E

Eggnog – cocktail de vreme rece

Eggnog delicios
O bautura clasica din lapte si oua, savurata traditional la o poveste in fata focului din vatra, in nopti geroase de iarna
Eggnog delicios

Eggnog, o reteta de bautura traditionala cremoasa din lapte, smantana, oua batute, nitel alcool si un strop de scortisoara pentru o savoare perfecta

Eggnog delicios
Eggnog delicios

Povestea unui Eggnog, adica un lichior de oua rapid, savurat la ceas de seara, intr-un decembrie inghetat…(Moama, ce plangacios suna…)…

O bauturica  ( gata in 10 minute maxim) care se poate servi fie rece, fie fierbinte -. E la fel de bun.

Afara frig –frigut, cum sade bine unei luni decembrie care se respecta, dimineata cetoasa, noaptea cetoasa, luminile de pe strada raspandesc prin pacla aure portocalii.  Cand pe asemenea vreme, o prietena pe care de mult n-ai mai vazut-o, se anunta, te apuca o pofta de speriat de pregatit ceva buuun cu care s-o ademenesti sa te viziteze si a doua oara.

Pentru incalzire, Eggnog, lichior de oua rapid, un cocktail mic micut dar voinic, o bautura traditionala pe baza de lapte si oua. Reteta o am din revista “”Secretele bucatariei”, am mai vazut si alte variante si mai…spicy dar asta mi s-a parut de cea mai potrivita, nici prea prea, nici foarte foarte.

Dintre alte retete din aceleasi categorie, a bauturilor calde, de iarna, va recomand Good night cocoa

blank

 sau Lapticul Nochebuena.

Laptic nochebuena

Eggnog – reteta completa, printabila

Eggnog delicios

Eggnog

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O bautura clasica din lapte si oua, savurata traditional la o poveste in fata focului din vatra, in nopti geroase de iarna
timp de pregatire 5 mins
timp de gatire 3 mins
timp total 8 mins
fel de mancare Bauturi de casa
bucatarie usoara
portii 1 portie
calorii 174 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 ml. lapte ­
  • 2 galbenus de ou
  • 80 ml coniac
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara pentru decor
  • nucsoara pudra

Mod de preparare
 

  • Adunam toate ingredientele cu exceptia nucsoarei sau scortisoarei in blender si le mixam cu nadejde.
  • Varsam apoi amestecul intr-o oala pe care o punem pe foc sa se infierbante.
  • Musai sa stam de paza, rotind cu lingura in licoare, caci nu are voie sa dea in clocot.
  • Fierbinte fiind, o turnam in pahare, presaram deasupra pudra de scortisoara si/sau nucsoara.
  • O savuram pe o muzica de bon ton.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 174kcalCarbohydrates: 16gFat: 8.4gPolyunsaturated Fat: 0.4gMonounsaturated Fat: 2.6gSugar: 16g
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Laura says:

    Monica, nu e un cocktail de post. Chiar daca ai inlocui laptele cu unul de soia, coniacul cu o aroma, pana la urma oul e de baza aici. Asa nu e un cocktail de post si spre marea mea rusine, postul acesta nu l-am prea tinut.:(

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.