Eggnog delicios
| |

Eggnog – cocktail de vreme rece

Eggnog, o reteta de bautura traditionala cremoasa din lapte, smantana, oua batute, nitel alcool si un strop de scortisoara pentru o savoare perfecta

Eggnog delicios
Eggnog delicios

Povestea unui Eggnog, adica un lichior de oua rapid, savurat la ceas de seara, intr-un decembrie inghetat…(Moama, ce plangacios suna…)…

O bauturica  ( gata in 10 minute maxim) care se poate servi fie rece, fie fierbinte -. E la fel de bun.

Afara frig –frigut, cum sade bine unei luni decembrie care se respecta, dimineata cetoasa, noaptea cetoasa, luminile de pe strada raspandesc prin pacla aure portocalii.  Cand pe asemenea vreme, o prietena pe care de mult n-ai mai vazut-o, se anunta, te apuca o pofta de speriat de pregatit ceva buuun cu care s-o ademenesti sa te viziteze si a doua oara.

Pentru incalzire, Eggnog, lichior de oua rapid, un cocktail mic micut dar voinic, o bautura traditionala pe baza de lapte si oua. Reteta o am din revista “”Secretele bucatariei”, am mai vazut si alte variante si mai…spicy dar asta mi s-a parut de cea mai potrivita, nici prea prea, nici foarte foarte.

Dintre alte retete din aceleasi categorie, a bauturilor calde, de iarna, va recomand Good night cocoa

blank

 sau Lapticul Nochebuena.

Laptic nochebuena

Eggnog – reteta completa, printabila

Eggnog delicios

Eggnog

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O bautura clasica din lapte si oua, savurata traditional la o poveste in fata focului din vatra, in nopti geroase de iarna
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 3 minutes
timp total 8 minutes
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie usoara
portii 1 portie
calorii 174 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 ml. lapte ­
  • 2 galbenus de ou
  • 80 ml coniac
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara pentru decor
  • nucsoara pudra

Mod de preparare
 

  • Adunam toate ingredientele cu exceptia nucsoarei sau scortisoarei in blender si le mixam cu nadejde.
  • Varsam apoi amestecul intr-o oala pe care o punem pe foc sa se infierbante.
  • Musai sa stam de paza, rotind cu lingura in licoare, caci nu are voie sa dea in clocot.
  • Fierbinte fiind, o turnam in pahare, presaram deasupra pudra de scortisoara si/sau nucsoara.
  • O savuram pe o muzica de bon ton.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

10 Comments

  1. Monica, nu e un cocktail de post. Chiar daca ai inlocui laptele cu unul de soia, coniacul cu o aroma, pana la urma oul e de baza aici. Asa nu e un cocktail de post si spre marea mea rusine, postul acesta nu l-am prea tinut.:(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.