|

10 motive pentru a te imprieteni cu fulgii de drojdie

Ingredients all vegans should know about

Va pun drept: prima oara cand am vazut fulgi de drojdie intr-un magazin naturist, am fost ferm convinsa ca e acelasi lucru cu drojdia aceea la cubulet cu ajutorul careia aluaturile noastre se „umfla” de mandrie. Astfel „atotstiitoare”, am tot trecut vreun an de zile pe langa produsul respectiv pana cand, int-o zi de post, cotrobaind pe net, i-am gasit adevaratele calitati:

  • este in fapt o ciuperca inferioara ce creste pe culturi dulci cum ar fi trestia de zahar, sfecla rosie  sau melasa, este colectata si uscata la temperaturi foarte inalte devenind astfel inactiva (deci nu se mai inmulteste, ca atare nu mai e buna pentru dospitul aluaturilor).
  • detinator generos al unui complex elaborat de vitamina B care da, printre multe altele, „scuturare” de stres si o minte mai lina si calma
  • tot in acesti fulgi avem si 18 aminoacizi esentiali, anumite oligoelemente foarte importante (seleniul) si 15 minerale (calciul, magneziu, fosfor) in forme usor asimilabile pentru organism.
  • contine chronium (adjuvant bun in reglarea glicemiei), acid glutamic (esential pentru creier)
  • previne constipatia , ajuta la un colon sanatos si protejeaza ficatul
  • previne anemia, contribuind din plin la fomarea globulelor  rosii in organism
  • intareste sistemul imunitar si vitaminizeaza organismul pentru care este, in fapt, un tonic
  • Precautie: consumata in cantitati mari are potential alergenic. Cantitatea zilnica recomandata: o lingura de fulgi pe zi. Eu ma mai lacomesc la doua linguri pe zi dar nu mai mult deoarece nu vreau sa scap de una si sa dau de alta. E drept, greu sa rezisti pentru ca…….
  • are un gust buuuuun: de branza, parmezan, cascaval. Consistenta e fina si se dizolva instant in contact cu orice lichid. In mancarurile de post/vegetariene, inlocuieste cu succes oul, reusind sa lege compozitia – nu trebuie decat fulgi de drojdie si putina apa – care nu e obligatorie daca compozitia e mai umeda nitel(am procedat astfel la chiftelutele de conopida si cred ca merge cu orice fel de chiftelute de post). In bucatarie: este minunat presarat peste salata (ii imbogateste atat gustul cat si valoarea nutritiva), peste diverse mancaruri.

In fapt nenumarate alte retete sunt castigate prin adaosul fulgilor de drojdie. 

In general, acesti fulgi se gasesc la magazinele naturiste, pretul se invarte in jurul a 7 – 10 lei. Pot fi si mai mari, in jur de 20 de lei daca respectivul produs e din categoria bio. Cel mai avantajos pret l-am gasit la Vegis – 7,50 lei/100 g. Tinand cont ca nu avem voie sa consumam mai mult de 10 g pe zi, respectiva punga ne ajunge pentru 10 utilizari.

Va recomand folosirea lor si astept sa-mi povestiti propriile voastre experiente:). Placute ca a mea sper:).

Bibliografia acestui modest articol:

Ligia Pop

MaRaw

Cristela Georgescu

Leacuri naturale

Similar Posts

8 Comments

  1. M-ai convins, ma duc sa-mi iau! Imi pare rau ca nu am stiut de ei mai demult, macar de la inceputul acestui post sa-i fi avut… Multumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.