 12 minute, intorcand tot la 3 minute.
  • Cand e gata, transferam intr-un bol si punem langa carne

Asamblarea fajitas

  • Lucrand in ture de cate trei bucati, am incalzit foile de tortillas pana se rumenesc usor.
    tortilla se rumeneste usor in tigaie
  • Pe masura ce sunt gata, le invelim in folie sau intr-un prosop de bucatarie curat, evitand uscarea lor.
  • Peste ceapa si ardei adaugam 2 linguri de marinada.
  • Taiem bucatile de pui in felii de 6 mm.
  • Le punem intr-un bol, adaugam peste ele restul marinadei, amestecam bine.
  • Se transfera puiul si legumele pe o farfurie si se serveste cu tortillas.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Foarte usoara si gustoasa aceasta reteta de fajitas de pui, sper sa o incercati si voi, va astept cu impresii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.